Nu har alla medier gått igång igen på en rapport från Human Rights Watch, som var förstanyhet i elvanyheterna i P1, läs här. Dessutom återges nyheten i TT:s version i de flesta dagstidningar, såsom DN, i SvD, fast där under rubriken: ”HRW: Gazabor med vit flagg sköts ner”.

Det här låter ju förfärligt. Israel skulle alltså, under sitt senaste försvarskrig i Gaza, ha beskjutit och dödat elva icke stridande civilpersoner trots att de visat kapitulationsflagg?

Om man emellertid läser Jerusalem Post, framkommer att bilden inte är fullt så entydig.

Gerald Steinberg, direktör för NGO Monitor, säger där följande:

”The release of a third lengthy publication condemning Israel over Gaza within the space of a few months, is reflective of HRW’s Israel obsession,” Steinberg said, adding that a critical report of Hamas issued last week for firing on civilians in the western Negev was a ”fig leaf.”

Steinberg said the ”white flag” report was edited by Joe Stork, who, he said, was anything but an impartial observer of the Israeli-Arab conflict.

Steinberg said that Stork, one of the founders of the Middle East Research Information Project (MERIP) has ”a long history of anti-Israel incitement.

”MERIP’s line was in many ways more radical than Yasser Arafat and the PLO’s. He is not someone with any credentials in universal human rights, and this reflects the core disease eating away at Human Rights Watch, including its recent fund-raising activities in Saudi Arabia.”

Steinberg säger även följande:

”A Palestinian says he took a white flag out, and says Israelis shot him. We don’t know if that was part of tactics Hamas used, like Hizbullah did in Lebanon. Remember, Hamas used ambulances to smuggle in and launch rockets. HRW doesn’t know,” Steinberg said.

Steinberg said that all the organization’s reports on Gaza were based on what Palestinians said, or what other NGOs reported, or on what some journalists – who for the most part were also not in Gaza during the war – heard about afterward.

”This is a basic methodological problem,” he said. ”If you are looking for a target, you will find people who will tell you what you are looking for.”

Steinberg said that HRW made similar allegations about the IDF firing at people waving white flags after the Second Lebanon War, but that these turned out to be false.

He said that in one instance HRW alleged that there was no Hizbullah presence when the IDF allegedly killed three people, and wounded 14 other people who were waving a white flag while fleeing in a van from the village of Kafra.

”Independent analysis showed that Hizbullah admitted flying white flags to prevent IDF attacks, 17 rockets were fired from within Kafra village houses, and Hizbullah regularly transported arms in vans,” he said.

Vi vet ju att Hamas använder civilbefolkningen som mänskliga sköldar, och det går verkligen inte att utesluta att stridande Hamas-terrorister själva skulle ha använt vit flagg för att förvilla fienden. Hamas bryr sig inte om någonting annat än att utplåna Israel. Krigets lagar är inget de bryr sig om, inte heller sin egen civilbefolkning.

Detta förtjänar påpekas i en tid när demoniseringen av Israel tillåts att helt onyanserat utbreda sig i svensk medias nyhetsrapportering.

Länkar: Ekot; Arutz7 där IDF säger att det var en vanlig Hamas-taktik att först beskjuta israelerna och sedan vifta med vita flaggan; Israel i Sverige.

Tillägg 2009-08-16: Här kan man läsa mera om vad författaren till HRW-rapporten är för en: ”Fanatisk anti-israel” är omdömet.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

42 svar på ”Använde Hamas vita flaggor för att försöka lura israeliska armén?”
 1. Det bästa som finns i världen är den fria viljan. Respekten att låta folk vara de de är. Respekten att låta folk älska den de älskar, oavsett om det är en man eller kvinna, oavsett om hon passar föräldrarna eller inte. En fri värld, där kvinnor och män är människor, och där en man inte är mer värd än en kvinna. En sådan plats är Israel. Besök landet om ni inte tror mig. En sådan plats är inte de palestinska områdena och Gaza. Besök dessa områden om ni inte tror mig.

 2. Kristofer: Just det, vi får vara glada över att Israel är så fulllständigt militärt överlägset. Hade Israel inte varit det ända sedan 1948 hade Israel inte existerat idag. – Sedan är det ju för Hamas del en skillnad mellan att vilja och att kunna. Och Hamas har Israels utplåning som sitt enda syfte. Faktiskt spelar det då för Hamas ingen roll hur snälla israelerna är, för Israel ska ändå utplånas.

