Det kan du läsa om på Arutz7 och i en fylligare version i JPost.

Läs även DN och SvD, vilka tyvärr återger ett som vanligt inte alldeles rättvisande TT-meddelande. TT vill få det till att säljaren uppvisat falska dokument, och implicerar därmed att det skulle vara frågan om något slags bedrägeribrott. Men så var det inte alls om du läser JPost. Eftersom mannen sålt land till ”fienden” dömdes han för förräderi, samt konfiskation av all sin egendom. Han har inte rätt att överklaga.

Så går det till under den s. k. Palestinska Myndighetens (PA) regim på Västbanken.

Varför är det inte dödsstraff i Israel på att sälja mark till muslimer?

En översikt över lagstiftningen i Israel, på Västbanken och i Jordanien finns här. Som synes är det alltså dödsstraff på att sälja land till judar både i Jordanien och på Västbanken. Tom. gäller detta om man skulle sälja land inne i själva Israel!

Mahmoud Abbas har visserligen ännu inte ”kommit ut” som islamist, men han har ju nyligen dödförklarat försöken till s.k. ”land swap”. Läs här.

Enligt en av islamismens principer får land som muslimer en gång erövrat aldrig avträdas igen. Såväl den jordanska som ”palestinska” lagen ligger alltså väl i linje med denna princip. Det gör Mahmoud Abbas senaste uttalande också, samt inte minst den aktuella dödsdomen.

Och naturligtvis uppmärksammas allt detta inte alls i media. Vad som händer är att man okritiskt återger en missvisande TT-notis. Men om förhållandet varit det omvända, dvs. om någon jude sålt mark till en muslim i Israel och blivit dödsdömd för det, hade det säkert fått stor publicitet, och Israel blivit föremål för starka fördömanden från den vanliga oppositionen.

Detta kommer naturligtvis aldrig att ske. För Israel är en rättsstat i oändligt mycket större utsträckning än flertalet stater och ”entiteter” i dess omgivning.

Läs även Ilya Meyers kommentar.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,


2 svar på ”Palestinier sålde mark till judar – dömdes till döden i Hebron”

Kommentarer är stängda.