Två ting på agendan idag:

Israels ambassadör Isaac Bachman i Agenda Härnedan är filmen, där hans excellens citerade Mahmoud Abbas uttalande att Abbas välkomnade varje droppe blod som spilldes i Jerusalem. Hade varit fint om den ”palestinska” terror”staten” ”Palestinas” ”ambassadör” Hala Husni Fariz hade fått frågan om hon ställde sig bakom detta uttalande. Nåja, hon gjorde precis som väntat en slät och antisemitisk figur ändå:

Här ett foto med citat från när Abbas uttalar just detta:

Abbas

Riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) på fel plats på fel tillfälle ännu en gång Nu tillsammans med riksdagsledamoten Daniel Sestrajcic (V), som är misstänkt för våld mot tjänsteman. Kvällsposten sammanfattar.

Larsson skrev jag tidigare om här, där hon utmärkte sig negativt genom att hålla fram en utmärkelse i form av en karta där Israel är utplånat! Detta ser du på fotot till vänster.

Sestrajcic har för sin del tidigare utmärkt sig negativt genom att, som Kvällsposten skriver, ”ha sparkat mot en polis och vägrat flytta på sig när han blev tillsagd att göra det”. I skrivande stund är denne riksdagsman misstänkt för brott.

Nu uppträder de båda i ett uppenbart antisemitiskt sammanhang. Nämligen i en demonstration på Möllevångstorget i Malmö i söndags. Här ett foto:


Källa.
En film finns dessutom upplagd på Facebook.

Det är ambassadör Bachman som förmedlat filmen. De som kan arabiska hör, hur demonstranterna kräver att judarna ska slaktas, att soldaterna ska knivhuggas, att terrorattacker ska utföras, att de som gör allt detta är ”hjältar”. Man uppmanar också till en tredje ”intifada”. Eller som ambassadör Bachman skriver: ”During this pro-Palestinian demonstration yesterday, in Malmo, there were explicit calls in Arabic that urge to ’slaughter the Jews’, ’stab soldiers’, to carry out ’terror attack after terror attack’ while referring to the knife killers as ’heroes’ and urging to ’start a 3rd Intifada’…!”

Kvällsposten refererar: ”Bland annat hyllar flera personer den senaste tidens knivattacker i Israel. ”Dags för revolution” och ”ta dem med knivar, kasta stenar”, skanderar flera i filmklippet samt: ”Attacker och knivhuggningar av soldater” och ”Barn kastar stenar. Intifada kom och låt fredliga lösningen gå”.

Att svenska riksdagsledamöter kan finna sig föranledda att överhuvudtaget närma sig en sådan manifestation, ja det är en styggelse! Larsson försöker släta över med att hon inte förstår arabiska och med att i efterhand ta avstånd från dessa uttalanden. Men hon står där fortfarande med utmärkelsen där Israel är utplånat! Tro henne inte!

Sverigedemokraterna protesterar så klart! Att (S) och (V) skulle göra det är givetvis inte att vänta.

Men nu väntar jag på att alla andra riksdagspartier ska göra det! Dessa partier måste omedelbart protestera! Annars ligger det mycket nära till hands att tro att de också är lika stora antisemitiska riksdagspartier som (S) och (V) – och för den delen (MP), något som inte minst visats genom vad Mehmet Kaplan sagt och gjort.

Usch!

Länk: Ivar Arpi skriver i SvD; bloggaren Tobias har utrett vad det egentligen var som skanderades.

3 svar på ”Antisemitismen i Agenda och på Möllevångstorget”
  1. Om jag minns rätt fick den andra intifadan palestiniernas hela ekonomi att krympa 13%. Hur mycket vill de förlora denna gången? Det är knappast Netanyahu som ska betala kostnaderna – han borde ta varenda shekel från pengar han ger till palestinier inkl de i Gaza. Vatten, energi…..

Kommentarer är stängda.