  Hamas är en antisemitisk och islamonazistisk rörelse som vill utplåna Israel genom angreppskrig och det kan aldrig ursäktas bara genom att säga att de ändå inte kan genomföra det de vill. Hotet mot Israel kvarstår, även om det just nu i militärt hänseende inte är särskilt starkt, det håller jag med om.

 3. Tror du verkligen att det blir färre attacker om man behandlar Gazas befolkning på detta vis?

  Det Israel gör med Gaza är inte bra för Israels säkerhet. Det är kontraproduktivt.

  ”Hamas, som styr i Gaza, fortfarande har som slutgiltig lösning att genom angreppskrig utplåna Israel?”

  Vad pratar du om? Hamas kan INTE genom angreppskrig utplåna Israel. Det är löjligt att tro att Hamas på något sätt är ett hot mot staten Israel. Hamas har precis som all Arab stater i området ingen chans att genom angreppskrig utplåna Israel. Israel är fullständigt militärt överlägsen alla i området.

 4. Kristofer: Varför har Israel Gaza under belägring? Kan det bero på att flera angrepp mot Israel utgått bl. a. därifrån och fortfarande gör det (Kassamraketer och granater) och på att Hamas, som styr i Gaza, fortfarande har som slutgiltig lösning att genom angreppskrig utplåna Israel? Skulle Israel bara bortse från det, eller?

 5. Pinjata1

  Det är krigsbrott att beskjuta sin fiende från civila bostäder där man tvingar de boende kvar. Detsamma gäller skolor och sjukhus.Moskéer är mer osäkert men då skall man inte klaga när motståndaren skjuter tillbaka. Det är krigsbrott att använda markerade ambulanser för trupp och vapentransport.

  Det är inte olagligt att beskjuta sin motståndare även om denne använder civila som sköldar och är för fega för att bära uniform eller i vart fall armbindel för attidentifiera sig som stridande och hellre dölja vapnen till sista stund.

  Vad vägspärrar, gränsövergångar o dyl. Så är inte Gaza ockuperat längre det är Judenrein så när som den högst ofrivilligt ditsläpade Gilad Shalit, för övrigt också ett krigsbrott.

  Alla länder i världen har rätt att stänga sina gränser mot ett grannland som beskjuter dem. Israel släpper dock igenom åtskilliga ton livsmedel o annan livets nödtorft, inkl bensin o olja varje vecka och gjorde det tom under försvarskriget i vintras och som sagt inte ens då stängde de av de över 70 procent av Gazas el som kommer från Israel.

  Varför har ingen klagat när Hamas häromdagen besköt en ambulans vid en gränsövergång? Den var på väg till ett israeliskt sjukhus med en gazansk hjärtpatient som skulle opereras.

  Varför klagar ingen över Egyptens stängda gräns där man sällan släpper in matvaror o annat?

 6. ”men vad hände när israel drog sig tillbaka ur Gaza?”

  Israel har Gaza under belägring. Varför kan du inte förstå detta?

  Israel bestämmer vad och hur mycket som kommer in i Gaza. Israel för en policy gentemot Gaza som dödar civila.

  ”Steinberg said that Stork, one of the founders of the Middle East Research Information Project (MERIP) has “a long history of anti-Israel incitement.”

  Om man följer denna logik så behöver man inte lyssna på Israels kritik av Iran.

 7. Så av vad jag har förstått rätt så är du helt okej med att Israel begår brott och är en rasistisk stat – du bortförklara det igenom att jämföra med diktaturer i regionen.

  Ok då är vi klara om den punkten. Rasist!

 8. Sapere
  Judar var välkomna i de arabiska länderna såsom de kristna och vad annat. Det var när den sionistiska extrema rörelsen besökte arabernas hemländer som problemen uppstod. Det går inte att hålla en debatt på mänsklig nivå för ditt syfte verkar ju inte vara annat än att försvara Israel i alla lägen.

