Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

juni 2021
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Välkomna till Mölndals tingsrätt!

Som ni vet har min statliga arbetsgivare tyckt att mitt stöd för demokrati och frihet och för Israels rätt att existera, samt mitt ställningstagande mot terror, något som jag inte minst givit uttryck för i denna blogg, utgjort en avgörande orsak för att säga upp mig från min anställning och omplacera mig till en lägre befattning. Jag har därför stämt min statliga arbetsgivare inför Mölndals tingsrätt.

Mitt ställningstagande står som jag ser det helt i överensstämmelse med vad Sveriges regering uttryckt i dessa avseenden. Sveriges regering står för frihet och demokrati, Israel har enligt Sveriges regering rätt att existera och Sveriges regering har tagit ställning mot terror i flera avseenden t. ex. såvitt avser Hamas.

Varför har då inte jag rätt att ha kvar min anställning som svensk statstjänsteman när min uppfattning är identisk med den som uttrycks av Sveriges regering? Eftersom det hittills har varit min arbetsgivares inställning att jag inte har denna rätt, så måste slutsatsen till synes bli att denna min arbetsgivare, en svensk statlig myndighet, inte delar Sveriges regerings inställning i fråga om Israels rätt att existera, demokrati, frihet och terror.

Men får en svensk statlig myndighet driva en egen politik och utrikespolitik i dessa avseenden? Jag tror inte det.

Nå, frågan kommer som sagt att ventileras ur ett arbetsrättsligt perspektiv i Mölndals tingsrätt. Tid för huvudförhandling har nu bestämts till fredagen den 10 oktober kl 9.00 och måndagen den 13 oktober 2008. Alla är välkomna att lyssna! Adress: Södra vägen 25, Göteborg.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

23 comments to Välkomna till Mölndals tingsrätt!

 • Jag blir förstummad! Jag ska tänka på dig och hoppas verkligen att du vinner! Vad är det som pågår i vårt land?

 • Robin_Shadowes

  Lycka till i kampen mot fascistdiktaturen Sverige. Kan ge mig fan på att saudier ligger bakom ett så barockt krav. Förmodligen svårt att bevisa dock.

 • Magnus

  Tycker det är rätt att du tar det till domstol, vi tänker på dig och hoppas att rättvisan segrar!

 • Lycka till!

  Mvh

  /FS

 • JohannaV

  Tack för din blogg och lycka till i Tingsrätten!

 • A-K Roth

  Lycka till! Hoppas du har bra representation,

  A-K Roth

 • anonym

  Men Lennart, klockslaget då ? Dag och datum ser jag, men vet du hur
  dags det är ?

 • Vad Sverige anser om Israel/palestinakonflikten är rätt väl uttryckt på UD:s spalt http://www.regeringen.se/sb/d/2688/a/86018 Ordet terror nämns ej, det talas om hemska Israel, hur de sätter upp vägspärrar opch isolerar Gaza, inte ett ord om anledningen. 1948-67 står de palestinska områdena under ”överhöghet”, därefter ”ockuperar” Israel områdena……

  Jag försökte få UD att besvara två triviala ja/nejfrågor, men en lång mailväxling gav bara totalt absurda svar, http://israelisverige.no-ip.info/blog/?p=432

  Good luck anyway…….. men Sveriges regering är knappast ett under av neutralitet.

 • Till anonym: Förhandlingen börjar kl 9.00 på fredagen och sannolikt samma tid på måndag.

  Till Harry: Nej, ingen regering eller människa kan väl vara helt neutral eller opartisk, man tar ställning på olika sätt och regeringar består också av felbara människor. Men Sveriges regering(ar) har i vart fall erkänt Israel och klart uttryckt att Hamas är en terrororganisation. Så långt allt väl alltså.

  /Lennart

 • Elsa Israeli

  Vi kommer att tänka på dig och hoppas du vinner. Detta är sanslöst Mvh Elsa

 • Britt Louise

  Lennart.
  Ditt fall var uppe i TV Visjon Norge, Nyhetssone, igårkväll. Önskar Dig all lycka till och hoppas att Du vinner.
  Hälsningar

 • LP

  Skall göra vad jag kan för att sprida kunskapen om detta övergrepp bla mina medieslöa vänner, bekanta och släktingar. Detta får inte förtigas och glömmas bort så som många andra obekväma sanningar om vad som händer i Sverige idag!

  Islamiseringen av Sverige tuffar på, men motståndet växer också. Sverige stod inte upp mot nazismen på rätt sätt, men kanske kan vår generation gottgöra genom att stå upp mot en annan antidemokratisk, förtryckande och totalitär ideologi, nämligen islam. Kanske kan mina barn i framtiden få andas fri luft istället för att ligga med röven i vädret på en matta och svamla ur en bok som en pedofil och kamelfösare från 600-talet påstås ligga bakom.

