Inga principer håller när de prövas i sina yttersta konsekvenser. Demokratin gör det inte heller, även om den förvisso är det minst dåliga av alla de sätt att styra staten (inte samhället!) som prövats.

Icke desto mindre menar socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin att han är en ”demokratisk fundamentalist” detta under hänvisning till att valet i Gaza, som den islamonazistiska organisationen Hamas vann, borde respekteras, precis som det tidigare valet i Algeriet år 1991, där en annan islamistisk organisation, FIS, vann. Han sade inget om huruvida valet i Tyskland år 1932, som Hitler vann (nazisterna blev största parti), också borde respekteras. Men om man är ”demokratisk fundamentalist” så finns det väl inget annat ”val”. Hör och se här vad han sade, särskilt ca 7,15 min in i sändningen (länken fungerar tom. 1 februari 2012):

>

Vår utrikesminister Carl Bildt sade för sin del så här i riksdagen för någon dag sedan – där f.ö. Ahlin ytterligare lade ut texten om den demokratiska fundamentalismen:

Ett turkiskt medlemskap i Europeiska unionen, när alla villkor är uppfyllda, skulle stärka både Turkiet och Europeiska unionen. Turkiets demokratisering har gått framåt. En heltäckande konstitutionell reform fokuserad på individens rättigheter ligger inom räckhåll efter parlamentsvalen i sommar.

Källa.

Bildt tycks alltså mena att om Turkiet närmar sig den islamonazistiska diktaturen Iran, vilket man gjort, och därtill samövar med den kommunistiska diktaturen Kinas flygvapen, vilket man gjort, och som även kräver att den demokratiska och liberala staten Israel ska be om ursäkt för att deras soldater försvarar sig med vapen i hand mot dem som samarbetar med den islamonazistiska terrororganisationen Hamas vars enda syfte är att genom angreppskrig utplåna den judiska staten Israel, så som de försvarade sig ombord skeppet Mavi Marmara, som hade många ”fundamentalistiska” islamistiska turkar – och svenskar! – ombord och som försökte bryta den alldeles legitima sjöblockaden mot det gentemot Israel fientliga området Gaza, ja då är det ett tecken på att ”Turkiets demokratisering har gått framåt”.

I think not. Bildt kanske tänker på andra saker, men dem jag just redovisat är väl inte precis några överväldigande bevis på att Turkiets demokratisering gått framåt. Tvärtom!

Fundamentalistiska islamister vill, tvärtemot vad Bildt eller Ahlin tycks tro, inte alls bygga någon demokrati. Tvärtom vill de införa den islamiska lagen, sharia, som står i direkt motsättning mot demokratins grundläggande principer.

Att ta det ena eller andra enstaka valet till intäkt för att demokrati råder, antingen ”efter parlamentsvalen i sommar” eller efter Adolf Hitlers ”seger” i valet i Tyskland år 1932, eller i Gaza för några år sedan, utgör inget som helst bevis för att verklig demokrati råder. Det har inte minst framgått i Tyskland efter år 1932 och i Gaza efter Hamas’ seger där.

Resultatet i Tyskland och Gaza blev verkligen ingen ”fundamentalistisk demokrati”, utan tvärtom innebar dessa val en seger för fundamentalistisk nazism och islamonazism, ideologier som direkt förkastar demokratins principer – och som vill utrota judarna.

En sådan seger bör ingen demokrat eftersträva någonstans, vare sig i Algeriet, Egypten, Turkiet eller Gaza för att ta några exempel.

Men även om Bildt och Ahlin kanske inte eftersträvar en sådan utveckling – det hoppas jag verkligen att de inte gör! – så är det ändå detta som de i sina naiva uttalanden bidrar till att lägga grunden för. Tyvärr …