Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Diplomatin med knytnäven – Sverige hänger på om det gäller att slå mot Israel

25 september, 2013 (20:14) | antisemitism, antisionism, Islamismen, Israel, Palestina | By: Sapere Aude!

En tid innan Friedrich Nietzsche blev vansinnig utkom han med skriften ”Avgudaskymning”. Den hade även en alternativ titel så lydande: ”Hur man filosoferar med hammaren”.

När man nu kan se hur en fransk diplomat angriper en israelisk soldat genom att rikta en rak vänster mot hans ansikte får man nya inblickar i den franska diplomatiska courtoisins senare utveckling, en utveckling som framstår som både oväntad och bokstavligen anslående. Den nya franska diplomatin är kanske inte en filosofi med hammaren, men uppenbarligen och bokstavligen är den i vart fall en diplomati med knytnäven – en näve riktad just mot Israel, märk väl.

Härnedan kan du se händelsen, förmedlad av en iransk(!) propagandastation benämnd PressTV:

Här är en länk till Israels försvarsmakt, som ger sin version av det som inträffat.

Alltså: Israels högsta domstol har dömt att palestinska arabiska beduiners bosättningar på ”Västbanken” uppförts utan tillstånd och därför ska förstöras. Ungefär som om man i Sverige bygger utan bygglov alltså.

Detta beslut togs emellertid inte väl upp bland annat av västerländska diplomater, såsom den boxningskunniga franska diplomaten Marion Fesneau-Castaing, som enligt Haaretz är kulturattaché vid det franska konsulatet i Jerusalem (visst, boxning är kultur fast var det verkligen för sina färdigheter i denna konst som hon blev attaché?). I stället deltog hon, och vad det verkar även en icke namngiven svensk diplomat i en uppenbar provokation mot Israel genom att försöka leverera förnödenheter såsom tält till dessa illegala bosättare.

Det är väl ganska klart att den israeliska försvarsmaktens uppgift bland annat är att se till att högsta domstolens beslut genomdrivs och således rycker ut till försvar av domstolens beslut.

Men det är tydligen inte lika klart hos franska och svenska ”diplomater” att det inte ingår i den normala diplomatiska courtoisin att handgripligen försöka bryta mot just denna domstols – eller för den delen varje annan demokratisk stats – i laga ordning fattade beslut, och i synnerhet inte genom att utdela käftsmällar.

Så har ändå skett. Detta länder i första hand Frankrike till skam och nesa. Men eftersom Sverige tydligen också skickat ut en ”diplomat” att konfrontera Israels försvarsmakt, så kan inte heller Sveriges regering undgå ansvar.

Nå: Om Israel eventuellt förklarar den franska kulturattachén för persona non grata så är det bara en logisk följd av hennes provokationer och hennes raka vänster.

– Vem är då den svenske ”diplomaten” tro? Antagligen finns vederbörande på det svenska generalkonsulatet i Jerusalem (vilket för övrigt borde läggas ned så snart som möjligt, eftersom det replierar på en så kallad palestinsk myndighet som är nedlusad av antisemiter och antisionister vilkas enda syfte är att utplåna den judiska staten Israel).

Här finner du listan på ”the ususal suspects” vid generalkonsulatet. Jag räknar till 22 anställda personer och en vakans (inte alla är utsända ”diplomater” märk väl och alla är väl därför inte helt ”suspekta”).

Inte vet jag. Vem det än är så har han/hon i och med sitt deltagande i denna provokation i vart fall gjort den så kallade fredsprocessen en mycket stor björntjänst. En person som rimligen inte kan undgå ansvar, lika lite som Sveriges regering.

– Sedan kan man fråga sig varför Sveriges ambassad i Tel Aviv endast bemannas av 15 personer, all inclusive. Sju färre än i Jerusalem…

Lite suspekt det också, men på ett helt annat sätt. Är de palestinska araberna kanske mer personalkrävande att hantera än de palestinska judarna?

Uppdatering 2013-09-27: Arutz7 rapporterar att den franska ”diplomaten” med knytnäven kommer att bli deporterad före årets slut. Rätt och riktigt är det.

Comments

Comment from Ralph Haglund, fil.lic.
Time 03 oktober 2013 at 17:05

När EU började att illegalt (illegalt enligt hundratals experter i internationell rätt) köra med BDS mot Israel fick de som svar från Israels regering att de var förbjudna att vistas och agera i dessa områden, som EU försöker stjäla från judar och ge till araber av nån anledning.

Minst 22.000 arabiska familjer på Västbanken har förlorat sin inkomst tack vare EU:s aktioner. De får inte längre arbeta i judiska bosättningar. PS: se upp så inte EU stjäl dina skattepengar och ger dom!

EU är endast intresserad av araber som bor illegalt på israelkontrollerat område. Där finns 650 gånger så mycket arabiskt land med folk som har det otroligt mycket sämre än palestinaaraber, men försök räkna ut varför EU är ointresserat.

De klassiska nazisterna försökte också tala om för judarna var de skulle bo.

Pingback from Palestine International Festival 2018: Ytterligare ett antisemitiskt och antisionistiskt elände sponsrat av Sverige? « Sapere Aude!
Time 18 juli 2018 at 16:57

[…] det tycks ha sin inte mindre bedrövliga förklaring i att Sveriges ökända Generalkonsulat i Jerusalem ånyo haft sina smutsiga antisemitiska fingrar med i spelet. Se här en […]

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39