Denna unga dam (snart 21) av ”palestinskt” ursprung, har utsetts att leda SvT:s TV-program Melodifestivalen. Dessförinnan – den 8 maj 2010 kl 18.00 då damen ifråga hade uppnått den aktningsvärda åldern av 19,5 ca – hade hon dock på sin blogg Anagina funnit anledning att under rubriken ”Israel tar efter Hitler” uttrycka sig på följande synnerligen uppseendeväckande sätt:

Jag förstår inte varför världen fortfarande inte sagt stopp till det som sker mellan Israel och Palestina. Israel har gång på gång misshandlat, mördat, slängt ut oskyldiga palestinier från sina hem, och alla är tysta och vågar inte säga ifrån. Den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk fast med andra medel. De är rasister, de förtrycker, och de mördar folk som inte är som dem!

Visserligen skriver hon direkt därefter följande:

Jag är inte anti judar eller Israeler, jag dömmer inte folk utifrån deras religion eller etnicitet,aldrig, för tro mig det finns MÅNGA israeler och judar som själv tycker att detta är fel. Jag hade varit anti Palestina om de gjorde så mot israel. Jag är för ett FRITT samhälle, där din etnicitet inte bestämmer vart du ska få bo eller om du ska bli skjuten eller inte. Visst finns det palestinier som kastat sten, som skickat raketer, och beter sig som idioter,jag är mot dem också för jag är absolut mot att oskyldiga mördas, men på något sätt måste folk förstå. Om invandrarna i Sverige kom och tog över och slängde ut svenskarna ur sina hem, skulle ni inte gjort samma sak?

ISRAEL HAR FETA VAPEN, VI HAR EN JÄVLA STEN!!! När ska världen inse folkbrotten och folkmorden som sker och våga säga stopp? Jag ska aldrig sluta göra de tystas röst hörd,aldrig!

Men eftersom hon avslutar med att anklaga Israel för folkmord, är det tydligt var hon har sina egentliga sympatier, nämligen hos det s. k. folk, ”palestinierna”, dvs. araber som till stor del och under större delen av 1900-talet och fortfarande varit och är strängt sysselsatta med att försöka utplåna den judiska staten. Inte undra på eftersom hon är en ”palestinier” själv.

Ännu så sent som i år ansåg dock 73 procent av de tillfrågade palestinska araberna att judarna borde dödas. Det har jag bloggat om här. Och det vore i sanning ett folkmord värre än det Hitler tyvärr lyckades med. Någonting för Dirawi att begrunda.

Efter denna hennes tirad, där Israel alltså jämställs med Hitler (och anklagas för folkmord), finner jag anledning konsultera utkastet till EU:s definition av antisemitism. Där står (pdf) tydligt att antisemitism bland annat består i att jämföra nutida israelisk politik med nazisternas politik, eller ordagrant

Drawing comparisons of contemporary Israeli policy to that of the Nazis.

Enligt Nyheter24, se länk nedan, säger projektledaren för Melodifestivalen, Thomas Hall, att Dirawi inte längre står för rubriken. Men rubriken i hennes blogg kvarstår och brödtexten kvarstår också. Och så länge allt detta ligger ute där måste hon ju anses stå för allt detta, nämligen uttalanden som enligt EU bör anses utgöra uttryck för antisemitism.

Även enligt Svenska kommittén mot antisemitism utgör ”likställanden mellan Israel och Nazityskland och mellan Israels politik och Förintelsen” uttryck just för antisemitism.

Men bemälde Hall anser inte så. Dirawis uttalanden ska istället tolkas som att hon ”är emot att använda våld för att lösa konflikter” säger han. Detta är svårt att förstå. Det är enligt min mening klockrent att det Dirawi skriver är uttryck för antisemitism. Och så länge hon inte tar bort sina uttalanden eller ber om ursäkt eller åtminstone förklarar sig, kan man inte komma till annan slutsats än att Dirawi själv är antisemit.

Men tydligen är det OK i Sveriges Television att ha en programledare som är antisemit. För uttalandena kvarstår som sagt och Dirawi är fortfarande utsedd till programledare.

Jag har i och för sig inte tittat på Melodifestivalen på väldigt länge. Nu har jag ytterligare en orsak att inte göra det. Jag har också ytterligare orsak att ifrågasätta SvT:s reklam, där man påstår sig vara ”fri television”, dvs. ”fri från inflytande från politiska eller kommersiella krafter”.

Det kanske till nöds stämmer, om man bortser från inflytandet från antisemitismens kraft alltså. Vilket just är vad Thomas Hall bortser från …

Slutligen noterar jag vad som anges här. Dirawi är alltså ”palestinier” med ”med släktingar som dödats av israelisk eld”. Undrar vad de släktingarna gjort – eller lika gärna inte gjort – för att utplåna den judiska staten Israel? Här står det i alla fall att en Mahmud Dirawi år 1937 mördade den brittiska guvernören i Galiléen. Släkting eller?

Länkar: Pophöger, Nyheter24, Mina tankar, Expressen, Kim Milrell, Anna Ekström, Nyheter24.


14 svar på ”Är Gina Dirawi antisemit?”
  1. Och hur är det med den israeliska opinionen? Vad säger opinionsundersökningar bland israeliska medborgare om hur ursprungsbefolkningen ska behandlas? Klart är att den israeliska regeringen är vald av dom israeliska medborgarna. Regeringen har alltså ett folkligt mandat att förtrycka palestinierna.

  2. Antisionist är nog ordet vi söker här och det kan jag hålla med om att hon är i hennes utspel.

    1. C J, du måste skilja mellan semiter och antisemiter. Fler än judar är semiter, men antisemitismen riktar sig bara mot judar. Lite ologiskt, men världen är inte logisk alla gånger. Läs här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Antisemitism. ”Begreppet har aldrig syftat på fientlighet mot andra än judar inom folkgruppen semiter (exempelvis araber).” – Jag anser att den som tycker att Israel, en judisk stat, inte har rätt att existera både är antisionist och antisemit.

  3. Är ni helt bakom flötet?? Hon är ju uppenbarligen palestinier och semit själv.

  4. Att kritisera den israeliska regeringen är alltså rasism men att påstaå att palestinierna är sysselsatta emd att utplåna den judiska staten är inte rasism? Goddag yxsakft!

    1. Som framgår i hennes blogg och även påtalas av Anna Ekström i Expressen skuldbelägger hon även ”människor som upplevt förintelsen” vilket inte kan syfta på israels regering utan på andra judar. Det är alltså inte bara ett angrepp på israels regering. Det kan inte vara rasism att påstå att palestinier är sysselsatta med att utplåna den judiska staten, eftersom många palestinier just säger och gör så. Internet och denna blogg flödar av palestinska uttalanden och gärningar som har detta syfte. Läs Hamas stadgar eller Fatahs ”konstitution” där det står att syftet är ”Complete liberation of Palestine, and eradication of Zionist economic, political, military and cultural existence.” Utplåna var ordet sa Bull.

  5. Den palestinska ondskan och lögnen lyser i den hånleende unga damens ansikte. Är detta vad SvT vill visa till omvärlden?

Kommentarer är stängda.