  När du ser ett brott och när du vet att någon begår ett brott så säger du det rakt ut. Inte letar bortförklaringar som småbarn. PUNKT

 9. Pinjata, så det är ett ”minimum” att Israel återgår. Men vad är ”maximum” och vilka är de ursprungliga landgränserna? FN:s delningsplan? Stilleståndslinjen efter 1948 års krig?
  Det är bara östra Jerusalem som Israel annekterat. Problemet är att alltför många inte anser att Israel alls ska existera – och ursprungligen hade ju Israel inga landgränser alls. Det fanns inte – lika lite som Palestina förresten.
  Visst bör Israel dra sig tillbaka om det går, men vad hände när israel drog sig tillbaka ur Gaza? Inte blev det ngt. eldupphör då inte, det såg framförallt Hamas till.

 10. Sapere, det bor fler judar i Iran än i Sverige. ”Tyck synd om juden” fungerar inte längre så sluta blanda ihop religion och de brott som Israel begår.
  .
  Själv anser jag att ett minimum är att Israel återgår till sina ursprungliga landsgränser och lämnar tillbaka all annekterat mark till Palestina. Med en sådan lösning, tillsammans med varaktig eldupphör så skulle Hamas inte ha något stöd bland Palestinierna.

 11. Anneli, på vilket sätt är Israel tålmodigt? De provocera ständig genom att exempelvis stoppa transporter av mat, olja och el. De bombar civila inrättningar som sjukhus, skolor, radiostationer och annat. Byggnader som är finansierade och drivs av FN och Sverige! Efter att avtalet om eldupphör löpt ut så besvarade Hamas med våld och då hade Israel inte velat förlänga avtalet.
  .
  Vad gäller påståendet om krigsbrott så bär man vapen och det identifierar dem som en motståndare. Alltså begår man inte några krigsbrott. Det är inte heller olaglig att gömma sig bland civila. Att använda civila som sköldar är olagligt och det vet vi att Israel har gjort.
  .
  Det är sant att Israel har förvarnat civilbefolkningen innan de attackerat vissa civila mål. Men är det rimligt att attackera civila mål?
  .
  Hamas kan inte beskyllas för de brott som Hamas ev. begår. En nazist skulle kunna attackera en jude i Sverige baserat på det som Israel gör, om man följer det resonemanget. Alltså, både det Palestinska folket och judarna (som folkgrupp) är oskyldiga.
  .
  ”Varför bygger man ex.vis inga skyddsrum för civilbefolkningen?”
  Bra fråga, kanske Israel skulle göra det. Eller så kan man sluta bomba civila mål?
  .
  Palestina är ett av världens allra fattigaste länder. Att påstå att de ”saknar ju inte direkt pengar” är direkt okunnigt. Ni Israelkramare är lika naiva och okunniga som Sverige Demokraterna och era lösningar lika ineffektiva. Ni påstår att Hamas vill utplåna Israel men så ville Fransmännen också under andra världskriget, fast då var nazisterna Tyskar.

 12. Beskjuter man sitt grannland i åratal så bör man inse att till sist tar även ett så tålmodigt land som Israel till sist till vapen för att freda sin civilbefolkning, inkl araber o Beduiner.

  Gömmer man sig då bland sin civilbefolkning utan uniformer eller andra kännetecken begår man krigsbrott.

  Vem det var som viftade med vita flaggor går ju inte att avgöra just för att Hamas modiga krigare inte längre använde några uniformer eller kännetecken.

  Dessutom har man i krig rätt att skjuta mot fienden även om det finns civila runt omkring även om man i görligaste mån skall undvika att skada de civila.

  Israel gjorde mer än någon annan försvarsmakt någonsin gjort för att skydda de civila gazanerna genom att via flygblad och telefonsamtal, sms mm förvarna civilbefolkningen om sin beskjutning och förlorade därmed ett taktiskt övertag.

  De dubbelkollade varifrån de beskjöts, och därmed utsatte sig själva för en timmes granatregn för att inte utsätt UNRWAs skola för beskjutning osv.

  De civilas lidande vilar helt på Hamas skuldror.

  Varför bygger man ex.vis inga skyddsrum för civilbefolkningen?

  Man saknar ju inte direkt pengar och får de förnödenheter man behöver från Israel inklusive el., man var noga med att inte sikta på elverket som levererar den strömmen.

 13. Comitis, jag beklagar verkligen att du och dina släktingar drabbats av kriget. Jag utgår då från att du och dina släktingar inte stöder Hamas – för Hamas’ syfte är ju att genom anfallskrig utplåna Israel, något som är förbjudet enligt internationell rätt. Då måste man räkna med konsekvenser.

