För några dagar sedan cirkulerade i framförallt gammelmedia ett uttalande från Arabförbundets generalsekreterare Ahmed Abul Gheit (foto t. v.). Enligt honom ”krävs det en tvåstatslösning för Israel och Palestina”. Läs t. ex. i NSD:

Enligt Ahmed Abul Gheit, Arabförbundets generalsekreterare, krävs det en tvåstatslösning för Israel och Palestina. Uttalandet kommer dagen efter att USA:s president efter samtal med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sagt att hans regering tittar på både en tvåstats- och en enstatslösning.

Det krävs en genomarbetad och rättvis lösning baserad på en tvåstatslösning och upprättandet av en självständig palestinsk stat, säger Gheit efter att ha träffat FN-chefen António Guterres i Kairo.

Han sade också att lösningen måste bygga på 1967 års gränser”.

Väldigt tjat om tvåstatslösning från denne sannolike antisemit. Han tycks inte känna till sitt eget Arabförbunds stadga om mänskliga rättigheter(!), som definitivt inte förespråkar en tvåstatslösning. Eller också väljer han att i antisemitisk anda tiga om den.

Om denna stadga skrev jag för några år sedan följande:

Arabförbundet nöjer sig inte med FN-stadgan om mänskliga rättigheter, utan har infört en egen – mycket egen – stadga, som du kan läsa här. Man behöver inte läsa många meningar innan man finner att araberna ”avvisar alla former av rasism och sionism” eftersom detta utgör ”brott mot mänskliga rättigheter och ett hot mot internationell fred och säkerhet”. I artikel 2:3 heter det att ”alla former av rasism, sionism och utländsk ockupation och dominans utgör ett hinder för mänsklig värdighet och ett stort hinder för utövandet av folkens fundamentala rättigheter; all sådan verksamhet måste fördömas och åtgärder vidtas för deras eliminering”.

Den sionistiska rörelsens mål är uppnått i och med upprättandet av den judiska staten Israel. Men om man, i enlighet med vad Arabförbundet uttalar i sin stadga om”mänskliga rättigheter”, vill eliminera sionismen så borde det väl vara ganska uppenbart, i synnerhet för Arabförbundets generalsekreterare Ahmed Abul Gheit, att Arabförbundet inte accepterar den judiska staten Israels existens. Att Israels ”verksamhet måste fördömas och åtgärder vidtas för” Israels ”eliminering”. Varför säger han det då inte rakt ut? Varför talar han i stället om en tvåstatslösning?

Ett möjligt svar är att generalsekreteraren, och rimligen även resten av Arabförbundet, anser att en sådan ”lösning” gynnar Arabförbundets antisemitiska syfte att ”eliminera sionismen”. Varje annat svar vore som jag ser det inte kompatibelt med dels Arabförbundets strävan att utplåna Israel, dels Arabförbundets strävan mot en ”tvåstatslösning”. Hur denna eliminering genom tvåstatslösning kan tänkas ske är svårare att förstå. Men generalsekreteraren kan säkert förklara!

Hursomhelst: Om alla dessa antisemiter i Arabförbundet verkar för en tvåstatslösning enbart i syfte att utplåna Israel så är det väl grundad anledning för alla oss som inte är antisemiter, utan tvärtom sionister, att avvisa ”tvåstatslösningen”? Åtminstone i Arabförbundets tappning.

Eller?

Ett svar på ”Arabförbundets ”tvåstatslösning” syftar sannolikt till att utplåna Israel”

Kommentarer är stängda.