Vissa tycks tycka det i alla fall. Inte minst Antifascistisk aktion (AFA), som enligt vad SvD rapporterar, avser störa ett av polisen godkänt möte i Malmö nu på lördag den 23 mars. Ett möte som visserligen organiserats av Swedish Defence League (SDL), men som ändå tycks syfta till att protestera mot just ”politisk islam”. Något som SDL inte bara vill protestera mot utan enligt sin hemsida tom. vill förhindra. Där står följande: ”Om du vill delta i våra ansträngningar att stoppa och vända det politiska Islam, är du välkommen till SDL”.

Här är ett foto från SDL:s hemsida där islamister tar avstånd från demokratin. Att de är islamister framgår av att de har synpunkter på demokratin, som är en institution för politik; de står alltså för politisk islam när de förkastar demokratin, folkväldet:

Antifascistisk aktion tycks emellertid anse att de som, i likhet med SDL, vill stå emot en antidemokratisk rörelse som ”politisk islam”, eller ”islamism” som jag hellre vill kalla företeelsen, ja de är ”fascister”!?

Hur kan det vara fascistiskt att försvara demokratin?

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter har ju uttalat att den islamiska lagen, shari’a, som företrädarna för politisk islam och islamism vill införa, står i motsättning till demokratins grundläggande principer.

Det förtjänar nu påpekas att SDL mfl motsvarande ”defence leagues” har haft svårt att skilja mellan religionen islam och ”politisk islam” eller islamism. Något som jag bloggat om här, där jag tyvärr även fann länkar mellan SDL/European Defence League och nazister. Så en sund skepsis gentemot SDL är nog ännu mycket befogad.

Men att som AFA kalla dem som motsätter sig den antidemokratiska islamismen för ”fascister” är att gå för långt. För det finns all anledning att motsätta sig alla antidemokratiska och totalitära rörelser vare sig de kallar sig kommunister, fascister, nazister eller islamister eller något annat.

Det viktigaste är dock inte vad de kallar sig utan vad de i realiteten står för.

Jag tror inte att Antifascistisk aktion i realiteten står för demokrati. De är nog närmast att anse som kommunister och tillhör därmed samma andas barn som just de islamister de till synes vill försvara. Detta framgår av deras hemsida, där de skriver att de har en ”socialistisk grundsyn”. De skriver också att ”målet är mänsklighetens frigörelse från kapitalism och totalitära regimer”. Men den totalitära islamistiska regimen har de av allt att döma inget emot. Annars skulle de knappast så starkt motsätta sig SDL.

Slutligen kan man ju fundera över varför SvD som rubrik på sin notis har ”Antimuslimskt möte i Malmö”. SDL motsätter sig antagligen som mest politisk islam hoppas jag. Inte islam i sig eller muslimer. SvD:s – eller om det är TT:s – rubrik är alltså antingen oavsiktligen grovt missvisande men kan också tolkas som ett mycket avsiktligt led i en strävan att införa politisk islam/islamism i Sverige.

Hursomhelst är rubriken – och brödtexten – kränkande för alla oss som vill stå den antidemokratiska islamismen emot. (Givet förutsättningen att detta verkligen är SDL:s uppfattning.) Den är kränkande genom att den vill göra gällande att alla som står upp för demokrati, mot islamism, mot politisk islam, (mot AFA), är rasister, är antimuslimer.

För så är det inte alls! – Och jag tillhör verkligen inte ”De lättkränktas förening” …

3 svar på ”Är man fascist om man motsätter sig ”politisk islam”?”

Kommentarer är stängda.