Den glada nyheten når oss idag. Statsministern har utsett förra ordföranden i Samfundet Sverige-Israel Elisabeth Svantesson (M) till ny arbetsmarknadsminister. Tidigare har de enda av mig kända motvikterna i regeringen till utrikesministerns (Carl Bildt) närmast anti-israeliska agenda varit EU-ministern Birgitta Ohlsson (FP), och handelsministern Ewa Björling (M). Man får alltså gratulera statsministern till en mycket bra rekrytering!

Det är utmärkt att stöd för Israel inte är diskvalificerande för position som departementschef och/eller statsråd. Tre tydliga exempel ovan. Själv fick jag dock sparken som enhetschef vid Migrationsverket när det visade sig att jag stödde Israel. En ingång till läsning om detta problemkomplex finner du här.

Att vara statsråd och departementschef i Sveriges regering och samtidigt stödja Israel går alltså bra, men att vara enhetschef vid Migrationsverket och samtidigt stödja Israel, nej det går inte alls, ännu inte i denna dag. Jag förblir sparkad nämligen, även om jag i formell mening har återanställts.

Utan att veta något bestämt tillåter jag mig för övrigt anta att Elisabeth, som var ordförande i Samfundet Sverige-Israel åren 2012-2013, fortfarande är medlem. Precis som jag i så fall.

Usch då – tycker sannolikt Migrationsverkets ledning …

Länkar: DN, SvD, Dagen, Världen Idag, Sveriges Radio I, Sveriges Radio II.

Ett svar på ”Elisabeth Svantesson – ytterligare en israelvän i Sveriges regering!”
  1. Förstår att Israelvänliga politiker förtrycks, jag är inte vän av ortodoxa religionsutövare men förstår att Migrationsverket hatar dom för deras ideal är massinvandring av muslimer så inbördeskriget närmar sig även här, var så säker om ni inte har tänkt att sitta och bocka mot Mecca förstås

Kommentarer är stängda.