Igår var det Jerusalemdagen i Iran. Regimen har utlyst dagen för att få tillfälle att framföra sina antisemitiska och antisionistiska budskap.

Följaktligen ägnade ”presidenten” Ahmadinejad dagen åt att kalla förintelsen för en lögn. Vidare menade han att det är en religiös plikt att ”konfrontera den sionistiska regimen”. (Enligt SvD, se länk nedan.)

Denna gången fick han inte massorna med sig. Många utnyttjade i stället tillfället att konfrontera den iranska totalitära, antisionistiska, islamonazistiska staten. Det gjorde de rätt i. Se t. ex. här.

Igår var det också judisk nyårsafton – och följaktligen är det idag första dagen på det nya judiska året. Shana tova!

Denna i vissa kretsar säkert utmanande nyårshälsning har kommit mig till del:

Jerusalems tempel

Som du ser håller man på med att återuppbygga Jerusalems tempel på Tempelplatsen. Och precis som kyrkor har gjorts om till moskéer – t. ex. Hagia Sofia i Istanbul – borde det inte vara orimligt att göra om en moské till ett tempel, det enda tempel som judarna någonsin haft och någonsin vill ha, men som de f.n. helt saknar.

Men det finns många moskéer kvar – och även kyrkor. Här kan du läsa att en svensk kyrka ska göras om till moské, så varför inte göra om en moské till tempel?

Visserligen kan man väl inte säga att Metodistkyrkan i Gävle utgjorde någon av kristenhetens heligaste platser – men är Tempelplatsen i Jerusalem en av islams heligaste platser? Somliga menar, att detta endast är ett påhitt av senare tiders islamister för att sätta ytterligare press på fienden Israel.

Vidare kan man, i likhet med Mats Skogkär i Sydsvenskan, konstatera att den rödgrönbruna röran, ”förenade i hatet” mot Israel, i morgon kommer att röra till det för sig på Sergels torg i Stockholm, då förintelseförnekaren, tillika islamisten Mohamed Omar et consortes skall ”fira” sin Jerusalemdag i Stockholm. Även nazister är välkomna. Världen idag skriver här mera om detta. Det framgår då, att Mohamed Omar vill utplåna Israel.

Följande bild beskriver väl fenomenet:

Rödgrönbrun röra

Nazister och islamister förenas återigen i kampen mot judarna. Precis som palestiniernas ledare under Andra Världskriget, hajj Amin Al-Husseini ställde upp på Nazitysklands sida. Då sade han följande: ”I bekämpandet av judendomen står islam nationalsocialismen mycket nära”. (Läs mer här.)

Vad kommer Mohamed Omar att säga i morgon?

Slutligen läser jag i Jerusalem Post att Hisbollah-ledaren Hassan Nasrallah sagt att Israel är en cancer som bör ”elimineras”. Ledaren för terrororganisationen PFLP-GC Ahmed Jibril menade att deltagande i Jerusalem-dagen innebär att ställa upp på kravet att ”befria Jerusalem”. Inga nyheter egentligen, utan bara en bekräftelse på vad även dessa organisationer syftar till: Israels utplåning.

Länkar: SvD, DN, DN, Memri, Fred i Mellanöstern, MXp.

Tillägg 2009-09-20: EU fördömer Ahmadinejads uttalanden.

Tillägg 2009-09-30: Här finns en sammanställning av vad som hänt på olika håll under ”Jerusalemdagen”.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 svar på ”Jerusalemdagen, det judiska nyåret och Israels utplåning”
 1. Man säger hela tiden att Israel är byggt ovanpå Palestina. Moskén på tempelberget är byggt ovanpå, just det! Det judiska templet. Det säger ju allt.

 2. Självklart skall Jerusalems tempel återuppbyggas. Jag kan inte förstå att man inte river Al-aqua moskén.
  För många kyrkor blir idag moskéer, judar och kristna behöver varandra. Islam är ingen religion – det är en oerhört totalitär politisk ideologi- farligare än både nazism och kommunism.

  mvh

  janne

 3. Ett problem bara, som gjort att judarna låtit avgudabyggnaderna stå kvar. förutom naturligtvis ren mänsklighet.

  Templet skall återuppbyggas när Messias kallar hem sitt folk. Ännu har han inte kallat hem oss alla. Men när han gör det kommer vi!

 4. Why all the fuss about what this guy says about Israel? It isn’t any harsher than what most in ”Palestinier grupperna” think. You go to one of their meetings and I’ll bet you you’ll meet someone who tells you that the holocaust didn’t happen. I did. But the Palestinier grupperna in Sweden are Marxists who don’t like the Iranian president either. So they get their journalist friends to make a big thing of Iran’s antisemitism and cover up their own.

 5. Ahmadinejad vald president av folket i Iran,en man med karaktär,vilja,beslutsamhet orädd,en He man,men det finns judiska infiltratörer som betalar för att ställa till oreda i landet

Kommentarer är stängda.