Kategorier

Arkiv

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Warning: Undefined array key "widget_center_top" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 11

Är Gina Dirawi antisemit?

Denna unga dam (snart 21) av ”palestinskt” ursprung, har utsetts att leda SvT:s TV-program Melodifestivalen. Dessförinnan – den 8 maj 2010 kl 18.00 då damen ifråga hade uppnått den aktningsvärda åldern av 19,5 ca – hade hon dock på sin blogg Anagina funnit anledning att under rubriken ”Israel tar efter Hitler” uttrycka sig på följande synnerligen uppseendeväckande sätt:

Jag förstår inte varför världen fortfarande inte sagt stopp till det som sker mellan Israel och Palestina. Israel har gång på gång misshandlat, mördat, slängt ut oskyldiga palestinier från sina hem, och alla är tysta och vågar inte säga ifrån. Den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk fast med andra medel. De är rasister, de förtrycker, och de mördar folk som inte är som dem!

Visserligen skriver hon direkt därefter följande:

Jag är inte anti judar eller Israeler, jag dömmer inte folk utifrån deras religion eller etnicitet,aldrig, för tro mig det finns MÅNGA israeler och judar som själv tycker att detta är fel. Jag hade varit anti Palestina om de gjorde så mot israel. Jag är för ett FRITT samhälle, där din etnicitet inte bestämmer vart du ska få bo eller om du ska bli skjuten eller inte. Visst finns det palestinier som kastat sten, som skickat raketer, och beter sig som idioter,jag är mot dem också för jag är absolut mot att oskyldiga mördas, men på något sätt måste folk förstå. Om invandrarna i Sverige kom och tog över och slängde ut svenskarna ur sina hem, skulle ni inte gjort samma sak?

ISRAEL HAR FETA VAPEN, VI HAR EN JÄVLA STEN!!! När ska världen inse folkbrotten och folkmorden som sker och våga säga stopp? Jag ska aldrig sluta göra de tystas röst hörd,aldrig!

Men eftersom hon avslutar med att anklaga Israel för folkmord, är det tydligt var hon har sina egentliga sympatier, nämligen hos det s. k. folk, ”palestinierna”, dvs. araber som till stor del och under större delen av 1900-talet och fortfarande varit och är strängt sysselsatta med att försöka utplåna den judiska staten. Inte undra på eftersom hon är en ”palestinier” själv.

Ännu så sent som i år ansåg dock 73 procent av de tillfrågade palestinska araberna att judarna borde dödas. Det har jag bloggat om här. Och det vore i sanning ett folkmord värre än det Hitler tyvärr lyckades med. Någonting för Dirawi att begrunda.

Efter denna hennes tirad, där Israel alltså jämställs med Hitler (och anklagas för folkmord), finner jag anledning konsultera utkastet till EU:s definition av antisemitism. Där står (pdf) tydligt att antisemitism bland annat består i att jämföra nutida israelisk politik med nazisternas politik, eller ordagrant

Drawing comparisons of contemporary Israeli policy to that of the Nazis.

Enligt Nyheter24, se länk nedan, säger projektledaren för Melodifestivalen, Thomas Hall, att Dirawi inte längre står för rubriken. Men rubriken i hennes blogg kvarstår och brödtexten kvarstår också. Och så länge allt detta ligger ute där måste hon ju anses stå för allt detta, nämligen uttalanden som enligt EU bör anses utgöra uttryck för antisemitism.

Även enligt Svenska kommittén mot antisemitism utgör ”likställanden mellan Israel och Nazityskland och mellan Israels politik och Förintelsen” uttryck just för antisemitism.

Men bemälde Hall anser inte så. Dirawis uttalanden ska istället tolkas som att hon ”är emot att använda våld för att lösa konflikter” säger han. Detta är svårt att förstå. Det är enligt min mening klockrent att det Dirawi skriver är uttryck för antisemitism. Och så länge hon inte tar bort sina uttalanden eller ber om ursäkt eller åtminstone förklarar sig, kan man inte komma till annan slutsats än att Dirawi själv är antisemit.

Men tydligen är det OK i Sveriges Television att ha en programledare som är antisemit. För uttalandena kvarstår som sagt och Dirawi är fortfarande utsedd till programledare.

Jag har i och för sig inte tittat på Melodifestivalen på väldigt länge. Nu har jag ytterligare en orsak att inte göra det. Jag har också ytterligare orsak att ifrågasätta SvT:s reklam, där man påstår sig vara ”fri television”, dvs. ”fri från inflytande från politiska eller kommersiella krafter”.

Det kanske till nöds stämmer, om man bortser från inflytandet från antisemitismens kraft alltså. Vilket just är vad Thomas Hall bortser från …

Slutligen noterar jag vad som anges här. Dirawi är alltså ”palestinier” med ”med släktingar som dödats av israelisk eld”. Undrar vad de släktingarna gjort – eller lika gärna inte gjort – för att utplåna den judiska staten Israel? Här står det i alla fall att en Mahmud Dirawi år 1937 mördade den brittiska guvernören i Galiléen. Släkting eller?

Länkar: Pophöger, Nyheter24, Mina tankar, Expressen, Kim Milrell, Anna Ekström, Nyheter24.


14 kommentarer tillÄr Gina Dirawi antisemit?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Warning: Undefined array key "widget_center_bottom" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 51