Den islamonazistiska terrororganisationen Hamas, dvs. regeringen i Gaza, ligger som bekant i krig med Israel – och för övrigt med hela den icke-muslimska världen, dar al-harb, som de kallar oss. Hamas krigsinsatser riktar sig dock framför allt mot Israel, ett land som enligt Hamas’ stadgar ska utplånas – genom anfallskrig.

När då bl. a. den turkiska islamistiska organisationen IHH på sin hemsida uttryckligen uppger att de ska leverera förnödenheter just till den angripande sidan, nämligen Hamas, är det naturligt att försvararna, Israel, försöker förhindra detta.

Detta har Israel nu inte oväntat lyckats med. IHH och deras bundsförvanter har hindrats att leverera förnödenheter till Israels uttalande dödsfiende.

Vad som de facto hänt är till stora delar ännu oklart. Klart är att många människor dödats. Enligt den israeliska försvarsmakten blev de israeliska soldaterna tvungna att försvara sig med våld sedan de angripits med våld av Hamas-anhängarna. Bland annat ska en israelisk soldat ha fråntagits sitt automatvapen, med vilket sedan en Hamas-anhängare ska ha öppnat eld mot israelerna. Det förefaller dock som de israeliska soldaterna angripits endast ombord ett av fartygen, just det turkiska Mavi Marmara, just det fartyg som IHH tycks använda.

Ship to Gaza var från början avsedd som en provokation mot Israel, ingenting annat. Israel har hela tiden sagt att man inte skulle låta fartygen anlöpa Gaza, utan erbjöd dem istället att komma till Israel, varifrån lasten skulle föras vidare till Gaza. Provokatörerna nekade. Nu har man inte bara provocerat Israel utan också angripit dess soldater med våld. Hamas applåderar naturligtvis detta angrepp.

Det svenska utrikesdepartementet förklarar dock genom sin kabinettssekreterare Frank Belfrage att den israeliska insatsen är helt oacceptabel.

Men det mest oacceptabla är att vilja utplåna Israel, att bedriva angreppskrig mot Israel, att vilja stöda Hamas i sitt angreppskrig. I hur hög utsträckning alla Ship to Gaza-fraktioner tycker så, är oklart. Att stödja Hamas tycks de flesta av dem dock tycka vara i sin ordning. Och svenska UD tycker till synes att det är helt oacceptabelt av Israel att försvara sig mot angrepp på deras soldater som deltar i en kamp som gäller Israels liv eller död.

Carl Bildt har till och med uttalat sig på följande sätt: ”Jag sympatiserar med det humanitära engagemang som jag förstår ligger bakom den resa som organisationen Ship to Gaza nu genomför.” Men svenska UD och Sveriges regering måste, i stället för att ”sympatisera” med Ship to Gaza och dess ”humanitära engagemang”, inse faktum och agera utifrån fakta.

Faktum är att Hamas är ett dödligt hot mot Israel. Det är detta hot som är ”helt oacceptabelt”. Det är följaktligen också helt oacceptabelt att, som Ship to Gaza, direkt eller indirekt stödja Hamas. Var har vi det humanitära engagemanget för Israels rätt att existera? Inget som Carl Bildt ger uttryck för i alla fall. Istället sympatiserar han med våldsverkarna i Ship to Gaza!

Det är detta ställningstagande för Israels rätt att existera, och ett fördömande av varje stödaktion till Hamas, som varje vän av frihet och demokrati borde ha hört från UD, Belfrage och Bildt.

Det är detta ställningstagande, detta fördömande, som vi fortfarande väntar på. Ska vi få vänta förgäves?

Helt oacceptabelt, i så fall.

Uppdatering kl 18.20: Carl Bildt sade nyss i TV att Israels sätt att försvara sig utgjorde ett ”fullständigt oacceptabelt israeliskt övervåld”. Ett helt oacceptabelt uttalande för att komma från en person som utger sig för att representera den liberala och demokratiska staten Sverige.

Länkar: DN, SvD – MUF-ordföranden Niklas Wykman stöder Israel, Dagen, SvD, Svensk Israel-Information, Magnus Norell har också genomskådat Ship to Gaza.

8 svar på ”UD: Helt oacceptabelt av Israel att försvara sig mot Ship to Gaza-terroristernas angrepp”
 1. Alldeles utmärkt skrivet om UD:s skandalösa agerande! Visst är det bedrövligt att Sveriges utrikesminister låter sig duperas av pajaserna i Ship to Gaza och deras lätt genomskådade ”biståndsresa”. Saklig information finns lätt tillgänglig, på denna site och åtskilliga andra, ex.vis Fred i Mellanöstern och Svensk Israelinformation. Där kan man bl a inhämta att arrangörerna av konvojen erbjudits att föra in sitt bistånd till Gaza via öppna gränsövergångar från Israel. Men bistånd var naturligtvis aldrig huvudsyftet utan att provocera Israel. Dessa hycklare får alltså erkännande av Sveriges utrikesminister!

 2. Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

  Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

  Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Läs min artikel på:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

 3. Angreppskrig?? Sits jag tittade på kartan så var det Israel som ockuperade Palestina och inte tvärtom. Där palestinierna är fredliga, västbanken, belönas de med att få sina byar raserade och ersatta av israeliska bosättningar. Wow, jäättekonstigt att de inte gillar det?

Kommentarer är stängda.