  Du har så klart rätt i att saken inte i grunden handlar om vem som viftar med vita flaggor/tygstycken. Saken handlar enligt min mening om Israels rätt att existera. Du kanske inte tycker att Israel har rätt att existera?

  En annan sak du tycks vända dig emot är att Israel vill definiera sig som en stat ”för judar och ingen annan”. Jag vill då be dig jämföra med både Jordaniens, Egyptens och ”Palestinas” konstitutioner, läs här.

  Du ser alltså att både Jordanien, Egypten och ”Palestina” definierar sig som arabiska stater, dvs. som det verkar som stater för araber och inga andra. Och visst, det finns ju inga judar kvar i vare sig Jordanien eller Egypten, längre – av någon anledning. Av vilken anledning får då inte Israel definiera sig som en judisk stat? Där finns det ju ändå fortfarande araber kvar, dessutom. Israel har alltså ingen oförmåga att definiera sig som andra stater, tvärtom vill de ju definiera sig precis som i vart fall två arabstater gör, utifrån nationell tillhörighet. Dessutom gör ju din ”hemstat Palestina” precis likadant. (Citationtecknen enbart därför att Palestina inte ännu är någon stat – men jag hoppas verkligen det ska bli så.)

 14. Artikeln i Wall Street Journal innehöll ju inge bias alls… HRW skriver själva om det, de har också varit i Israel, har de inte då bias för dem eller hur är det nu? HRWs bemötande http://www.hrw.org/en/node/84956
  .
  Sapere, nazisternas invasion av Frankrike var försvarskrig ur nazisternas synvinkel, de försvarade sig från de elaka fransmännen.
  .
  Sapere, israelernas invasion av Palestina är försvarskrig ur israelernas synvinkel, de försvarade sig från de elaka palestinierna.

 15. Israel har begått brott.
  Inte första gången och förmodligen inte sista gången. Frågan om Israel begick brott mot civila människor i operation Gjutet bly är lika relevant som det är sant. Det är dags att vi slutar denna diskussionen och börjar diskutera motiven och syftet med det handlandet.

  Personligen vet jag de facto att Israel har angripit civila mål nästan överallt i Gaza- remsan. Jag har drabbade släktingar överallt i Gaza som kan bekräfta att våldet tagit sig i uttryck på långt och nära håll medvetet emot civila [långt ifrån Hamas och deras jävla flaggor]. Långt ifrån gränserna med Israel. Jag pratar om städer som Khan yunis t.ex. Deras byggnader har blivit beskjutna. Jag har en egen lägenhet som blivit beskjuten likväl. Leta efter en byggnad i flyktinglägren som inte har en Israelisk kula eller rakethål i sig. Hur du väljer att lita på den Israeliska armén och vad den har att säga förvånar ej. Det är enbart ett lömskt skådesspeleri. Du är dock inte ensam. Högerextrema prosionister i hela Sverige följer exakt samma mall. Att söka bortförklaringar för hur palestinierna har det eller blanda antisionism med judehat i vartannan debatt. Människor runt om i världen börjar fatta vilken lögn Israel är och har varit.

  Jag har egen erfarenhet av att Israeliska militären (IDF, Tsahal, de som bedrev massmord och etnisk rensning för 61 år sedan) skjuter på allt som rör sig och nej det handlar inte om mänskliga sköldar eller Hamas raketer och flaggor utan det handlar om brott mot civila människor. (Raketer som inte gör 1/20 del skada av vad Israeliska bomber gör kallar du terrorism). Det här övervåldet tar sig i uttryck inte mot Hamas, utan mot palestinierna och är politiskt motiverat inifrån Israel.

  Här pratar vi om den klyftan i det Israeliska samhället. Här pratar vi om de messianska löften, religiöst motiverade, extrema högersionistiska ideérna som fått chansen att gro i det såkallade demokratiska landet Israel. Extrema ledare som Ariel Sharon, Moshe Dayan, Netanyahu har spridit det budskapet i dagens Israel. Vi pratar om Israels oförmåga att definiera sig som alla andra stater. Vi pratar om Israels förmåga att vara rasistiskt, snarare än demokratiskt. Vi pratar om den judiska staten. Staten för judar och ingen annan.

