I ett helt uppslag i Svenska Dagbladet i torsdags fick terroristledaren Khaled Mashaal i stort sett helt oemotsagd framställa sin lögnaktiga propaganda mot Israel. Artikeln, författad av Bitte Hammargren, kan läsas här.

Vad är det då för lögner som Mashaal får framföra? Ja redan rubriken på artikeln är ett citat: ”Vi är inte emot judar, vi är emot ockupationen”.

Jaha. Men vad står det i Hamas stadgar? Redan i inledningen heter det: ”Vår kamp mot judarna är mycket stor”. Vidare citeras en Hadith: ”Domedagen kommer inte förrän muslimerna bekämpar judarna (dödar judarna), när juden gömmer sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden ska säga O Muslimer, o Abdulla, det är en jude bakom mig, kom och döda honom.”

Att döda judar är väl minst sagt att vara ”emot judar”? En fråga som Bitte kunde ha ställt. Men det gjorde hon inte …

En annan fråga: Vad menar Mashaal med ”ockupation”? En fråga som Bitte kunde ha ställt. Men det gjorde hon inte. För enligt stadgan (artikel 6) strävar Hamas att ”att höja Allahs banér över varje centimeter av Palestina” – inklusive Israel. Varför talar han då oemotsagd i artikeln om att ”vi accepterar 1967 års gränser” – som för övrigt inte är några gränser utan stilleståndslinjer?

Vidare snackar Mashaal om ”dialog”. Men i artikel tretton i stadgan står det skrivet: ”Initiativ och så kallade fredliga lösningar och internationella konferenser står i strid med den Islamiska Motståndsrörelsens [dvs. Hamas] principer.” Inget snack alltså, det är krig som gäller.

Och apropå stilleståndslinjer: Varför talar Hamas aldrig om ”fred” med Israel utan enbart om vapenvila? Jo, därför att islamismen inte accepterar fred med ”krigets hus” som Israel tillhör. Fred uppstår i islamismens ögon endast då hela världen underkastat sig islam och Israel följaktligen upphört att existera som judisk stat.

Inte för att Mashaal hade svarat så. Sannolikt har Bitte fått lämna frågorna i förväg, och hade hon velat ställa någon av de frågor som jag angivit ovan, hade det nog inte blivit någon ”intervju” alls.

Fast nu blev det ju ändå inte någon intervju. Det blev ett helt uppslag med Hamas-reklam. Gratis.

Nog trodde jag att SvD skulle förmå sig till någonting bättre än så.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 svar på ”Hamas gör reklam i Svenska Dagbladet”
  1. Hammargren, en gren från Hamas , väntar otåligt på att organisationen ska fälla sin slöja över Israels kvinnor. Var hon planerar själv att bo, inte i Malmö antar jag.

  2. Dumstrut [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

    Ja, Hamas borde såklart inte få uttala sig om sig själva, då kommer de ju att dementera nidbilden som sprids om dem.
    Redan i tredje riket såg man ju till att förbjuda misshagliga grupper att uttala sig offentligt, på så sätt var det lättare att sprida osanningar om dem.

  3. Det är synd att inte Svenska dagbladet kan låta en mer analytisk person skriva om Hamas…

Kommentarer är stängda.