Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Palestinier sålde mark till judar – dömdes till döden i Hebron

30 april, 2009 (08:24) | antisemitism, Islamismen, Israel, judar, Muslimer, Palestina, rättssäkerhet | By: Sapere Aude!

Det kan du läsa om på Arutz7 och i en fylligare version i JPost.

Läs även DN och SvD, vilka tyvärr återger ett som vanligt inte alldeles rättvisande TT-meddelande. TT vill få det till att säljaren uppvisat falska dokument, och implicerar därmed att det skulle vara frågan om något slags bedrägeribrott. Men så var det inte alls om du läser JPost. Eftersom mannen sålt land till ”fienden” dömdes han för förräderi, samt konfiskation av all sin egendom. Han har inte rätt att överklaga.

Så går det till under den s. k. Palestinska Myndighetens (PA) regim på Västbanken.

Varför är det inte dödsstraff i Israel på att sälja mark till muslimer?

En översikt över lagstiftningen i Israel, på Västbanken och i Jordanien finns här. Som synes är det alltså dödsstraff på att sälja land till judar både i Jordanien och på Västbanken. Tom. gäller detta om man skulle sälja land inne i själva Israel!

Mahmoud Abbas har visserligen ännu inte ”kommit ut” som islamist, men han har ju nyligen dödförklarat försöken till s.k. ”land swap”. Läs här.

Enligt en av islamismens principer får land som muslimer en gång erövrat aldrig avträdas igen. Såväl den jordanska som ”palestinska” lagen ligger alltså väl i linje med denna princip. Det gör Mahmoud Abbas senaste uttalande också, samt inte minst den aktuella dödsdomen.

Och naturligtvis uppmärksammas allt detta inte alls i media. Vad som händer är att man okritiskt återger en missvisande TT-notis. Men om förhållandet varit det omvända, dvs. om någon jude sålt mark till en muslim i Israel och blivit dödsdömd för det, hade det säkert fått stor publicitet, och Israel blivit föremål för starka fördömanden från den vanliga oppositionen.

Detta kommer naturligtvis aldrig att ske. För Israel är en rättsstat i oändligt mycket större utsträckning än flertalet stater och ”entiteter” i dess omgivning.

Läs även Ilya Meyers kommentar.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,


Comments

Pingback from Påven besöker jebuséen Ornans tröskplats « Sapere Aude!
Time 31 augusti 2016 at 16:27

[…] Ja, eftersom man numera blir dödsdömd om man säljer mark till judar, något som du kan läsa om här, måste det väl – om möjligt – anses etter värre att som Ornan tom. vilja skänka […]

Pingback from Säg som det är – www.ilyameyer.com – Svenska
Time 10 september 2019 at 19:24

[…] SvD, DN, Arutz7, JPost, TurkishWeekly, BBC, Wikio, AtlasShrugs, Haaretz, Hubdub, JBlog, Eye on the World, PrairiePundit, Aharoni, IMEMC, NationalPost, Notes on Civil Society, IsraelMatzav, JihadWatch,SapereAude, […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39