Som ni vet har min statliga arbetsgivare tyckt att mitt stöd för demokrati och frihet och för Israels rätt att existera, samt mitt ställningstagande mot terror, något som jag inte minst givit uttryck för i denna blogg, utgjort en avgörande orsak för att säga upp mig från min anställning och omplacera mig till en lägre befattning. Jag har därför stämt min statliga arbetsgivare inför Mölndals tingsrätt.

Mitt ställningstagande står som jag ser det helt i överensstämmelse med vad Sveriges regering uttryckt i dessa avseenden. Sveriges regering står för frihet och demokrati, Israel har enligt Sveriges regering rätt att existera och Sveriges regering har tagit ställning mot terror i flera avseenden t. ex. såvitt avser Hamas.

Varför har då inte jag rätt att ha kvar min anställning som svensk statstjänsteman när min uppfattning är identisk med den som uttrycks av Sveriges regering? Eftersom det hittills har varit min arbetsgivares inställning att jag inte har denna rätt, så måste slutsatsen till synes bli att denna min arbetsgivare, en svensk statlig myndighet, inte delar Sveriges regerings inställning i fråga om Israels rätt att existera, demokrati, frihet och terror.

Men får en svensk statlig myndighet driva en egen politik och utrikespolitik i dessa avseenden? Jag tror inte det.

Nå, frågan kommer som sagt att ventileras ur ett arbetsrättsligt perspektiv i Mölndals tingsrätt. Tid för huvudförhandling har nu bestämts till fredagen den 10 oktober kl 9.00 och måndagen den 13 oktober 2008. Alla är välkomna att lyssna! Adress: Södra vägen 25, Göteborg.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

25 svar på ”Välkomna till Mölndals tingsrätt!”
 1. Lennart!

  I en tid av åsiktsmobbing och våta regeringsfingrar vågar du försvara din rätt att försvara det rätta.

  I denna tid svämmas vi över av opportunister, medlöpare och mobbare. Antisemitismen och hotbilden mot den judiska befolkningen ökar varje år, allra mest tack vare regeringens aningslösa instruktioner till din (f.d?) arbetsgivare. Bildt och Gahrton så olika, men ändå så lika.

  Klart att de stör sig på dig när du ifrågasätter terror mot judar.

  Det tusenåriga hatet består. Men en sann människa, liten som stor, måste alltid välja det rätta, även när det svider. Också ditt namn är nu inskrivet i i den eviga boken tillsammans med namn som Winston Churchill, Raul Wallenberg, Per Anger…

  Stå på dig, du är en sann människa värd den djupaste respekt!

 2. […] “Som ni vet har min statliga arbetsgivare tyckt att mitt stöd för demokrati och frihet och för Israels rätt att existera, samt mitt ställningstagande mot terror, något som jag inte minst givit uttryck för i denna blogg, utgjort en avgörande orsak för att säga upp mig från min anställning och omplacera mig till en lägre befattning. Jag har därför stämt min statliga arbetsgivare inför Mölndals tingsrätt.” Läs mer på den finstämda och sakliga bloggen Sapere aude! Välkomna till Mölndals tingsrätt! […]

 3. Lennart, jag ska försöka komma till förhandlingen, trots att jag inte bor i Gbg. Jag anser att utgången av den på ett tydligt sätt kommer att visa vart Sverige står ifråga om demokrati och mänskliga rättigheter. Är Sverige ett land där t o m rättssystemet kryper för de som vill döda allt vad demokrati och mänskliga rättigheter handlar om, eller står man upp för det enda humana alternativet när det blåser upp till storm? Sverige är på väg att bli en skendemokrati av det värre slaget.

 4. Hej Lennart,

  Det skulle vara intressant att höra dig berätta om upptakten till denna historia och vad tingsrätten beslutar när den tiden kommer. Ger du några föredrag och i så fall var?

  Mvh Johanna

 5. Lennart, så tänkte jag också tills jag började studera saken. Jag är inte religiös själv men har ändå en uppfattning om vad religion är.