  Under operation Gjutet bly låg valet bakom hörnet i Israel. Befolkningen var onöjda med den sittande regeringen, att många hotade att rösta på den extrema högern som har haft i sin agenda att ruinera palestiniernas framtid sen dag 1. Det ledde till en reaktion från den sittande regeringen som då var tvungna att inleda operation gjutet bly mot de civila i Gaza. Det sades skulle vända opinionen igen.

  De som var villiga att då rösta på den extrema högern (som då var oppsition men som nu är i makten)gjorde att den sittande regeringen då var tvungna att reagera eller visa upp något vilket resulterade i ett anfall. Hamas har beskjutit Israel i 8 år och raketerna har inte dödat mer än vad som dör i bilolyckor i Israel under ett halvår.

  Det här handlar inte om Hamas och deras raketer. Det här handlar inte om gröna eller vita flaggor. Det här handlar inte om Hamas extrema program. Det här handlar om det, som alltid speglat Israels historia, hur den judiska staten ska definiera sig.

 16. Nej du Comitis, jag skäms inte för att jag försvarar Israels rätt att existera. Visst finns det sjuka och felbara människor i Israel, och det är sannolikt så att israeliska soldater i vissa fall gjort fel och kanske begått brott och därför bör straffas. Men när Hamas gömmer sig bland civilbefolkningen och kanske tvingar ut dem med vita flaggor för att förmå IDF att sluta beskjuta dem själva – om de inte går ut själva med vit flagg – ja vad ska då en stackars soldat tro: fiende, civilist eller kapitulerad terrorist?

 17. Herregud silket skitsnack.
  Fy skämms. Man blir spyfärdig.
  Du är bara en i mängden. Israel är full med fobier och psykiskt sjuka människor. Det här går över alla gränser. Det här är REN propaganda.

 18. FMP: Hela andra världskriget var ett försvarskrig mot Tyskland och Japan som var angriparna. Det bedrevs, t.ex. av USA nästan uteslutande på andras mark, t. ex. Frankrike, Tyskland, Italien osv. Israels försvarskrig har också bedrivits på mark som Israel från början inte gjorde anspråk på, och som man fortf. till största delen inte vill behålla. Man har ju lämnat Gaza och inte minst Sinai.

  Du har rätt i att Hamas har som mål att utrota Israel. Men vilka belägg finns för att Israel vill utrota någon? Jag har inte sett några iaf.

 19. Jag orkar inte lägga mig in i disskussionen för det är bara ord mot ord men två saker måste ifrågasättas av bloggaren!

  Försvarskrig? Vad är det… Jag har aldrig sett det göras på mark som inte tillhör en själv!

  Hamas har som mål att utrota staten Israel. Israel har som mål att utrota alla icke-judar i området, jag vet inte vad jag har svårast för?

 20. Pinjata undrar över källa till varifrån påståendet om att Human Rights Watch tar emot pengar i Saudi Arabien kommer:

  Jag har nog inte hittat den ”första” källan till denna fråga, men troligen en av de första i alla fall – av texten att döma. Den artikeln kommer från Wall Street Journal, 15:e juli. Länk: http://online.wsj.com/article/SB124528343805525561.html

  En annan o intresantare artikel, kritiserande av WSJ artikeln, är skriven av en Jeffrey Golberg som i stora drag är positiv till Human Rights Watch. Berömmer dem för kritik mot Israel som han finner befogad. Eftersom han säger sig ha svårt att tro på påståendet att HRW skulle åka till Saudi Arabien o fiska pengar mot Israel så bestämde han sig för att kolla med HRW vad som egentligen hände. Han visar genom sin mailväxling med HRW att det finns fog för anklagelsen att de fiskat pengar för att motarbeta pro-israeliska påtryckargrupper. Han beskriver det betydligt stillsammare än den första artikeln, ändå blir det tydligt att det finns fog för att tala om korruption av HRW på denna punkt.

  Länk: http://jeffreygoldberg.theatlantic.com/archives/2009/07/fundraising_corruption_at_huma.php

  ”Israel bombar medvetet sjukhus, skolor, matförråd och andra civila mål.”

  Ett påstående många har gjort. O då i betydelsen; bombar medvetet i enbart syfte att förstöra viktig infrastruktur o försörjning av Gaza’s befolkning. O det är ett påstående som också visat sig inte stämma med det som skedde under Gaza-kriget. Säger man ”medvetet” i betydlsen att civila bygnader har bombats för att Israels armé haft säkra uppgifter på att Hamas-ledare eller stridande enheter haft folk i dessa byggnader, så stämmer det i ett flertal fall. Till detta hör också att när Israelerna bombat har de gång efter gång varnat inevånare i dessa hus att det kommer att bombas.

