Folke Bernadotte-akademin, en statlig myndighet har på nytt beslutat stödja den anti-israeliska verksamhet som år efter år vid denna tid pågår på Sjöviks Folkhögskola i Dalarna. Deltagare i år är bland andra Mattias Gardell från Ship to Gaza, Bo Forsberg, generalsekreterare i Diakonia, Per Gahrton från Palestinagrupperna, Nael Touqan från Palestinska föreningen i Stockholm och Dror Feiler från Judar för Israelisk Palestinsk Fred. Detta enligt programmet som kan laddas ned härifrån (pdf).

Vi finner här ett urval av alla dem som har satt sig i sinnet att inte hjälpa de palestinska araberna, utan tvärtom attackera Israel på alla möjliga sätt. Det är en skandal att en statlig myndighet som Folke Bernadotte-akademin stödjer sådan verksamhet. Förra året hade man det goda omdömet att avstå, men inte i år alltså.

Ship to Gaza leds alltså av Mattias Gardell. Syftet är inte att stödja de palestinska araberna, utan att tvärtom attackera Israel, denna gång genom konfrontation sjövägen. Diakonia är med på båten också, som Världen Idag noterar. Inte bara i Sjövik alltså. Dessutom har Mp-riksdagsmannen Mehmet Kaplan och Henning Mankell mönstrat på detta spökskepp till Gaza. Den 25 maj bär det av. Låt oss hoppas att deras konfrontation med Israel ska grundligt misslyckas. Israel lär göra vad de kan för att stoppa galenskaperna. Tillägg 2010-05-17: Israel kommer att stoppa armadan, enligt vad som framgår bl. a. i DN, Dagen och SvD.

Israel har beviljats medlemsskap i OECD vilket naturligtvis är glädjande för alla vänner av frihet och demokrati. Sverige välkomnar följaktligen Israel. Men Anna Wester från palestinagrupperna protesterar givetvis. Israel ska ju bojkottas, remember.

Gaza har på nytt attackerat Israel men svenska media/TT tiger som vanligt om detta, ända till dess Israel försvarar sig. Först DÅ exploderar media i rapportering, t. ex. SvD, DN och Dagen. Bara SvD rapporterar att försvarsåtgärden kom som ett svar på ett angrepp från Gaza. – Som om problemet är att Israel försvarar sig. Problemet är att Gaza attackerar!

Jan Hjärpe påstår enligt Världen Idag i sin nya bok ”Islamismer”, att Kristdemokraterna kan jämställas med ”fredlig islam”. För några år sedan påstod han att ”Man kan kalla Hamas för religiös socialdemokrati”.

Det finns, menar han, en fredlig islamiskdemokratisk idé som är att jämföra med Kristdemokraterna, och liknar även KD med Muslimska Brödraskapet.

Hamas är enligt vad de själv säger i sina stadgar en del av det Muslimska Brödraskapet. Hamas har som enda syfte att utplåna den judiska staten Israel.

Om Hjärpes ”line of reasoning” håller kan man alltså sätta likhetstecken mellan Socialdemokraterna, Hamas, det Muslimska Brödraskapet, Kristdemokraterna och önskan att utplåna Israel. – Exit Jan Hjärpe!

Tillägg 2010-05-16: Per Gudmundson skriver i SvD.

Centerpartisten Ove Svidén har intill nyligen varit kandidat till riksdagen. Det har nu uppdagats att han på sin hemsida påstått att judarna står bakom förintelsen. Läs även här. Detta påstående tycks han numera ha tagit bort, men hans ”line of reasoning” står inte Hjärpes efter. Följaktligen stryks han nu från riksdagslistan. – Men en som redan blivit riksdagsman, nämligen Mehmet Kaplan, ja han får segla vidare på sitt spökskepp till Gaza… (Länk: Arutz7.)