Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

En död i terrorattentat i Jerusalem – Nu jublar väl Per Gahrton

En person har dött och många skadats i ett terrorattentat i Jerusalem idag. Det rapporterar bl. a. Jerusalem Post. Samtidigt pågår beskjutningen av Israel från Gaza oavbrutet. Senast i morse var det två raketer som landade i Beer Sheba. Israel är under attack både inifrån och utifrån. Nyss stoppades ett skepp lastat med vapen på väg till antisemiterna och islamonazisterna i Gaza.

Utplåningskriget mot den judiska staten pågår och har den senaste tiden tilltagit i styrka. Särskilt angrips civilbefolkningen, både genom terrorbombning och raketattacker. Här ser man den senaste utvecklingen:

Raketer mot Israel
Källa.

Man kan då notera, att Palestinagruppernas ordförande Per Gahrton på Newsmill sällar sig till dem som i likhet med Hamas, Hisbollah, al-Fatah, Iran och PFLP – bara för att ta några exempel – anser att Israel bör och ska angripas, i samma stil som västmakterna nu bombar Libyen. För, skriver han,

världsrekordhållaren i brott mot FN-beslut, folkrätt och internationella spelregler, Israel, som ockuperat Gaza, Västbanken, Östra Jerusalem och Golanbergen längre tid än Qadhafi haft makten i Libyen och under det tiden i otaliga krig och attacker, i luften, från havet, på marken mördat tiotusentals civilpersoner och begått betydligt fler brott än någon av de arabiska och afrikanska diktatorer som nu håller på att rensas bort
… borde stå först på listan om internationella ingripanden verkligen ska utgöra inslag i en rättslig världsordning och inte bara skrumpna till taktiska utspel i en rutten västordning.

Men Gahrton har fel, och har alltid haft fel när det gäller Israel. Israel har under hela sin existens varit tvunget att försvara sig mot dem som velat utplåna landet och, som Nasser uttryckte saken, ”kasta judarna i havet”.

De terrorattacker som fortfarande pågår mot Israels civilbefolkning är ingenting som Gahrton till synes alls bryr sig om. Det är bara Israels försvarsåtgärder som enligt Gahrton är att beteckna som ”mord” och ”brott”. Med den förvrängda verklighetsuppfattningen är det inte förvånande att Gahrton ställer sig på de verkliga mördarnas och brottslingarnas sida, nämligen islamonazisternas sida, de som genom anfallskrig vill utplåna Israel och i detta syfte framför allt angriper den israeliska civilbefolkningen. Därefter framför han det absurda förslaget att också västmakterna ska angripa Israel!

Med detta uttalande har Gahrton och, får man förmoda, även Palestinagrupperna bekänt färg. Israel bör angripas militärt för att man försvarar sig. Judar har inte rätt att försvara sig alltså.

Här visar sig tyvärr av allt att döma antisemitismen i allt sitt elände. Ännu en gång. Och sannolikt inte för sista gången. Tyvärr …

Länkar: SvD, DN, Dagen, Ilya Meyer, Nyheter från Israel, Jan Guillou håller med Gahrton i Aftonbladet.

4 kommentarer tillEn död i terrorattentat i Jerusalem – Nu jublar väl Per Gahrton

  • Mikael

    Bra skrivit, instämmer i detta tillfullo.

  • Som vanligt på den här sajten en bra analys. PGs sympati med Hamas och andra terrorister grundar sig bara i ett Israelhat. Det är skönt för de här tomtarna när de kan få utlopp för sin antisemitism utan att behöva bli kritiserade. Lindas den in i de här mycket ensidiga argumenten är det ju för dem ok. PG och andra talar ofta om FN och resolutioner. Resolution 242 som Israel ofta klandras för att inte leva upp till säger också bla. – Alla nationer i området skall respektera och acceptara alla staters teritoriella integritet. Det hade inneburit att regionens alla muslimska och arabiska stater måste acceptera Israel.

  • Bo Rönn

    Per Garthon och Palestinagruppernas bekända färg är brun, så det luktar illa.

  • […] vidare | Mina tankar om Hamas står fast: Israel ska anfallas och utplånas i krigBo Rönn om En död i terrorattentat i Jerusalem – Nu jublar väl Per GahrtonMichael Lindblom om En död i terrorattentat i Jerusalem – Nu jublar väl Per GahrtonVad är […]

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.