Det framgår här (Intelligence and Terrorism Information Center):

Jamal al-Khudari, head of Hamas’ “Popular Committee for the Struggle against the Siege,” said that it planned to send 100 small Palestinian boats to receive the flotilla when it arrived off the coast of the Gaza Strip, part of the media pressure Hamas intends to exert on Israel. The boats will fly Palestinian flags and those of the countries participating in the flotilla, and their passengers will include the heads of the Committee, jurists and groups of observers. Some of the boats will be allocated to journalists, media representatives and photographers.

Hamas planerar alltså för en propagandaattack mot Israel som tydligen kommer att ske i samverkan med Ship to Gaza. Ship to Gazas tal om att de inte vill ha något att göra med Hamas klingar allmera ihåligt. Enligt YNet tänker dock Israel uppbringa fartygen, föra dem till hamn i Israel, och sända lasten vidare till Gaza. Det är också det naturliga och tillåtna sättet att skicka varor till Gaza, i stället för att nödvändigtvis framhärda i att skicka dem den enda förbjudna vägen, nämligen sjövägen. Detta om nu syftet vore att verkligen hjälpa innevånarna där och inte att konfrontera Israel.

En företrädare för Israels försvarsmakt uttalar sig dessutom så här:

Den planerade flottiljen till Gaza är en provokativ handling som är onödig givet de rådande förhållandena på Gazaresan där den humanitära situationen är bra och stabil”, sade han och tillade att Israel tillåter införseln av många produkter till Gaza och endast begränsar införseln av sådana produkter som kan användas av Hamas i deras terroraktiviteter.

En Hamas närstående hemsida har som ett led i propagandan och konfrontationen publicerat denna bild:

Hamas - Gaza
Texten lyder: ”Israel threatens to oppose the ships planning to break the siege”. Källa: samma som första länken ovan

Det är klart att blockaden i någon mån bakbinder Hamas när det gäller deras förmåga att bedriva terror och utplåningskrig, och det är nog så bilden bör tolkas. Enligt bildtexten skulle det inte heller vara fråga om blockad utan tom. om en belägring – siege. Det är en militär term och det är klart att Gaza är ett gentemot Israel dödsfientligt område. Hamas vill utplåna Israel med våld, så visst kan man kalla det för en militär belägring. Man skickar inte material som kan användas för att angripa Israel till just den som har som enda syfte att utföra sådana angrepp.

Ändå skickar Israel in förnödenheter till civilbefolkningen i det område vars regim vill utplåna just – Israel. Nu är man beredd att även skicka in Ship to Gazas last dit. Men Ship to Gaza fortsätter konfrontationen. Detta visar att det är just konfrontation man är ute efter – ingenting annat.

(Här är ett tips till Ship to Gaza-folket på vad som förefaller vara ett ganska bra matställe i ”misärens” Gaza – om de nu mot förmodan skulle tillåtas landstiga.)

Uppdatering: Här kan man läsa om den turkiska deltagande organisationen IHH:s anknytning till Hamas och Al-Qaida.

Länkar: Arutz7, JPost, Haaretz, Wolfgang Hansson i Aftonbladet, Yvonne Ruwaida i Aftonbladet.

4 svar på ”Hamas planerar för mottagandet och Ship to Gaza fortsätter konfrontationen”

Kommentarer är stängda.