Tidningen Dagen har intervjuat islamisten Mohamed Omar. Läs även här.

Bland mycket annat struntprat från Mohamed Omar, som jag även delvis redogjort för här, finner man i dessa båda artiklar också påståendet att ”ingen står emot islam”.

Visst, eftersom islamismen söker världsherravälde genom allas frivilliga eller – sannolikare – genom våld framtvingade underkastelse under den islamiska lagen, sharia, och hela tiden bedriver anfallskrig och propaganda i detta syfte, så är det endast logiskt att Omar utropar detta slagord som ett led i propagandan.

Men islam, eller snarare islamismen, har motståtts upprepade gånger, överallt i världen. Poitiers 732, Sicilien 1091, Granada 1492, Wien 1683, Grekland 1829, Andra Världskriget, Irak 1941, Israel 1948, 1967 och 1973, försvarskriget mot terrorismen 2001-2008, det pågående kriget i Afghanistan. Bara några exempel.

Det är alltså inte så att ingen står emot. På alla dessa platser och vid alla dessa tillfällen har framgångsrikt motstånd bjudits mot islamistisk ockupation och islamistiska angrepp. Motståndskampen pågår ännu.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,