Rami, dömd för ”hets mot folkgrupp” – gissa vilken folkgrupp – gör detta uttalande i en ”intervju” med islamisten Mohamed Omar. Ramis slutsats i detta videoklipp är: Judarna ska bort från Palestina. Sådan är den ”enstatslösning” som både han och till synes även Mohamed Omar förespråkar. Helt i linje med Israel-kritikens senaste mode jämför Rami även Israel med Sydafrika under apartheid.

Så ser alltså dessa herrars ”motstånd” mot Israel ut. En blind leder en blind.

En sannolikt palestinsk-arabisk kommentator till detta tidigare inlägg tyckte nyss följande: ”Hela Israel är annekterat. Stulet.” Rami håller med.

Rami förestår också ”Radio Islam” – en ”inspirationskälla”.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


22 svar på ”Ahmed Rami: Judendomen är en psykisk sjukdom”
 1. Dumstrut [Se bloggreglerna /Sapere Aude!]

  Håller med, judendomen ÄR en psykisk sjukdom!
  Om pedofeli och våldtäckter är sjukt så är JUDENDOMEN ännu sjukare.

 2. Comitis.

  Jo vi kan vara överens om araberna och ”palestiniernas” folkmord på de judiska innevånarna i Palestinamandatet och tidigare. Samt mördandet av de som inte hann eller kunde fly från den muslimska världen då 1948.

  Vi kan vara överens om Fatahs o Hamas uttalade önskan att utplåna Israel samt i Hamas fall varenda jude i hela världen, de har ju uttryckligen deklarerat att judiska spädbarn är legitima mål, obs judiska inte israeliska judiska spädbarn.

  Jerusalem har varit judarnas Heliga huvudstad i över tretusen år. Det har alltid funnits judar i Galliléen, Judéen och Samarien, inte ens romarna lyckades fördriva samtliga.

  Många i Diasporan har dessutom om de haft råd tagit sig till sitt hemland för att dö o bli begravda där.

  Araberna kräver återvändarrätt.

  De judar som fördrevs från den mark de ägt i judarnas näst Heligaste stad, där Patriarkerna är begravda, bör inte de också ha återvändarrätt? Men det är klart de är ju bara smutsiga judar.

  Sedan har vi det här uttalandet:

  There are no differences between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese. We are all part of one nation. It is only for political reasons that we carefully underline our Palestinian identity, because it is in the interest of the Arabs to encourage a separate Palestinian identity. Yes, the existence of a separate Palestinian identity serves only tactical purposes. The founding of a Palestinian state is a new tool in the continuing battle against Israel.Zuheir Muhsin, före detta chef för PLOs militära avdelning och medlem av dess exekutiva råd, sade till den holländska tidningen Trouw den 31 mars 1977:

  Jag har hört andra yttra liknande på arabiska i Mellanöstern och här hemma, samt läst samma utsaga av andra ”palestinska” höjdare.

 3. Palestinerna bosatte sig på stulen mark, judarna har all rätt ta tillbaka vad som är deras, till skillnad från palestinerna var judarna villiga att dela marken med palestinerna, men det passade inte palestinerna som bara vill se Israel försvinna från kartan, kan man ta landet från judarna kan judarna ta tillbaka det.

  Återigen, landet hette Judeén av uppenbar anledning, som sedan bytte namn till Palestina. Judeén är judarnas land. Väldigt enkelt.

 4. Adler
  Israel erkänner inte al nakba och fördrivningen. Det var såsom Golda Meir sa ”ett land utan folk för ett folk utan land” versionen som man anammat i många delar av Israel. Och de som ser sanningen, det som verkligen skapade Israel, det Israel står på. De bortförklarar och rättfärdigar statens rätt att existera. Du kan jämföra hur mycket du vill.

  I slutändan är det palestinierna som har rätt till marken, de är rätta ägare och det var de som sionisterna snodde annekterade marken av.

  Jag förstår inte; hur kan Israel inte vara ett stulet land? 3- 4 % kanske blev uppköpt igenom fonder och affärer men resten togs med vapen. Vad är det som inte stämmer i påståendet? Vad är det som är antisemtiskt i påståendet om det i själva verket är sant?

 5. Återigen Matte
  du måste sluta övergeneralisera palestinierna. ”Palestinierna var med” ”Palestinierna gjorde”.

  Vad har de ickearabiska palestinierna med judarnas problems o göra?

  Precis som du säger. Om Israel erkänner att sin historia är präglad av massmord, etnisk rensning och fördrivning mot palestinierna. Om Israel erkänner sin historia för det den faktiskt är. Vad är då Israel och hur legitim blir en sådan diskriminerande judisk stat? Historien har allt att göra med vad som sker idag. Vad har palestinierna med judarnas flyktingproblem att göra? Vad har palestinierna med Europas antisemitism att göra? Hade palestinierna något i de handlingar som utfärdades emot judar i andra länder?

