Coop Väst

Palestinagrupperna i Sverige bedriver just nu en kampanj mot Israel som går ut på att butiker inte ska sälja och människor inte köpa produkter som tillverkats i Israel, alt. på territorium som anses vara ”ockuperat” av Israel. Enligt ganska många palestinier är, kan man f.ö. notera, själva Israel ”ockuperat” – vilket innebär att man inte tillerkänner den judiska staten Israel rätten att existera ens.

Nå, nu är det dags för stämma i KF Väst igen. Förra årets stämma blev en besvikelse. Mot styrelsens förslag beslöt stämman, under inflytande av företrädare för just Palestinagrupperna och Kommunistiska partiet (fd. KPML(r)), att bifalla deras motioner om att – med ett ord – bojkotta israeliska varor. Detta bloggade jag om redan då. Årets motioner kan du ladda ned härifrån (pdf).

Vad kommunisterna – och KF Väst – tyckte man skulle bojkotta, var främst frukt och maskiner av märket Soda Stream.

Men, som Israels ambassad i Stockholm framhåller, finns många fler potentiella bojkottprodukter. Ambassaden nämner följande företag med verksamhet i Israel: ”Microsoft, Berkshire-Hathaway, Motorola, Intel, HP, Siemens, GE, IBM, Philips, Lucent, AOL, Cisco, Applied Materials, IBM, J&J”. Vad allt har inte dessa företag producerat. Själv innehar jag t.ex. en HP-skrivare, en gammal Motorola-mobiltelefon, Office-program av Microsoft, Intel-processor i den dator som jag just nu skriver på, glödlampor från GE, och mångahanda Philips-produkter. Du har säkert också produkter som tillverkats av dessa företag.

Varför tycker inte våra vanligaste kommunister och Palestina-kramare att dessa produkter ska bojkottas, tro?

Vi kan också lägga det kinesiska företaget Volvo till listan. För Volvo-maskiner har medverkat till att bygga Israels skyddsbarriär, en ”mur” som många inte varit sena att fördöma. Och du vet säkert att den kommunistiska kinesiska diktaturen i mer än ett halvt sekel har ockuperat Tibet. Men det har så klart våra vanligaste svenska kommunister och Palestina-kramare inte heller några problem med.

Enbart produkter från Israel är enligt dem ett problem. Men om alla dessa företags produkter skulle bojkottas skulle nog både Microsoft och Apple, Intel och Motorola, Philips och General Electrics snart bli tvungna att lägga ned. Och vi andra skulle bli tvungna att till exempel stänga ned hela internet och det mesta av vår mobilkommunikation!

Redan här förstår man, att dessa bojkottmotioner till KF-stämman är fullständigt vansinniga!

Vilka är det då som står för vansinnet?

Gunnar OlofssonRickard BjörkTill en början kan man nämna en Gunnar Olofsson (t.v.), som är ordförande för Palestinagrupperna i Göteborg. Han har författat en av motionerna till KF-stämman.

Därtill kan läggas en Rickard Björk (t.h.) från Kommunistiska Partiet (f. d. KPML(r)), som delar ansvaret för en annan av motionerna med en Johanna Malm, precis som förra året.

Sedan behöver man väl inte säga så mycket mer. Det kommunistiska och anti-israeliska vansinnet talar för sig självt.

Och sådant vansinne bör alla KF-medlemmar i Göteborg med omnejd naturligtvis motsätta sig. Gärna på stämman den andra april! Anmäl dig här senast den 25 mars.

3 svar på ”Nya kommunistiska och anti-israeliska motioner till KF Västs stämma”
  1. […] råljuger och ägnar sig åt ren antisemitism enligt EU:s definition. | Israel i Sverige om Nya kommunistiska och anti-israeliska motioner till KF Västs stämmaSapere Aude! om Socialdemokratiska israelvänner – jo de finns!Nicklas Eriksson om […]

  2. Ingen kan bojkotta hjärtat av vänner till Israel. Framtiden tillhör oss. Israel hatare tillhör fördärvet.

Kommentarer är stängda.