Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

The vanished army

SvD skriver här om en ”plan” att minska försvaret till en (1) brigad, dvs. drygt åttatusen man.

Inte för att jag är någon militär expert, men det förefaller helt omöjligt att försvara hela Sveriges territorium med så få soldater. Så om planen genomförs, kanske denna enda brigad eventuellt kan räcka till för att försvara t. ex. Stockholm, föresvävar det mig. Men vi andra då? Kanske vore det bäst att förklara oss självständiga och gå med i NATO?

En annan utväg är ju att lägga ned alltihop, och förlita oss på Guds försyn. För en enda brigad gör nog varken från eller till i försvaret av hela Sverige.

Men då måste, som jag skrev i ett tidigare inlägg, i vart fall vaktparaden vara kvar. Som då kan spela den vackra marsch vars titel utgör rubrik till detta inlägg, nämligen ”The vanished army” (Den försvunna armén) av Kenneth J. Alford. Lyssna via denna länk! 😉

1 comment to The vanished army

  • peo

    En brigad räcker inte till att försvara någon del av Sverige eftersom det inte är en brigad annat än till antalet soldater.
    Den kommer sakna all träning att agera som en brigad samt vara spridd över hela landets yta när den ”mobiliseras” under det år eller två det tar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.