Det är rubriken på en nyhet som idag förmedlas från Ekot. JPost rapporterar också, precis som SvD.

Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) konstaterar att de svenska skattebetalarna vill ”ha resultat … Och finns det inga förutsättningar för resultat, då måste vi ta konsekvenserna av det.” Vilket exakt resultat som eftersträvas framgår inte riktigt, men, som det står i Ekots artikel:

Årligen betalas 700 miljoner i bistånd från Sverige och det är 200 miljoner av det som nu ifrågasätts av biståndsminsiter Gunilla Carlsson, moderaterna.

– Är det värt att vi fortsätter bygga upp förutsättningar för en två-statslösning om inte Israel och palestinierna själva vill gå till förhandlingsbordet?, säger Gunilla Carlsson.

Gunilla Carlsson säger att den svenska hjälpen till palestinska områdena Gaza och Västbanken har haft som utgångspunkt att stärka palestinierna inför fredsförhandlingar om en två-statslösning.

– Vi har kalibrerat det svenska biståndet just för att det ska göra skillnad och bygga upp palestinsk kapacitet, säger Gunilla Carlsson.

Tyvärr måste man konstatera att den palestinska ”kapacitet” som de svenska skattebetalarnas pengar hittills använts till definitivt inte syftat till att skapa fred med Israel, utan tvärtom till att exempelvis betala pensioner/gratifikationer åt palestinska dömda mördare och terrorister, som syftat till att utplåna Israel, personer vilka den palestinska ledningen alltjämt hyllar. Dessutom till antisemitiska läroböcker. Läs bl.a. här och här.

Dessutom framgår här att en ”moderat” palestinsk ledare, Jibril Rajoub, tycker att om palestinierna hade en atombomb så skulle de använda den genast – och då mot Israel så klart (se fotot ovan till vänster).

Eller som det ordagrant står på länken: ”If the Palestinians had a nuclear weapon they would have nuked Israel “this morning.” Han är, står det också på länken ”Deputy Secretary of the Fatah Central Committee”. Dvs. en medlem på hög nivå i de svenska socialdemokraternas ”kära systerparti” Fatah.

Vill de svenska socialdemokraterna verkligen atombomba Israel? Ja, antagligen, om de håller med om vad den höge företrädaren för just deras kära systerparti Fatah just uttalat. – Detta är i så fall ingenting annat än en skandal!

Alltså kan man just för närvarande bara applådera Gunilla Carlsson. Kanske har Sveriges regering äntligen förstått vad de palestinska arabernas ledare alltid eftersträvat och fortfarande eftersträvar, nämligen Israels utplåning. Och det är ju ingenting som någon svensk eller annan regering eller svensk eller annan person någonsin kan vilja med hedern i behåll.

För om man vill det är man inte bara antisionist; man är antisemit.

Gunilla Carlssons uttalande visar att Sveriges regering kanske trots allt står upp för Israels rätt att existera som judisk stat. Mot de mestadels arabiska antisemitiska och islamonazistiska angreppen mot just denna stat.

Lysande i så fall – fast riktigt säker kan man ju tyvärr aldrig vara …

Länk: Arutz7.

2 svar på ””Regeringen kan slopa biståndet till palestinierna””

Kommentarer är stängda.