Igår bordade den israeliska flottan fartyget Victoria. Det bloggade jag om igår. Sedan fartyget nått Ashdod, Israel, har dess last dissekerats. Här är resultatet, förmedlat av IDF (Israels försvarsmakt):

* 230 mortar shells, 120 mm
* 2,270 mortar shells, 60 mm
* 6 C-704 anti-ship missiles
* 2 radar systems manufactured in England
* 2 launchers
* 2 hydraulic mounting cranes for radar system
* 66,960 bullets for the Kalashnikov, 7.62 millimeter

Och här är några foton av lasten. Man finner bland annat den kinesisktillverkade sjömålsroboten C-704 som i Iran kallas Nasr (fotot t.h.). Den har en räckvidd på 35 km och skulle alltså, om den kommit fram till Gaza, lätt kunnat riktas mot allehanda civila mål i Israel (det är ju civila mål som terrororganisationen Hamas i Gaza främst vill ”bekämpa”).

Iran har, i sann tagiyeh-anda, förnekat någon inblandning, detta trots att Israel även beslagtagit en manual för roboten skriven på persiska och försedd med det iranska statsvapnet (fotot t.v.). En iransk generalmajor uttalade också att ”The Zionist regime will drown in the waters of the Mediterranean Sea, God willing, after the collapse of the Egyptian pharaoh.” Judarna i havet alltså. Precis som Nasser tyckte. Men någon vapensmuggling har man inget att göra med …

Den iranska islamonazistiska regimens kreatur visar här upp sig i allt sitt elände.

Nästan samtidigt har man i Egypten beslagtagit ett antal lastbilar från Sudan med vapenlast, som antas ha varit avsedd för terroristerna i Gaza.

Och i Turkiet har man tvingat ned ett iranskt flygplan på väg till Syrien, som misstänktes vara lastat med vapen. Men enligt vad som framkommit, fanns inga vapen ombord …

Hur ska man nu se på det här då? Både Egypten och Turkiet visar – till synes – handlingskraft. Är det ett spel för det västerländska galleriet, i överensstämmelse med tagiyeh-andan, för att förmå oss att tro att Egypten och Turkiet falskeligen är sanna motståndare till islamismen, i skepnad av Iran?

Kanske är det tyvärr så. Fast förhoppningsvis är det inte så. Men jag är alltjämt skeptisk – hur det än är …

Länkar: Arutz7, Reuters, Jpost.

4 svar på ”Vapnen skramlar runtom Israel”
  1. That means you’ll lead some fresh features and suffer with access to additional channels where you can gain visibility, without having to make import of some complicated, vade-mecum migration process. https://googlec5.com

  2. Oj, ja IDF har ju en trovärdighet som ligger över Kadaffis faktiskt*, så det var som tusan!

    *= två millimeter över för att vara exakt.

Kommentarer är stängda.