Visst är det konstigt. När Libyens diktator Kadaffi börjar angripa sin civilbefolkning med våld tar det bara några få veckor innan västmakterna ingriper militärt – till skydd för civilbefolkningen alltså. Men när de islamonazistiska terroristerna i Gaza, t. ex. Hamas, i decennier angriper den israeliska civilbefolkningen utan att västmakterna lyfter ett enda finger till judarnas försvar, ja då händer alltså ingenting. Utom följande då: Västmakterna har stött allmänna val i Gaza som resulterat i att just den islamonazistiska terrororganisationen Hamas, vars enda syfte är att genom angreppskrig utplåna den judiska staten Israel, fick regeringsmakten.

Visst är det väl lite konstigt …

Nå. Det rapporteras nu om en Nato-ledd sjöblockad mot Libyen. Samtidigt arrangeras nya Ship to gaza-spektakel i syfte att bryta den helt legitima israeliska sjöblockaden mot Gaza. Israel kritiseras när man ingriper mot dessa blockadbrytare, tom. av Sveriges utrikesminister Carl Bildt. Låt oss nu se vilken kritik han kommer att rikta mot Nato:s sjöblockad mot Libyen. – Sannolikt ingen!

Det förblir då oklart – tom. väldigt konstigt! – varför västmakterna har rätt att en gång för alla i ett massivt angrepp slå ut Kadaffis militära kapacitet att angripa civilbefolkningen i Libyen, samtidigt som västmakterna av allt att döma inte har rätt att i ett massivt angrepp på Gaza en gång för alla slå ut Hamas militära kapacitet att angripa civilbefolkningen i Israel. I synnerhet har inte Israel den rätten.

Vad ska man säga? Lite dubbla måttstockar är det väl ändå. MInst!

För Hamas har väl inte rätt att angripa civilbefolkningen i Israel – lika lite som Kadaffi får angripa civilbefolkningen i Libyen.

Eller …

Uppdaterad den 9 juni 2011.

4 svar på ”Libyen och Gaza – samma andas barn?”
  1. du måste skoja vill du att Nato ska attackera Gaza räker de inte att folk har ingen mat sjukvård lever på svält gränsen o har inte ens vapen att förvara sig. Ärligt talat vad har hammas som kan mäta sig med israels militärmakt.

    1. Jag vill inte att någon ska angripa någon. Jag påstår bara att om det funnes någon logik i angreppet mot Libyen, borde både Gaza och Syrien också angripas av västmakterna. Men det gör de inte. Fråga västmakterna varför de gör så, inte mig. – Hamas vill utplåna Israel. Inget annat land än Israel står inför hotet av utplåning. Vilka länder vill Kadaffi utplåna?

Kommentarer är stängda.