  Lycka till!

 • LP: Jag tror inte man kan säga att islam är en ideologi, det är en religion, och som sådan en fråga om tro, vilken man bör respektera som envars privatsak. Den politiska ideologi som man med viss rätt bör ifrågasätta är islamismen, vilken helt riktigt bl. a. är just antidemokratisk och totalitär.

  Låt folk tro vad de vill. Problem uppstår när männniskor med våld och tvång försöker få andra att omfatta samma tro, eller i islamismens fall, samma lag, nämligen shari’a. Då blir tron till politik. Shari’a står enligt min mening inte för demokrati och frihet. De som inte vill ha demokrati och frihet må få leva så, men vi som vill ha demokrati och frihet får inte låta oss hindras av islamisterna eller underkasta oss dem. Vi måste stå islamismen emot!

 • LP

  Lennart, så tänkte jag också tills jag började studera saken. Jag är inte religiös själv men har ändå en uppfattning om vad religion är.

  Islam innehåller alla komponenter som en fullständig och tillika totalitär ideologi behöver. Att man sedan inte lyckas tillämpa denna politik fullt ut överallt är en annan sak.

  Om det bara gällde tron att det finns en gud, så har islam det gemensamt med flera andra religioner. Till detta kommer dock klart uttalade politiska ambitioner. En rättrogen muslim skulle nog dock inte kalla det ”politik”, utan kort och gott ”islam”, den enda och rätta vägen för mänskligheten att rätta sig till i stora som små beslut. Begreppet ”islamism” är en felaktig västerländsk konstruktion som tillkommit utifrån vårt relativt sekulära perspektiv. Sekularism och islam är fullständigt oförenligt.

 • JohannaV

  Hej Lennart,

  Det skulle vara intressant att höra dig berätta om upptakten till denna historia och vad tingsrätten beslutar när den tiden kommer. Ger du några föredrag och i så fall var?

  Mvh Johanna

 • Johanna, det finns förvisso mycket att säga om detta, men några föredrag har inte inbokats än i alla fall.

  /Lennart

 • En okänd vän

  Lennart, jag ska försöka komma till förhandlingen, trots att jag inte bor i Gbg. Jag anser att utgången av den på ett tydligt sätt kommer att visa vart Sverige står ifråga om demokrati och mänskliga rättigheter. Är Sverige ett land där t o m rättssystemet kryper för de som vill döda allt vad demokrati och mänskliga rättigheter handlar om, eller står man upp för det enda humana alternativet när det blåser upp till storm? Sverige är på väg att bli en skendemokrati av det värre slaget.

 • J

  Jag önskar dig lycka till! Se till att vinna det här nu!!

 • J

  Håll oss uppdaterade!!

 • […] “Som ni vet har min statliga arbetsgivare tyckt att mitt stöd för demokrati och frihet och för Israels rätt att existera, samt mitt ställningstagande mot terror, något som jag inte minst givit uttryck för i denna blogg, utgjort en avgörande orsak för att säga upp mig från min anställning och omplacera mig till en lägre befattning. Jag har därför stämt min statliga arbetsgivare inför Mölndals tingsrätt.” Läs mer på den finstämda och sakliga bloggen Sapere aude! Välkomna till Mölndals tingsrätt! […]

 • […] är om min statliga arbetsgivare verkligen får föra en egen utrikespolitik? Som jag redan nämnt här, tror jag inte det. Men vad anser […]

 • […] är om min statliga arbetsgivare verkligen får föra en egen utrikespolitik? Som jag redan nämnt här, tror jag inte det. Men vad anser […]

 • Göran

  Lennart!

  I en tid av åsiktsmobbing och våta regeringsfingrar vågar du försvara din rätt att försvara det rätta.

  I denna tid svämmas vi över av opportunister, medlöpare och mobbare. Antisemitismen och hotbilden mot den judiska befolkningen ökar varje år, allra mest tack vare regeringens aningslösa instruktioner till din (f.d?) arbetsgivare. Bildt och Gahrton så olika, men ändå så lika.

  Klart att de stör sig på dig när du ifrågasätter terror mot judar.

  Det tusenåriga hatet består. Men en sann människa, liten som stor, måste alltid välja det rätta, även när det svider. Också ditt namn är nu inskrivet i i den eviga boken tillsammans med namn som Winston Churchill, Raul Wallenberg, Per Anger…

  Stå på dig, du är en sann människa värd den djupaste respekt!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.