Det är visserligen inte 14 maj, utan bara 29 April än, och det var den 14 maj 1948 som Israel förklarade sig självständigt. Enligt den judiska kalendern skedde detta den 5 Iyar år 5708 och faktiskt – idag är det den 5 Iyar!

Det kan ju då vara passande att titta på följande film, innehållande Martin Luther Kings syn på sionismen:

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Ett svar på ”Idag är det Israels självständighetsdag”
  1. Helt rätt att sionism inte innebär rasism eller liknande skällsord. Skön melodi i filmen dessutom.
    Dock innehåller filmen ett vanligt förekommande men felaktigt påstående, nämligen den att folk tycker att alla folkgrupper har en rätt till en egen stat. Det finns knappast någon vettig människa i hela världen som verkligen tycker så. Det krävs inte lång eftertanke för att inse hur fullständig orimligt påståendet är.

Kommentarer är stängda.