  Sluta rättfärdiga det som är fel. Sluta få Israel att framstå som en stat skapad på rättsliga grunder. Israel behöver normalisera sitt förhållande och tona ner religiositeten i sin politik för att kunna gå vidare. Palestinierna måste också ta sig samman – men nu diskuterar vi det största hindret Israel och ockupationen.

 6. Comits: Hur kan du säga att arabernas fördrivning inte angår palestinerna, allt som arabländerna har gjort och gör är ju skälet till att palestinerna inte har ett land idag och att många lever i flyktingläger just pga att arabländerna startade krig mot Israel och fortfarande för krig mot Israel. Du säger att du inte är arab men palestinerna var helt ok med att Jordanien ockuperade deras sk land och likaså Turkiet, inte dödade man civila jordanier och turkar då, men när Israel som du säger är ockupanten så kräver man en egen stat och dödar civila Israeler. Och kom inte och säg att historien inte har med det som händer idag, för det pga historien som är skälet till allt som händer idag.

 7. Du kan inte ruinera en människas liv och sedan bara säga att han ska acceptera det, inte sant? Det är inte så världen funkar.

 8. Comitis: nej det är inte end of story, jag ställde en fråga, men du tolkade in annat som inte hör till saken.

 9. Jag är palestinier. Jag är inte arab. Jag vill inte höra om arabernas fördrivning. Det är inte min ensak. Det som är min ensak är hur sionister fördrev min familj från sitt hem.

  Du måste lära dig att skilja på händelser. Sluta hitta på bortförklaringar och gå vidare med ditt liv. Lär känna en palestinier. Du kanske gillar honom! Sluta sprida idiotiska budskap och försök se situationen ur andras perspektiv också. Sluta ge olaga handlingar en legitimitet. Du vet vad som är fel, säg då att det är fel! Jag vet vad som är fel och jag bortförklara inte arabernas handlingar eller för den delen Förintelsen som totalt ruinerade judarna i Europa. Jag säger att det är fel.

 10. Nej,
  Du måste förstå att judarnas problem med dem omkringliggande länderna inte rör palestinierna och deras rätt till marken.

  Palestinierna var inte dem som anföll er. Palestinierna var inte de som gasa ner er som etnisk grupp och sedan slängde ut er ur Europa. Palestinierna var de judar, kristna och muslimer som välkomnade judarna ifrån Europa!

  Du kan inte säga att judar blev fördrivna och då jämnar det upp allting. Palestinierna har inte med er rättssak att göra. Du måste bedömma varje fördrivning för det den är istället för att legitimisera varenda handling som faktiskt är olaglig och ohuman. Jag skrev om de olaga handlingarna som har skett och tills denna stund har du inte avgett det minsta lilla kritik mot ett av de största brotten som en människa kan göra emot en annan.

  Jag börjar få nog..

 11. Adler
  Vilken stat är det som bundit blod, religion med mark och inbäddade religiösa budskap i sin politik? Tala sanning istället. Varenda minsta lilla kritik jag ställer sägs hota Israels existens och judarnas rätt till marken. Vem är det som religiöst, igenom messianska budskap, och igenom att bruka marken med blod och svett har bedrivit en rasistisk politik de senaste 61 åren. Vilket land är det? Du tala om för mig.

 12. Comitis: Jag har just lagt upp en film som berättar om den miljon judar som ”blev utslängda” från arabstaterna. Det var sannolikt en större ”etnisk rensning” och ”fördrivning” än den araberna i nuvarande Israel fick utstå räknat i antal människor. Får dessa judar komma tillbaka? Har de fått kompensation? Nej. Varför ska då araberna få komma tillbaka till Israel? Israel har f.ö. erbjudit kompensation, men de har nekat ta emot ngn. Har någon arabstat erbjudit judar kompensation? Nej.

  Alltså: Båda sidor fördrev. Men judarna har accepterat sin fördrivning. Araberna har inte gjort det. Det är den stora skillnaden. Trots att araberna har många andra stater att bo i än nuvarande Israel. Judarna har efter sin fördrivning endast en.

  Judarna ägde för övrigt mera mark i arabstaterna än hela nuvarande Israels territorium. Allt har de förlorat, alla sina ”byar och bönder”. Araberna har alltså förlorat betydligt mindre territorium än judarna. Ändå är det hela tiden araber som bråkar om ”sitt” territorium.

 13. Om vi kan vara överens om att det är fel att bedriva etnisk rensing, massmord, fördrivning och ockupation då är vi ÖVERENS. Men ni rättfärdigar det handlandet sålänge det sker emot palestinier. Det är mitt problem i allt detta.

  Du vill att jag ska erkänna den sionistiska idéen som tog mitt hem, mördade min familj, fördrev mina föräldrar och ockuperade de!

