Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

augusti 2020
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

”Sahlins sossar lierar sig med extremister”

Så lyder titeln på en debattartikel i Expressen för den 15 juni, som du hittar här. Författare är Jonathan Leman.

Inte nog med att Azzam Tamimi inbjudits till Palmecentrets ”dialogkonferens”, och enligt vad som framgår då talat till allmänt bifall. Också den likaledes inbjudna Ghada Karmi tycks ha ett antisemitiskt budskap.

Så här skriver Leman: ”Karmi anser att judarna inte utgör varken ett folk eller en nation. Judarna kan i bästa fall sägas utgöra olika ”sekter”. Att förvägra judar rätten att själva avgöra sin identitet, att frånkänna dem rätten att definiera sig som ett folk och på grundval av detta förneka dem rätten till politiskt självbestämmande tillhör de vanligaste argumenten i propagandan för Israels upphävande. Argumenten för tankarna till turkiska försök att förneka ett det finns ett kurdiskt folk.”

Vidare heter det i Lemans inlägg att Karmi ”i sin bok [Married to another man] raljerar … över att det sker undervisning om förintelsen. Hon beskriver det som sionistisk propaganda att europeiska ungdomar undervisas om folkmord och europeisk historia. Lena Hjelm-Wallén, styrelseordförande för Palmecentret, var på god fot med Karmi och rekommenderade hennes bok, vilken även fanns till försäljning i lokalen.”

Om det är som Leman säger: Vad sysslar Palmecentret egentligen med? Har denna socialdemokratiska institution egentligen någon demokratisk legitimitet? Jag tvivlar.

Här är en del frågor som både Sahlin och Hjelm-Wallén har att ta ställning till.

Vi avvaktar med spänning deras svar!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.