Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Använder ”Palestina” UNESCO för att utplåna Israel?

Som vanligt när jag ställer frågor på detta sätt, är det underförstådda svaret: ”Ja, antagligen”.

Antagligen är en starkt bidragande orsak för den palestinska myndigheten till att vara medlem i UNESCO att använda denna organisation för att, som det heter i al-Fatahs konstitution, ”utplåna den sionistiska kulturella existensen i Palestina”. Som du vet är Mahmoud Abbas såväl ”president” i den palestinska myndigheten, som ledare för just den organisation, al-Fatah, som har just detta syfte.

UNESCO betyder ”United Nations Educational, Scientific and Cultural organization”. Men genom att välja in ”Palestina” i denna organisation har organisationen visat att man i vart fall är emot sionistisk kultur. UNESCO beskriver sitt syfte så här:

UNESCO’s mission is to contribute to the building of peace, the eradication of poverty, sustainable development and intercultural dialogue through education, the sciences, culture, communication and information.

Men hur kan dem som, i likhet med al-Fatah och Mahmoud Abbas, vill utplåna den sionistiska kulturella existensen förväntas ha någon ”interkulturell dialog” med den judiska staten vars kultur man alltså vill utplåna? UNESCO förväntar sig tydligen detta, eller också är den sionistiska kulturella existensen ingenting som UNESCO värnar om.

Och när det gäller ”education”, dvs. utbildning, är det ökänt att palestinsk ”utbildning” – i verkligheten förfalskad propaganda – ger uttryck för just samma sak: antisionism. Här är t.ex. en film från just den palestinska myndigheten som påstår att Haifa är en palestinsk stad:

Som jag tidigare bloggat om är visst innehåll i palestinska skolböcker att anse som antisemitism.

UNESCO självt har dessutom tidigare uttalat att entydigt judiska minnesmärken, såsom Patriarkernas grav, är muslimska moskéer.

Nå. Det var en välgärning att Sverige röstade mot att ”Palestina” skulle få medlemsskap i UNESCO. Tyvärr blev det inte så; majoriteten röstade för. Så nu vet vi vad slags ”kultur” och ”undervisning” UNESCO stödjer: Antisemitism och antisionism.

Men att Sverige röstade mot har ingenting alls med att Sverige skulle vara motståndare till den palestinska antisemitismen eller antisionismen. Det tycks Sveriges regering inte alls ha något problem med, nämligen. Inte ärkebiskopen heller, tydligen. Problemet var istället tidpunkten(!) enligt vår utrikesminister Carl Bildt.

Fast enligt min ringa mening är antisionism och antisemitism alltid fel. Det finns ingen rätt tidpunkt för detta. Därför bör ”Palestina” som stat motarbetas, bojkottas och absolut inte tillåtas medverka i FN så länge ”Palestina” och dess företrädare så uppenbart ger uttryck för antisemitiska och antisionistiska ställningstaganden och strävar i denna anda.

”Palestinas” ansökan om medlemsskap i FN och UNESCO kan inte ses som annat än klara uttryck för denna strävan. Att så många stater röstade för medlemsskapet i UNESCO kan inte ses som annat än ett klart uttryck för att ”Palestina” lyckats i denna sin antisemitiska och antisionistiska strävan.

Länkar: En JIPF-are i SvD, SvD 1, SvD 2, Ekot, PMW, Sydsvenskan, Daniel Schatz i Expressen.

2 comments to Använder ”Palestina” UNESCO för att utplåna Israel?

  • […] Sand Viper om Fröken Gina gör avbön: Jämför inte längre Israel med Hitler – säger honAnvänder ”Palestina” UNESCO för att utplåna Israel? « Sapere Aude! om Innehållet i palestinska skolböcker: antisemitismFröken Gina gör avbön: Jämför inte […]

  • […] av organisationens märkliga uttalanden rörande Jerusalem. Några sådana uttalanden kan läsas här. Bra […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.