Ja man undrar. Om du noggrant läser nedanstående affisch, så framgår att det sannolika eländet är avsett ”for dance and music”. Men varför återger då affischen bilder av folk som uppenbarligen bland annat slungar stenar mot Israel och rullar fram däck som ska antändas för att dölja dessa angrepp? Det har väl inget med musik och dans att göra? Men det är förvisso så det gått till under de nyligare antisemitiska angreppen på Israel från Gaza, angrepp som för övrigt ännu pågår:

Man häpnar också när man ser att Sveriges flagga skändas genom att den återges på samma affisch! Bedrövligt!

Men det tycks ha sin inte mindre bedrövliga förklaring i att Sveriges ökända Generalkonsulat i Jerusalem ånyo haft sina smutsiga antisemitiska fingrar med i spelet. Se här en skärmdump jag tog från Facebook för en stund sedan. Läs på bilden i kolumnen till höger. Där står ”Swedish Consulate General in Jerusalem”. Och om detta konsulat agerar till stöd för vad det affischen uttycker, nämligen antisemitism och antisionism, så gör man det tveklöst antingen på uppdrag från eller med medgivande av Sveriges nuvarande antisemitiska statsledning. Bedrövligt som sagt:

Ytterligare frågar jag mig varför talet ”70” anges på affischen. I aktuell kontext relaterar jag då som Israelvän detta tal till att Israel i år fyllt 70 år som självständig stat. Grattis Israel! Israel har förmått motstå och bekämpa massor av arabiska och islamistiska angrepp i just 70 år – om inte mer! Dessa angrepp pågår fortfarande, se affischen ovan, och har alltjämt som syfte att utplåna den judiska, demokratiska och liberala staten Israel! Och oftast också judarna med den.

Dessa angrepp pågår fortfarande som sagt.

Mot bakgrund därav tror jag nog inte att det Israels 70-årsdag som ”Palestine International Festival 2018 for dance and music” vill fira genom att ange talet 70 på sin affisch. Det är något annat. Och jag har mina misstankar om vad. – Rätta mig om jag har fel!

– Jag skulle vara mycket tacksam om någon vänlig person som förstår arabiska kan bekräfta mina misstankar och tala om för oss andra vad talet 70 i affischen egentligen står för. Och även i övrigt översätta den arabiska texten.

Tack till Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Väst på Facebook, som uppmärksammade mig på detta.