Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Yttrandefriheten under attack – Lars Vilks angripen igen

Konstnären Lars Vilks har attackerats igen. Han höll en föreläsning om yttrandefrihet i Uppsala och visade en film med homosexuella män som bar masker som tänktes föreställa Mohammed.

Sannolika islamister bad honom stänga av filmen och påstod att han skändade Mohammed.

Sedan attackerades han med våld av några av dem. Här är några filmer som visar händelseförloppet:

1. Kort film – bra ljud:

2. Lång film – dåligt ljud, engelsk undertext.

Jag har tidigare bloggat om nödvändigheten av att stödja Lars Vilks. Detta är inte första gången han utsatts för angrepp nämligen och han har också blivit hotad till döds.

Man må ogilla det han säger och de filmer han visar, men man måste ändå stå upp för hans rätt att säga det. Yttrandefriheten är en av demokratins grundvalar och därmed något som alla demokrater måste försvara. Islamisterna är visserligen inte de enda som vill göra slut på yttrandefriheten, men de är för närvarande de enda som angriper yttrandefriheten – en av demokratins grundvalar – med våld. Det framgår med all önskvärd tydlighet av filmerna.

De visar därigenom att de inte är demokrater. De visar därigenom att islamismen inte är demokratisk, utan i grunden våldsbenägen.

Föreläsningen i Uppsala universitets regi blev tvungen att avbrytas på grund av islamisternas våldsamma attack på yttrandefriheten.

Du kan nu skriva på ett upprop för att Vilks ska inbjudas igen för att i sann demokratisk och fredlig anda få genomföra sin föreläsning. Gör det! Gör det här.

Uppdatering 2010-05-15: Vilks hem har utsatts för mordbrandsförsök. Länkar: SvD, DN.

Länkar: Världen idag I, Världen idag II, Per Gudmundson i SvD, Per Gudmundson i ledarbloggen, Dagen, DN, SvD, Lars Vilks.

2 comments to Yttrandefriheten under attack – Lars Vilks angripen igen

 • Johnny Nordsten

  Jävla idiot den där Vilks är.
  Att han ska fortsätta hålla på och kränka Islam för ingenting.
  Räckte inte rondellhunds kallekatyrena?
  Yttrandefriheten är inte ett skit när man jämför med en religion. Att man har sin egen åsikt är okej man att kränka en hel världsdel för det kan man ju lungt förstå hur och varför man blir känd för det…..Rätt åt honom.

 • Vilket nonsens om att rätten att provocera skulle vara hotad. Den rätten är helig i det moderna mediesamhället, den är snart nog den enda yttrandefrihet som är möjlig att praktisera.

  Hoten och angreppen mot Lars Vilks är ingen angelägenhet för det svenska folket. De är en angelägenhet för polisen.

  Om medierna vore ansvariga och inte spelade på utbredda rasistiska föreställningar om muslimer för att sälja lösnummer så borde de undlåta att skriva om Lars Vilks för han har inte gjort sig förtjänt av någon uppmärksamhet. Genom att göra Lars Vilks till någon slags megakändis så försätter man honom i fara. Alla kändisar blir hotade och angripna, även de som inte är kompletta idioter som Lars Vilks.

  Han är en byfåne utan talang och utan någonting att säga. Om det inte varit muslimer som han hädat och varav ett par angripit honom så hade det här inte varit någon grej ö.h.t. Men eftersom det är så in i satans politiskt korrekt att ge sig på muslimer i dag så blir det världens största grej av det. Helt plötsligt så är ett slagsmål ingen angelägenhet för rättsväsendet utan för ”hela svenska folket”. Så har det inte låtit någon av de gånger någon bög spöat på en person som snackat skit om bögar eller när någon smällt till någon som förolämpat dennes mamma osv.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.