Nu börjar snart årets Palestina-Israel seminarium vid Sjöviks folkhögskola.

Förra året bloggade jag så här om denna tillställning. Årets program kan du ladda ner härifrån (pdf).

Om man jämför årets deltagarorganisationer med fjolårets kan man se att både Olof Palmes Internationella Centrum och Folke Bernadotte akademin i år lyser med sin frånvaro. Det hedrar dem.

I stället ”hedrar” Mattias Gardell Sjövik med sin närvaro, jämsides med Per Gahrton, Dror Feiler och Nael Touqan. Dessutom Salah Abdel Shafi från PLO.

Och Broderskapsrörelsen är som vanligt med på ett hörn.

Jag noterar också att israeliskan Michal Gelbart kommer att delta. Hon verkar för Peace Now, som

är en israelisk feministisk fredsorganisation för både män och kvinnor som arbetar för demilitarisering och ett civilt samhälle i Israel. De är övertygade om att Israel, som idag är ett extremt militariserat samhälle, skulle fungera bättre utan vapen överallt och en militärtjänstgöring som är obligatorisk och genomsyrar hela samhället.
Källa.

Detta verkar snarare vara ett utmärkt sätt att bistå t. ex. Hamas i dess strävan att utplåna Israel, än ett sätt att få Israel att ”fungera bättre”. De tycks därmed anse, att ett icke-existerande Israel är det Israel som fungerar bäst!

Med dessa personer och entiteter på plats tycks det dra ihop sig till ytterligare en av dessa eländiga antisionistiska tillställningar, för vilka Sjöviks folkhögskola gjort sig (ö)känd.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

4 svar på ”Årets Palestina-(anti)Israel seminarium vid Sjöviks folkhögskola”
  1. På mötet på Sjöviks Folkhögskola medverkar också Bo Forsberg, Diakonia.

  2. Vad kommer först hönset eller ägget.
    Israel har endast ett starkt försvar för att deras arabiska grannar inte ännu har kommit till att acceptera dess existens. Jämfört med sina grannar är det Israeliska samhället mer produktivt. Medan våld genomsyrar de omliggande arabiska samhällena är Israel ett samhälle som ligger mycket långt ner på våldets skala. Det Israeliska samhället fungerar väl. De arabiska samhällena fungerar inte.

Kommentarer är stängda.