SvD skriver här om en ”plan” att minska försvaret till en (1) brigad, dvs. drygt åttatusen man.

Inte för att jag är någon militär expert, men det förefaller helt omöjligt att försvara hela Sveriges territorium med så få soldater. Så om planen genomförs, kanske denna enda brigad eventuellt kan räcka till för att försvara t. ex. Stockholm, föresvävar det mig. Men vi andra då? Kanske vore det bäst att förklara oss självständiga och gå med i NATO?

En annan utväg är ju att lägga ned alltihop, och förlita oss på Guds försyn. För en enda brigad gör nog varken från eller till i försvaret av hela Sverige.

Men då måste, som jag skrev i ett tidigare inlägg, i vart fall vaktparaden vara kvar. Som då kan spela den vackra marsch vars titel utgör rubrik till detta inlägg, nämligen ”The vanished army” (Den försvunna armén) av Kenneth J. Alford. Lyssna via denna länk! 😉

Ett svar på ”The vanished army”
  1. En brigad räcker inte till att försvara någon del av Sverige eftersom det inte är en brigad annat än till antalet soldater.
    Den kommer sakna all träning att agera som en brigad samt vara spridd över hela landets yta när den ”mobiliseras” under det år eller två det tar.

Kommentarer är stängda.