SvD har idag ett långt reportage från Shifa-sjukhuset i Gaza stad. Man är fortfarande på väg mot en katastrof där, heter det.

En stor katastrof är det dock, att Hamas-ledningen, enligt DN, har gömt sig ”i underjordiska skyddsrum under sjukhuset Shifa i Gaza stad”. Hamas leder striderna från Gaza stads största sjukhus, alltså!

Ännu i går sköt enligt SvD Hamas-nazisterna mer än femtio raketer mot Israel.

Inte ens Hitler hade sin bunker under ett sjukhus. Han hade dessutom vett att ta livet av sig.

Det att förlägga stridsledningen till ett sjukhus är såvitt jag förstår ett brott mot artikel 29 i I. Genèvekonventionen. När skall Diakonia klaga på detta precis som man inte var sena att klaga på det påstått olagliga i att Israel beskjutit några som utgett sig för att vara ”poliser”?

Nå, där sitter i alla fall Hamas-nazisterna i sin bunker och bryr sig inte ett dyft om att deras egna landsmän dör ovanför deras huvuden. Det är viktigare att fortsätta sitt anfallskrig genom skicka raketer mot Israel.

När Israel konfronterar denna utstuderade ondska som sätter oskyldiga människors liv på spel, blir omvärldens reaktion inte att fördöma angriparen Hamas, utan försvararen, Israel.

Hur länge skall palestinierna själva finna sig i att lida och dö på grund av att Hamas är besatta av tanken att utplåna Israel? De borde i stället nu göra uppror mot dessa nazister och ta ifrån dem makten i Gaza.

Det verkar ju vara ganska enkelt att åstadkomma. Varför inte gå ned i sjukhuskällaren och överlämna Hamas ledning till Israel, eller måhända låta dem bli ”martyrer”.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

9 svar på ”Hamas leder terrorn från Gazas största sjukhus”
 1. Till Johan,

  Jag bodde i Gaza under striderna mellan Hamas och Fateh. Att påstå att Hamas genomförde en kupp är falsarier. Fateh gjorde allt man kunde för att förstöra statsapparaten genom attentat genom bla Dahlan. Fateh gavs pengar och militärmatriel från Condie med Olmerts godkännande. Har källor inom Fateh som bekräftar detta samt har USA senare medgivit att det var så det gick till (se Vanity Fair nåt nummer i början av året, där nämns källorna). Ingen av dem var intresserad av samlingsregering och eftersom Hamas var starkare, vann de striden. Sedan kan man ju tycka vad man vill om Hamas och Fateh men det hör inte hit.

  En annan sak till bloggaren. Du har knepiga åsikter där sant och falskt blandas i grumlig kompott. Det är dock helt förjävligt att du får sparken. Stå på dig!

 2. Angående att Hamas skulle vara demokratiskt valt. Hamas vann valet och då bildades en samlingsregering med Fatah, Det höll inte, istället tog Hamas över och förföljde och mördade Fatah-anhängare, polismakten som egentligen ska stå under president Abbas togs över. Det kallas för statskupp! Att säga att hamas har legitimitet som folkligt valt parti är som som att säga att Hitler var demokrat 1938. Herr Hitler kom också till makten genom ett val, right?

 3. Varför skulle de utlämna Hamas? De har ju i all sin dar VALT dem att styra. Är det inte lite märkligt att demokrati bara är bra ibland?

  Hyckel, kära du. Hyckel.

 4. Till Janne
  Jo, det har de rätt till men det krävs svett, blod och tårar innan det kan ske. Ingen i denna värld får någonting gratis. Alla andra nationer har genomlidigt mycket för sin frihet och det får TYVÄRR palestinierna också för sin.

  Till Owre
  Jo, palestinierna skall enas och välja!!!
  De får vakna och välja en ny ledare, om de inte är nöjda med de som finns.
  För vad du säger så finns det inga civila i Gaza, de är så trötta på Fatah och deras korruption att de därför måste hålla med Hamas och därmed anfalla Israel med allt de ha!? Jag förstår inte hur det kan rättfärdiga att man måste utplåna ett helt land (eller ett helt folk enligt Hamas) för att ens ledning är korrupt.
  Hamas pumpar tyvärr inte bara väst med propaganda utan även sina egna endast för egen vinning och detta är cynisk om något. Taktisk smart att bygga skolor och sjukhus för att vinna folkets röst och sedan använda dessa byggnader som militära förläggningar och för sin egen säkerhet. Inte nog med det, man kan även hjärntvätta generationer av barn om hur ond västvärlden är och framför allt Israel och USA. De är mig ingen dum person som har tänkt ut allt detta men en mycket cynisk person.
  När sedan Israel försvarar sig genom att attackera dessa mål så låter man människorna vara kvar i byggnaden medan man själv springer ner i säkerhet för att sedan vissa upp de döda i propagandasyfte är mig vidrigt.
  Nej palestinierna har rätt till ett fredligt liv och ett land att bo i, men de får först visa att de klara av det och att de vill det. Och det gör man inte genom terror eller utplåning av ett annat folk eller land.

