Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Israel har bordat ett fartyg lastat med vapen till Hamas

VictoriaDet rapporterar israeliska UD. Arutz7 skriver också om saken. Jerusalem Post återger filmsekvenser från händelsen.

Fartyget, det tyskägda Victoria, utgick från Latakia, Syrien och anlöpte därefter Mersin, Turkiet innan det satte kurs mot Alexandria, Egypten. Det uppbringades 32 landmil utanför Israels kust i morse och det förs nu till Ashdod, Israel. Det antas att vapnen är avsedda för de terrororganisationer som attackerar Israel från Gaza. Arutz7 namnger särskilt Hamas som adressat. Från officiellt håll understryker man, att ”Turkiet inte på något sätt förknippas med incidenten”.

Fast vapnen kan väl lika gärna ha lastats på i Mersin som i Latakia …

Ytterligare ett ”Ship to Gaza” – via Egypten, alltså. Förmodligen försökte man utnyttja den egyptiska ”sprickan i muren” mot Hamas. Detta sker märk väl bara någon vecka efter det att två iranska krigsfartyg besökt Syrien efter att ha passerat Suezkanalen. Nu får vi kanske reda på vad det var de hade i lasten. Arutz7 återger ett uttalande av IDF:s talesman: ”apparently we will find more evidence of the Iran, Syria, Hezbollah axis”. Sannolikt har han rätt.

Undrar vad Carl Bildt ska säga denna gång. Antagligen blir det väl den vanliga visan, nämligen att det var ”ett fullständigt oacceptabelt israeliskt övervåld”.

Och hur är det nu, får Israel ingripa mot ett fartyg på internationellt vatten som på goda grunder antas frakta vapen till Israels dödsfiende? Ove Bring skulle säkerligen svara nej, för det råder inget krig mellan Israel och Gaza, menar han. Han har fel, för Israel beskjuts så gott som konstant från Gaza. Att Israel inte skulle få förhindra ytterligare vapentillförsel dit vore helt orimligt.

Här två filmer från bordningen. Källa.

Länkar: Israeliska försvarsmakten, SvD, DN, Dagen, Reuters, Huron Daily Tribune (bara för att du ska kunna se hur AP rapporterar).

4 kommentarer tillIsrael har bordat ett fartyg lastat med vapen till Hamas

  • […] med vapen insertAd(true); Från Pettersson som kopierat hela inlägget från bloggen Sapere Aude. Pettersson undrar varför vi inte får läsa något om att araber smugglar vapen i stället för […]

  • […] mot Ship to Gaza-terroristernas angreppAlexander om Jordanien bör vara palestiniernas nationalstatIsrael har bordat fartyg lastat med vapen till Hamas « Sapere Aude! om Iransk flottstyrka genom SuezTom om Antisionism på tre svenska muséer och två […]

  • […] mohammedaner förföljer judar och kristnaVapnen skramlar runtom Israel « Sapere Aude! om Israel har bordat ett fartyg lastat med vapen till HamasIsrael har bordat ett fartyg lastat med vapen till Hamas « Sapere Aude! om UD: Helt […]

  • […] död i terrorattentat i Jerusalem – Nu jublar väl Per Gahrton « Sapere Aude! om Israel har bordat ett fartyg lastat med vapen till HamasBo Rönn om Vargavinter i Värmland widget från Politometern var uri = […]

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.