Jag är ingen stor vän av Barack Obama i hans egenskap av Förenta Staternas president, men hans tal i Stockholms synagoga är nog bland det bästa han trots allt presterat. Se och hör här:

Obamas%20tal%20i%20synagogan

Bland annat uttalade han följande:

I cannot think of a better tribute to Raoul Wallenberg than for each of us — as individuals and as nations — to reaffirm our determination to live the values that defined his life, and to make the same choice in our time. And so today we say that we will make a habit of empathy. We will stand against anti-Semitism and hatred, in all its forms. We will choose to recognize the beauty and dignity and worth of every person and every child. And we will choose to instill in the hearts of our own children the love and tolerance and compassion that we seek.
Källa.

Bra sagt! Nu hoppas vi ”bara” att Förenta Staternas president Barack Obama även översätter dessa ord i handling. Något han tyvärr inte lyckats så bra med hittills, i vart fall inte när det gäller att stå emot antisemitismen. För den florerar alltmer inte bara i Malmö utan på alltför många andra håll, inte minst i Mellanöstern, i ”Palestina”, i Iran, i de svenska socialdemokraternas ”kära systerparti” al-Fatah, i Hisbollah, i PFLP, i Hamas, i det Muslimska Brödraskapet – osv …

För Barack Obama såväl som för alla oss andra gäller det alltså att gå från ord till handling och i handling bekämpa antisemitismen varhelst vi träffar på den!

Länkar: Vita huset, JTA, AJC.

Ett svar på ”Bra sagt av Obama i Stockholms synagoga”
  1. Jag blev besviken över Obamas tal. Jag tyckte han gott kunde nämna den arabiska antisemitismen och vad den ställer till med i Malmö. Antisemitismen i Sverige är till allra största delen ett importerat fenomen.

Kommentarer är stängda.