  Sedan till alla som envisas med att använda ordet ockupation och folkrätt.
  Israel ockupera inget. Vänligen läs denna tråd som har skrivits av Kent Ekeroths SD.
  VILL PÅPEKA ATT JAG PÅ INGET SÄTT SYMPATISERA MED SD.
  http://kentekeroth.se/2008/12/30/folkratt-i-ockupation-folkrattsligt-omojligt-att-ge-tillbaka-vastbankengaza-till-araberna/

 5. Owre: Raketanfallen är som du säger ”små fyrverkerier” men naturligtvis inte menade att ”slå tillbaka” Israel utan bara att underblåsa en konflikt som varken Israel eller palestinierna tjänar på. Tror och hoppas att palestinska folket inser detta och ser till att Hamas försvinner. Palestinierna måste enas och få fram ledare som verkligen har en vilja och en realistisk plan för ett självständigt Palestina. Håller med om att Fatah är korrupt och det är bättre om palestinierna försöker få fram ett bra ledarskap istället för att bränna sina chanser till fred och stabilitet genom att låta hatiska Hamas ha makten. Hamas har ju nu visat att de är totalt odugliga att styra Gaza och ointresserade av att låta palestinierna leva i fred. Istället fortsätter man sin konfrontationspolitik mot Israel. Försök till ömsesidig förståelse och respekt är alltid att föredra framför konfliktsökande. Det även när man skriver kommentarer i en blogg…

 6. Ignorerandes all annan smörja ni båda skriver, vad föreslår du ”DickeFix” att palestinierna skall enas och välja?
  Fatah?

  Du har uppenbarligen ingen insikt whatsoever varför Hamas valdes. Det var absolut inte av religiösa skäl. Det var för att Fatah var djupt korrupt och Hamas ordnade skolor och sjukhus åt befolkningen.

  Hur jävla svårt kan det vara att förstå att ett ockuperat förtvivlat folk slår tillbaka med de medel som finns tillgängliga?
  Om det så är små fyrverkerier som ibland tar död på någon stackars bosättare som skiter i raketlarmet en dag istället för en bomb, eller om det är en självmordsbombare istället för en stridsvagn.

 7. ”Liv, frihet, egendom” – är det någonting palestinier också har rätt till? Eller räknas inte de?

 8. Uppgifterna om att Hamas ledning befinner sig under Shifa-sjukhuset kommer ju från Israels underrättelsechef och bör tas med en stor nypa salt. Enda anledningen att offentliggöra uppgifterna är ju för att vinna propagandapoäng; om de är sanna vore det ju annars dumt att röja sådan viktig underrättelseinformation. Om det nu ändå skulle visa sig stämma kommer nog inte bara omvärlden utan även palestinier att fördöma Hamas och förhoppningsvis inse att Hamas inte strider för palestiniernas sak utan för att legitimera sin egen och Iranska regimens existens.

  Israel har alltid varit ett land med vassa armbågar och taggarna utåt eftersom staten Israels existens hela tiden varit hotad. Men palestiniernas största fiende är inte Israel utan regimen i Iran som med Hamas och Hisbollahs hjälp underblåser konflikten för att legitimera sin egen makt. Israel lämnade över Gaza till palestinierna på prov i utbyte mot fred. När Hamas sedan använder Gaza som raketramp gör de det för att Israel ska anfalla Gaza och konflikten fortsätta, vad annars?

  Palestinierna måste enas och välja en okorrumperad, pålitlig regering som arbetar för fred, självständighet och bättre levnadsstandard för palestinierna istället för en grupp hatiska, obildade terrorister styrda från Iran med sin egen agenda. Bara då kan Israel känna sig så tryggt att de vågar tillåta en oberoende palestinsk stat.

Kommentarer är stängda.