  Det har dessutom funnits flera beskyllningar att Israel skall ha bombat skolor o sjukhus som sedan har visat sig vara falska.

 21. @eva:

  ”Det har rapporterats att HRW tar pengar för sin verksamhet från Saud arabien.”

  Ange en källa?

  ”Om inte Hamas bombat civila över gränsen så hade inget krig ägt rum.”

  Är Hamas = folket? Är det rätt att mörda civila för att Hamas skjuter raketer som faktiskt inte dödar någon? Borde man inte istället arbeta för fred och undergräva Hamas på politisk väg? Om man (Israel) bygger vägar, skolor, sjukhus, el- och vattenkraftverk i Palestina så kommer det Palestinska folket sluta stödja Hamas. Idag är det tvärt om, det lilla som finns bombas av Israel och folket har inget val än att stödja Hamas.

  ”Hamas satte upp en situation som försatte den civila befolkningen i fara.”

  Hamas kan inte beskyllas för de brott som den Israeliska armén har gjort. Med samma resonemang är det helt legitimt för Hamas att mörda alla Israeler.

  ”Hur trovärdiga var de vittnen som användes.”

  Journalister och andra oberoende får finnas i krigsområdena så har den Israeliska armén så klart ett problem att visa ”sanningen”.

  ”Föregående anklagad incident visade sig inte vara befogad.”

  ?

  ”Det är Hamas modus operanda att använda civila i propagandasyfte.”

  Det råder ingen tvekan om att fruktansvärt många civila dödas. Israel bombar medvetet sjukhus, skolor, matförråd och andra civila mål. När döda från dessa attacker visas i TV är det inte propaganda.

  ”Hur noga är HRW att kolla upp vad som händer i Iran och omliggande muslimska länder i grannskapet.”

  Vad har det med övergreppen på Palestinier att göra? Jag får intrycket av Israelkramare att man inte får granska Israel för att det finns andra länder som också är hemsk.

 22. Vad som exakt hände i det fall SvD reffererar till återstår att se. Att Human Rights Watch har blivit deskriditerade för felaktig rapportering om vad Israel gjorde i Gaza tidigare kan vara värt att minnas. På Youtube finns dessutom en liten video som visar hur Hamas terrorister plaserar ut sprängmedel, hoppar in i ett hus o sedan kommer ut med vit flagg o spelar civil när Israeliska armén omringar huset. Att Hamas inte tvekar att använda civila som sköldar finns gott om exempel på. Så, det återstår att se vad händelsen i Svd artikeln verkligen var. http://www.youtube.com/watch?v=_uOug-mN3Tw

 23. Det har rapporterats att HRW tar pengar för sin verksamhet från Saud arabien.
  Om inte Hamas bombat civila över gränsen så hade inget krig ägt rum. Hamas satte upp en situation som försatte den civila befolkningen i fara. Hur trovärdiga var de vittnen som användes. Föregående anklagad incident visade sig inte vara befogad. Det är Hamas modus operanda att använda civila i propagandasyfte.
  Hur noga är HRW att kolla upp vad som händer i Iran och omliggande muslimska länder i grannskapet.

 24. Sven: Ja visst är det tragiskt så många paranoida islamister det finns, som tror att judarna är ute efter dem. Vad kan DU hjälpa till med för att råda bot på det problemet?

 25. Den här sidan är tragisk. Hur paranoid är det egentligen möjligt att bli? Sök hjälp.

 26. Tror att förra Gaza kriget behöver lite gamla testamentet. Öga för öga tand för tand.

  Så det skulle betyda att 1300 judar skulle dödas och 15 Palestinier.

  Det är Guds vilja. Med Gud menar jag den Guden som beskrivs i gamla testamentet.

 27. Pinjata: Kolla själv, och hör av dig när du gjort det, så får vi se. Innan dess kan ditt inlägg väl knappast anses som annat än obekräftat nonsens. (Och sannolikt efter att du kollat också.)

 28. Sapere: Sådant strunt du far med. Om du kollade i ”stadgarna” för den Franska motståndsrörelsen så sa den antagligen något liknande om Nazisterna.

