Kristdemokraternas riksdagsledamot Mikael Oscarsson skriver i tidningen Dagen, och menar att Sveriges bistånd till ”Palestina” ska villkoras. Han närmar sig därmed Sverigedemokraternas högst rimliga ståndpunkt, som är den att biståndet helt ska upphöra till dess ”Palestina” slutat ”med att låta högt uppsatta PLO- och Fatahpersoner stoppa pengar i egna fickor, finansiera terrorverksamhet och att belöna fängslade terrorister i Israel”.

Oscarsson har många goda argument som pekar i samma riktning och inte endast för att biståndet ska villkoras, utan just för att det helt ska upphöra. Han nöjer sig dock med att konstatera följande: ”Att Sverige ger bistånd till Palestina är rimligt. Men omständigheterna kring palestinska myndighetens agerande måste säkerställas – bättre än vad de gör i dag.”

Jag förstår dock inte hur en kristen kan anse det rimligt att utbetala bistånd till islamonazister vars enda syfte är att utplåna Israel. Bistånd bör utgå först sedan den islamonazistiska entiteten ”Palestina” och alla tongivande krafter där entydigt erkänt Israels rätt att existera som judisk stat och upphört med att i skolor och media uppvigla till mord på judar. Samt inte minst upphört med att just döda judar.

Oscarssons inlägg är gott och väl. Men det räcker inte. Sverigedemokraterna är alltjämt det enda riksdagsparti som företräder den enda rimliga linjen. Nämligen den att ”Palestina” inte är förtjänt av bistånd just nu. ”Palestina” är inte heller förtjänt av den svenska statsledningens erkännande som stat. Något som Sverigedemokraterna också håller med om!

Tillägg 2015-11-03: Noterar att även Moderaterna är aktiva i frågan. Också bra, men fortfarande alldeles otillräckligt.

Sverigedemokraterna alltjämt störst! Det framgår i oktober månads opinionsmätning gjord av You Gov:


Källa.

Tänk om alliansen någon gång kunde förmå sig att samarbeta med Sverigedemokraterna. I stället för att medverka till systemkollaps. Något som oundvikligen snart kommer att inträffa om inget görs. Drygt 9 300 personer per vecka registreras som asylsökande just nu. Det blir nästan 690 000 på årsbasis. Sverige har inte så många tält, skolor och övriga resurser att tillgå så att det räcker till alla dessa. Inte nu och definitivt inte om tio år då antalet har ökat till nästan sju miljoner, allt i övrigt lika. – Låt oss hoppas att allt i övrigt inte förblir lika, utan att någon snart gör någonting konkret och beslutsamt. Fluffiga uttalanden från Löfven är vad vi minst av allt behöver just nu. Vad jag tycker att vi behöver göra framgår här.

”Det finns ingen inhemsk svensk kultur” Så uttalade sig historikern Ingrid Lomfors 4 min 49 sek in i filmen som jag länkar till här och här. En film hämtad från konferensen Sverige tillsammans, som av allt att döma var anordnad av Sveriges nuvarande statsledning. Deras Majestäter närvarade.

Lomfors utvecklade som framgår inte alls denna häpnadsväckande ståndpunkt under sitt anförande, så man vet inte vad hon egentligen menar. Men det borde hon nog gjort. Om det nu är möjligt att göra det utan att hamna i logiska motsättningar.

Jag får därför försöka uttolka det hon sade. Hon menar rimligen att det inte finns något som helst spår av någon som helst kulturyttring som är ”inhemskt” svensk. Var utvecklades i så fall det svenska språket? Ja rimligen inte i Sverige i alla fall. Men var annars!? – Man kan visserligen hävda att ett språk inte är en kulturyttring men hur klokt är det? Om Lomfors inte kan ange någon annan plats än Sverige där det svenska språket skapades, så måste hon därmed rimligen anse att det svenska språket inte är uttryck för kultur.

Sedan finns ju hälsingegårdar, moraknivar, pitepalt, värmlandskorv, midsommarstänger, svenska flaggan osv.

Menar Lomfors verkligen att allt detta inte har sitt ursprung i Sverige!? Ja, det verkar ju tyvärr så.

Alternativt menar hon att allt detta och mera därtill inte är uttryck för svensk kultur. Så skulle det ju också kunna vara. Men vad är då kultur enligt Lomfors?

Detta är en mycket intressant diskussion, eller hur. Så välkomna att diskutera, Ingrid med flera!

Tillägg 2015-10-22: Johan Wennström berör problemet mest utifrån språklig aspekt i en op-ed i SvD idag.

Mångkulturell fest med antisemitiska inslag. Så lyder rubriken på en artikel i Piteå-Tidningen från igår. Se här:

Som du kanske kan se började några antisemiter sjunga en vidrig sång, som bland annat innehöll texten ”Leve Palestina – krossa sionismen”. Klockren antisemitism! I Sverige, i Piteå, och om inte idag så i alla fall för någon dag sedan.

Vidrigt som sagt.

Här kan du lyssna till en annan version av dessa vidrigheter, alltjämt utlagda på YouTube:

Låt oss nu alla stå upp för att bekämpa detta antisemitiska elände, oavsett om det pågår i Israel eller i Sverige eller varsomhelst annars.

Antisemitismen måste bekämpas närhelst och varhelst den sticker upp sitt fula tryne. Såväl i Piteå som i övriga Sverige. Såväl i Israel, i Gaza, i Judéen, i Samarien som i övriga världen.

Alltid och överallt!

Ett svar på ”Några söndagsnotiser från Sapere Aude!”
  1. Denna vidriga låt sjöngs under vänsterpartiets valvaka på Lantmannagatan i Malmö. Jag hade dem långt ut på gatan. Att vara antisemit och samtidigt kalla sig för anti-rasist går alldeles utmärkt – om du är vänsterpartist.

Kommentarer är stängda.