Under några dagar nu har Israel på nytt attackerats från terrorentiteten Gaza, ett område som styrs av den islamonazistiska terrororganisationen Hamas vars enda syfte är att genom angreppskrig utplåna den judiska staten. En sammanfattning av händelseförloppet finner du här.

Denna gången var det inte simpla Kassam-raketer, utan i stället Grad-missiler, med mycket längre räckvidd. Så långt bort som i Ashdod dödades en israelisk medborgare.

Israel besvarade naturligtvis elden snabbt, och flera terrorister och avskjutningsramper eliminerades.

Samtidigt talas det om att det under denna skottväxling skulle ha utropas en vapenvila. Men jag är skeptisk. Det finns inga islamistiska vapenvilor. Som mest finns det en islamistisk s.k. hudna, vilken inte syftar till fred utan till att samla kraft för att på nytt angripa och utplåna de otrogna, från Gazas horisont i synnerhet då judarna. Dessutom förefaller islamisterna vara snabba att utlysa en ”vapenvila” så fort de på nytt har attackerat Israel från Gaza, detta enkom för att då kunna anklaga Israel för att bryta ”vapenvilan” när judarna försvarar sig, vilket de naturligtvis har all rätt att göra.

Allt börjar när Israel skjuter tillbaka, alltså. Enligt ett sådant synsätt har judarna inte rätt att försvara sig. Men ett sådant synsätt är direkt antisemitiskt.

Bara idag måndag har enligt IDF över 20 raketer och granater skickats mot Israel från Gaza. – Men skandalöst nog finns ännu ingen rapportering i ”gammelsvenska” internetmedia om detta!

Hursomhelst: Så var det med den vapenvilan.

Här är en skiss över raketernas och granaternas räckvidd:

Samtidigt tycker FN att ”palestinierna” ska vara medlem i UNESCO, läs t. ex. i DN och SvD. Sverige röstade hedrande nog mot detta ställningstagande. För UNESCO har tyvärr en anti-judisk bias. Man har t. ex. år 2010 beslutat att entydigt judiska minnesmärken som Rakels grav och Patriarkernas grav i Hebron är muslimska moskéer! (Källa. Här är UNESCOs beslut. Läs även Ilya Meyers blogg och SvD.)

USA har emellertid nu, som framgår bl. a. här, fattat det enda möjliga rättfärdiga beslutet, nämligen att avbryta sitt stöd till UNESCO: ”The United States has made good on its threat to cut off funding to the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) following the Paris-based agency’s vote Monday to accept the Palestinian Authority as a member.”.

Det borde Sverige också göra …

Länkar: HonestReporting, Dagen, SvD, Arutz7, JPost, YNet, Expressen, Aftonbladet, SvD, Dagen, Israel i Sverige.

Inlägget är uppdaterat 2011-11-01.

8 svar på ”Ny terror mot Israel!”
 1. Ett FN där nationerna grrenteras vara demokratier – innan insläppet – skulle väl vara en god sortering? Religiösa o politiska nassar kunde då spegla varandra och därmed bättre begripa vart de eg är på väg.
  Historiens rum håller öppet så länge de behös. Wulfila………

 2. USA har lämnat Unesco och vägrat att betala sin medlemsavgift. Genialt, låt oss rösta in Palestina i alla FN organ och på det viset bli kvitt terrorstaten USA. Ingen kommer någonsin att sakna detta land. USA var med och inrättade FN 1945 i San Francisco med baktanken att politisk och ekonomiskt styra världens stater efter att Tyskland besegrats. Detta är återigen en orsak till att kriget mot Tyskland var helt fel och startades av England 1939. Men detta har aldrig sjunkit i svenska folkets medvetande som istället har anammat den Brittiska propagandan att Tyskland var ensamt ansvarig för kriget. Kanske kan vi även få Sverige avstängd från FN. När allt kommer omkring hade Sverige inget att göra i Libyen, lika lite som i Poltava. Håller med Sapere Aude att det borde även Sverige göra så landet åker ut med huvudet före från FN.

  1. Bengt Berg är en kommunistisk riksdagsman, tillika ”poet” från Fensbol norr om Torsby. Är det du på riktigt, eller bara en ”namne”?

   Hursomhelst: FN består till övervägande delen av diktaturer, inte av demokratier. Så om ”Palestina” – som inte är en demokrati – skulle väljas in i denna organisation är det som jag ser det ytterligare en orsak för Sverige – och USA – att självmant lämna FN, t. ex. för att i stället bilda en demokratiernas världsorganisation. Om USA och Sverige skulle ”åka ut med huvudet före från FN”, alternativt bli avstängda – vad nu det är? – är det nog många med mig som skulle se det som en framgång för demokratin.

   FN framstår som en alltför komprometterad organisation för att längre kunna tas på allvar av oss som är anhängare av frihet och demokrati. UNESCO-beslutet är bara ytterligare ett tecken på detta.

 3. Ett svårbegripligt och pinsamt beslut att Unesco godkände på måndagen den inte än existerande staten Palestinas ansökan om medlemskap.

  Antisemitismens märkliga former, ja det är faktiskt så.
  Tänkt dig att igår när jag pratade med en man om FÅGELFODER till olika fågelarter, jämför han skator ”som äter allt” med JUDAR – ”de är giriga som judar”.

  Jag tänker inte återge hans anmärkningar detaljerat, för det får mig att mår illa.
  Jag blev så överraskat av hans monolog att jag blev svarslös – tur för gubben.

  Först trodde jag att Occupy Wall Street rörelsen var det som de försökte att ge sken av, men även de passar på med BLAME IT ON THE JEWS…
  http://youtu.be/WLSvK2eIoBs

 4. Israel är inte ett dugg bättre och ska inte palestina vara med i unesco då ska inte Israel inte heller vara det. Sedan är det dax att sluta med antisemitism snacket. Ingen kritiserar Israel som judisk stat utan som en stat. Det har inget med att det bor judar där.

 5. Inga svenska medier rapporterar om när israeliska soldater mördar den ena familjen efter den andra och anklagar dom för att vara terrorister utan ett endaste bevis.
  Men det är klart att när man kallar ett helt folkslag för terrorister kan man komma undan med det.

  Eller var stod det att en högt uppsatt israel framför filmkameror körde på 3 palestinska barn som var ute och lekte och inte var ivägen för honom, något som visades på CBS 60 minutes.

  Det är bara patetiskt av USA att dra in pengarna för Unesco precis som alla klagomål ifrån Israel.

 6. Efter första ”vapenstilleståndet” arrangerat av Egypten, tog det 4 timmar innan Gazaterroristerna riktade en raket mot Israel – som upptäcktes och eliminerades. Efter andra vapenstilleståndet tog det ca 15 fimmar för den första GRAD-missilen att landa nära Ashkelon. Inget i svenska massamedia. Detta är självklart ren antisemitism.

Kommentarer är stängda.