  Jag accepterar Israel som normaliserad stat där naturlig integration får chansen att uppstå. Där idéen om att judarna ska ha ett eget land försvinner och palestinierna får chansen att ta tillbaka det som egentligen tillhör de.

  Är inte det rätt? Så vad fan är det annars? Ni kan rabbla på om era historier och bortförklaringar men kom ihåg att ni rättfärdigar det som är fel, olagligt.

 14. Den enda sanningen är att ni är en bunt förvridare som inte är ute efter dialog eller fred. Det enda skribenten här är ute efter är att försvara den sionistiska ideén och bortförklara all kritik som kommer i vägen.

  Övergeneraliseringar och rasistisk ton om palestinier är vad ni sprider. Hycklare.

 15. Israel har inte rätt att existera som en judisk stat, om vi pratar om ”rätt” och ”fel” men jag personligen erkänner Israel som en stat i Mellanöstern. Det betyder inte att jag har samma uppfattning som alla de personer du nämnde ovan.

  Jag vet en sak och lyssna noga nu.
  För 61 år sedan vet jag att där det nu finns ett judiskt samhälle fanns det palestinska byar och bönder. Det är vad jag vet. Palestinierna blev utslängda från sina markområden igenom etnisk rensning, massmord och fördrivning. Är det något du förnekar i detta så var klar i din ståndpunkt? Vill du påstå att där aldrig skedde någon fördrivning och att de sionister som utförde handlingen aldrig existera så FÖRKLARA DU hur det gick till. Var klar i din ståndpunkt. Slut anknyta mig med rasister och prata sakligt istället.

  Adler
  Det förvånar inte mig att du ställer dig bakom sådana här personer som anklagar mig för att vara rasist. Det som gynnar dig gör du. End of story.

 16. Skulle palestinerna vara urinvånarna i Israel/Palestina, du vet väl att Palestina hette Judeén innan romarna fördrev alla judar och bytte namn till Palestina?!

  Moskeén i Jerusalem är byggd ”ovanpå” det judiska templet. Vad är byggt ovanpå vad?

 17. Hamas ledare har ju offentligt deklarerat att judiska barn var än i världen de befinner sig är legitima mål, samt att det skulle förenkla saken om alla judar i världen befann sig i Israel samtidigt.

  Håller man på denna organisation får man nog finna sig i att betraktas som judehatare och inte enbart ”Israelkritiker och antisionist”.

  Observera att det är det av Gazas folk framröstade Hamas som förklarat krig mot Israel inte tvärtom. De fick alla chanser att bygga upp något positivt efter det att Gaza gjorts judenrein, men rev istället ner, för att bygga avskjutningsramper för den heliga uppgiften att utrota alla judar inte enbart israeliska sådana.

 18. Comitis: Det är nog fler än jag som udrar exakt vad är det för ”lögn” Israel är byggd på? Vilka upprättade ”lögnen” och varför? Varför är plötsligt ”blod och land”, det som triumferar i Palestinagruppers arbete? Något som givit upphov till att araber från området är, som enda folkgrupp i världen, dömda till evig flyktingstatus i alla generationer, och förvägras integration?

  Inquiring minds want to know.

 19. Comitis: Såvitt jag förstått har och hade både du, Ahmed Rami, Mohamed Omar, Hassan Nasrallah, Khaled Mashal, Mahmoud Abbas, Mahmoud Ahmadinejad, Muhammad Mahdi Akif, Hajj Amin al-Husseini, Yassir Arafat, Gamal Abdul Nasser, sheikh Yassin, Rantissi mfl i grunden samma inställning: Israel har inte rätt att existera. Så länge du har denna inställning får du finna dig i att sammanlänkas med andra med samma inställning, så som jag gjorde precis nu.

 20. Det är illa att du länkar ihop människor med antisemitisk ton med andra palestinier. Det är lågt. Riktigt lågt.

 21. Du får gärna förklara vad Israel är för något om inte annekterat och stulet från urbefolkningen. De extrema sionister som utförde massfördrivning och massavrättningarna i de palestinska byarna är icke glömda. Inte heller är det glömt att de palestinska byarna blev nedkörda med marken av bulldozers.

  Det Israel står på är ruinerna av det som brukade vara där innan. De palestinier som du kallar för flyktingar, var för 80 år sedan de som välkomnade de judiska flyktingarna att bo hos de.

  Vad är Israel om inte stulet? Hur kan du förklara att det finns miljoner judar i en region som domineras av araber och muslimer. Som en nål på en gris. Du säg mig; vad det är?

  Noterbart är att jag aldrig någonsin tagit del av Rami och Omars åsikter. Jag har aldrig någonsin ens någonsin tagit mig en titt på deras arbete och så tänker jag fortsätta vara. Du är den som anknyter dessa två gubbar med resten av palestinierna, i syfte om att få palestiniern att framstå som en idiot och rasist.

  Du tala om för oss, vad Israel är för något om inte byggt på en lögn. Du gör det.

Kommentarer är stängda.