Gina Dirawi, som jämförde Israel med Hitler och ska leda Melodifestivalen i TV, har nu krupit till korset – eller kanske snarare halvmånen. I hennes blogg hittar man nu denna text. Här skriver hon(?) bl. a. följande:

Jag tar avstånd från alla jämförelser mellan Israels agerande och Förintelsen. Det var en klumpig och ogenomtänkt formulering som jag ångrar idag. Därför har jag nu tagit bort dessa formuleringar från min blogg. Mitt syfte har aldrig varit att kränka judar eller förringa Förintelsen.

Nähä, men det gjorde hon i alla fall vid flera tillfällen. Nu tar hon vid ett tillfälle avstånd från detta. ”En gång är ingen gång, två gånger är en vana”, kunde malisen nu inflika.

Man noterar också att språkbruket i detta hennes blogginlägg avsevärt skiljer sig från huruledes hon vanligtvis uttrycker sig. Misstanken uppstår därmed, att hon har haft en ”spökskrivare”. Är det kanske någon på Sveriges Television som har gått henne till handa? Thomas Hall? Mats Svegfors? Eva Hamilton?

Ytterligare finner jag, att flera kommentatörer till inlägget påpekat hur ”fin” hon är. Misstanken uppstår att en och samma person har författat flera kommentarer fast under olika namn.

Nej, jag är skeptisk… Fast nu har hon väl exculperat sig i SvT:s ögon, och SvT också – kanske med hjälp av själva SvT. Sveriges Television framstår igen som fritt ”från inflytande från politiska eller kommersiella krafter”, som det heter i deras propaganda, se min tidigare bloggning. Eller?

Men skuldbördan är inte avlyft i mina ögon, vare sig från fröken Gina eller från Sveriges Television.

Och förhoppningsvis inte heller i dina.

För misstanken kvarstår alltjämt att fröken Gina är antisemit och att detta är helt OK för Sveriges Television.

Skandal i så fall!

Länk: Anna Ekström i Expressen, Maria Ludvigsson i SvD:s ledarblogg, Ulf Öfverberg på Newsmill, SvT 1, SvT 2, Anna Ekström, Nyheter24. Fredrik Meiton på Brännpunkt, Bitte Assarmo.

3 svar på ”Fröken Gina gör avbön: Jämför inte längre Israel med Hitler – säger hon”

Kommentarer är stängda.