  Islam innehåller alla komponenter som en fullständig och tillika totalitär ideologi behöver. Att man sedan inte lyckas tillämpa denna politik fullt ut överallt är en annan sak.

  Om det bara gällde tron att det finns en gud, så har islam det gemensamt med flera andra religioner. Till detta kommer dock klart uttalade politiska ambitioner. En rättrogen muslim skulle nog dock inte kalla det ”politik”, utan kort och gott ”islam”, den enda och rätta vägen för mänskligheten att rätta sig till i stora som små beslut. Begreppet ”islamism” är en felaktig västerländsk konstruktion som tillkommit utifrån vårt relativt sekulära perspektiv. Sekularism och islam är fullständigt oförenligt.

 6. LP: Jag tror inte man kan säga att islam är en ideologi, det är en religion, och som sådan en fråga om tro, vilken man bör respektera som envars privatsak. Den politiska ideologi som man med viss rätt bör ifrågasätta är islamismen, vilken helt riktigt bl. a. är just antidemokratisk och totalitär.

  Låt folk tro vad de vill. Problem uppstår när männniskor med våld och tvång försöker få andra att omfatta samma tro, eller i islamismens fall, samma lag, nämligen shari’a. Då blir tron till politik. Shari’a står enligt min mening inte för demokrati och frihet. De som inte vill ha demokrati och frihet må få leva så, men vi som vill ha demokrati och frihet får inte låta oss hindras av islamisterna eller underkasta oss dem. Vi måste stå islamismen emot!

 7. Skall göra vad jag kan för att sprida kunskapen om detta övergrepp bla mina medieslöa vänner, bekanta och släktingar. Detta får inte förtigas och glömmas bort så som många andra obekväma sanningar om vad som händer i Sverige idag!

  Islamiseringen av Sverige tuffar på, men motståndet växer också. Sverige stod inte upp mot nazismen på rätt sätt, men kanske kan vår generation gottgöra genom att stå upp mot en annan antidemokratisk, förtryckande och totalitär ideologi, nämligen islam. Kanske kan mina barn i framtiden få andas fri luft istället för att ligga med röven i vädret på en matta och svamla ur en bok som en pedofil och kamelfösare från 600-talet påstås ligga bakom.

  Lycka till!

 8. Lennart.
  Ditt fall var uppe i TV Visjon Norge, Nyhetssone, igårkväll. Önskar Dig all lycka till och hoppas att Du vinner.
  Hälsningar

 9. Till anonym: Förhandlingen börjar kl 9.00 på fredagen och sannolikt samma tid på måndag.

  Till Harry: Nej, ingen regering eller människa kan väl vara helt neutral eller opartisk, man tar ställning på olika sätt och regeringar består också av felbara människor. Men Sveriges regering(ar) har i vart fall erkänt Israel och klart uttryckt att Hamas är en terrororganisation. Så långt allt väl alltså.

  /Lennart

 10. Vad Sverige anser om Israel/palestinakonflikten är rätt väl uttryckt på UD:s spalt http://www.regeringen.se/sb/d/2688/a/86018 Ordet terror nämns ej, det talas om hemska Israel, hur de sätter upp vägspärrar opch isolerar Gaza, inte ett ord om anledningen. 1948-67 står de palestinska områdena under ”överhöghet”, därefter ”ockuperar” Israel områdena……

  Jag försökte få UD att besvara två triviala ja/nejfrågor, men en lång mailväxling gav bara totalt absurda svar, http://israelisverige.no-ip.info/blog/?p=432

  Good luck anyway…….. men Sveriges regering är knappast ett under av neutralitet.

 11. Tycker det är rätt att du tar det till domstol, vi tänker på dig och hoppas att rättvisan segrar!

 12. Lycka till i kampen mot fascistdiktaturen Sverige. Kan ge mig fan på att saudier ligger bakom ett så barockt krav. Förmodligen svårt att bevisa dock.

Kommentarer är stängda.