 29. Pinjata: Hamas vill utplåna Israel och judarna. Det enda de gör ”motstånd” mot är Israels själva existens.
  Läs deras stadgar: http://www.sapereaude.se/hamas.html
  T. ex. står det i artikel 7: ””Domedagen kommer inte förrän muslimerna bekämpar judarna (dödar judarna), när juden gömmer sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden ska säga O Muslimer, o Abdulla, det är en jude bakom mig, kom och döda honom. Bara Gharkad-trädet kommer inte att göra det, eftersom det är ett av judarnas träd.”

 30. En tanke bara, om vi ger Hamas några av våra JAS plan och ett par dussin Leopardstridsvagnar som ändå står och samlar damm i Svenska förråda så slipper Hamas använda ambulanser?

  Inse att Hamas använder precis samma taktik som de olika motståndsrörelserna gjorde under andra världskriget. Man gömmer sig bland civila, man använder primitiva vapen mot en överlägsen militärmakt. Israel svarar med exakt samma taktik som Nazisterna – massavrättningar och terror av civilbefolkningen.

 31. Jag tror inte på någon gud men jag hoppas att ni folkmördare får möta Er gud och att ni där blir dömda till att brinna i helvetet för det människolidande ni orsakar i Gaza.

 32. Tyvarr gar detta moenstret genom hela historian, sa fort de blir kritiserade satter de sig sjalva i offerpositionen. Kom igen! Ar inte det minsta overraskad att de direkt skjutit pa civila. De planerade sina attacker att ta plats under den del av dagen da flest civila befinner sig ute pa stan. Detta for att satta sa mycket skrack som mojligt hos Palestinierna. Som Gabbe namner sa massakerade de 1400 manniskor och hade en medveten strategi att inte lata media overvaka handelserna. Bilder pa sondersprangda barn bildar inte direkt opinion for Israel, men de vet att de har en nedtryckande effekt pa Palestinierna. Personligen tror jag dock att de aldrig kommer lyckas att skramma befolkningen till total passivitet, snarare okar de bara incitamenten for fler ”terrorist”attacker. Nu sager USA till pa skarpen, haha, sager till pa skarpen exakt det. Inget annat. Vi kommer nog fa ser fler liknande massakrer sa lange den Judiska lobbyismen fortsatter i USA. Vart att namna ar att flygplanen, attackhellikoptrarna, stridsvagnarna etc. som anvands under raderna ar Amerikanska.
  Men sjalvklart ska vi hana och lamna motet dar Iran och andra arabiska lander anklagar Israel for att vara en rasistisk stat. De kanske inte gor det pa det smidigaste satt, men ingen kan ju havda att det inte ligger nagot i deras kritik. Palestinierna har absolut inte samma rattigheter som den judiska befolkningen och att man dessutom legitimerar ren och skar slakt av dem gor inte saken battre. Forhoppningsvis ar vi i Sverige inte allt for infiltrerade av denna lobbyism, an sa lange iaf, och det ar viktigt att vi sager i fran.

 33. ”Kom ihåg att Hamas användas ambulanser att smuggla in och starta raketer.”
  Detta finns det faktiskt filmbevis på hos bl a http://www.erixon.com. Jag kunde inte hitta det just nu men nånstans i mina länksamlingar har jag en film som visar hur soldater i ett bostadsområde skrikandes ”Alah akbahr!” springer omkring och skjuter i luften med k-pistar. Sedan avfyrar de en raket och hoppar in i en FN-ambulans modell UNWRA som är den palesinskkontrollerade delen av FN och som tillkom för att hjälpa palestinska flyktingar. Varpå dessa då fick ta över exempelvis det hus som judar fördrevs från 1949 och som det nu skrivs om att palestinier vräkts från.
  Känn på den,Gabbe!

 34. Håller med dig, Gabbe. Vet inte riktigt hur inhuman man kan vara. Skämtade nyss med en polare om att ”de kommer säkert att skylla på Hamas” och se på fan, nog fanns det minst en rasistisk tokstolle som gjorde det.

 35. Du är ju rolig och sorglig . Israel massakerade över 1400 palestinier och spred massa lögner.

  Ni ignorerar varenda rapport som kritiserar Israel , hur kan det komma sig ?

  Sök hjälp

Kommentarer är stängda.