I det bildspel som du kan se här, finns exempel på en mängd olika murar och stängsel som skiljer människor från varandra.

Barriären som skyddar Israel från den palestinska terrorn är alltså långt ifrån den enda.

Kanske behöver USA sitt stängsel mot Mexico för att förhindra invandring?
Kanske behöver Sydkorea skydda sig mot den totalitära makten Nordkorea?
Kanske behöver Saudi-Arabien skydda sig mot jemenitisk infiltration?

Ett är säkert: Dessa stängsel hör man sällan talas om. Det enda som hörs är veklagan över den israeliska skyddsbarriären, som med säkerhet har sparat många människoliv i Israel. Just detta byggnadsverk kallas emellertid för ”skammens mur”.

Men det är inte barriären eller de som byggt den som borde skämmas, utan de som kallar den så.

Helle KleinI Aftonbladet – var annars? – försöker Helle Klein – vem annars? – beskriva barriärens effekter i Betlehem, naturligtvis på ett i nästan varje enskildhet fullständigt osakligt sätt. Inte ett ord om varför barriären byggs: För att skydda judar.

Hon tycker att julen borde ”bringa till världen just detta trotsiga hopp som skingrar mörkret och låter kärleken segra över rädslan”. Hur detta ska ske just i Betlehem ger rubriken på hennes drapa ett tydligt besked om. Den lyder: ”Befria Betlehem från bosättarna”. Det är de judiska ”bosättarna” som hon menar.

Judarna skall alltså enligt Helle Klein fördrivas från Betlehem – eller i vart fall från Betlehems omgivningar.

Betlehem håller dessutom redan på att fullständigt ”befrias” från kristna, något som enligt Helle Klein antagligen också är helt i sin ordning. Det är judarna och endast judarna som är problemet. Muslimska araber kan och bör tydligen ta över – både från de kristna och judarna – om man rätt ska tolka Helle Klein.

Ett märkligt budskap för att komma från en präst i svenska kyrkan. Och inte är det något kärleksbudskap precis.

(Fotnot: Enligt Wikipedia var 85 % av innevånarna i Betlehem kristna år 1948. År 2005 var bara 20 % kvar.)

Länk: Sapere Aude!.

5 svar på ”Helle Klein och den kärleksfulla fördrivningen av judar och kristna från Betlehem”
 1. Vem sa det?? ..Muslimer och kristna och judar har levat tillsammans hela tiden tills sionisterna kom till Palestina….

  Balfours Deklarationen
  För 91 år sedan, lovade den engelske statsmannen lord Balfour judarna en egen stat i Palestina. Det var han som 1917 Låg bakom den så kallade Balfourdeklaration, dar den Brittiska Synen på Sionismen utvecklades och det kom fram Att Storbritannien stödde Judarnas krav på en egen stat i Palestina. Huvudpunkterna i Balfours deklaration togs upp av FN och blev Vägledande för Nationernas Förbunds mandat för Palestina.
  Judarna började Flytta i stor skala till Palestina med hjälp av britterna. Britterna hjälpte judarna Att ta med sig alla vapen som behövdes för Att Förstärka sig gentemot palestinier, Samtidigt som britterna öppnade krig mot palestinier.
  Britterna och väst bär Skulden för den historiska Mänskliga tragedin som palestinierna utsatts för sedan Belfour deklaration.
  EU: Har varit orättvis orättfärdig Når de bojkottat palestinierna efter det sista Demokratiska betjänt. Situationen i Gazaremsan är Mycket svår, folket kommer Att svälta ihjäl Om inte Sanktioner Havs upp. Israel begår kollektiv bestraffning mot palestinier.
  EU har uppmanat Israel Att hava sanktioner mot palestinier män Israel struntar i FN och EU: s uttalanden, nu uppmanas EU Att reagera hårt och trycka på Israel för Att hava Sanktioner mot palestinierna.
  Vi vill påpeka Att den israeliska ockupationen av palestinska varumärke är det största Problemet i hela Mellanöstern, om inte denna ockupation tjära slampa, så kommer Situationen Att trappas upp ännu mer.
  Vi i Rättvisecenter för palestinska folket requires av den In English Regeringen och EU Att ta en Rättvis hållning och trycka på Israel för Att göra slampa på ockupation av palestinska märke.

  Rättvisecenter för palestinska folket – Sverige
  Verkställande Direktören – Samir Jeresi

 2. Helt rätt Eva.

  Hade talibanen som driver bloggen vetat något om vad han pratar om hade han vetat att gradskillnaden mellan Nordkorea och Sydkorea är ytterst liten. Sydkorea är en repressiv polisstat som behandlar sina medborgare fruktansvärt illa – när de inte gör som regimen i Seoul vill. Han borde hålla sig till att analysera stollar som tror på spöken istället.

 3. Är den verkligen för att ”skydda” judar?
  Varför är den då inte byggd på GRÄNSEN?

  Näe, dina argumenteringar saknar relevans och håller knappt i 3 sekunder.
  Så genomsyrad är du av denna ideologi som anser att visa liv är osörjbara
  medan andra är det. Denna typ av rasism är en europeisk artefakt och som
  de europeiska judarna fick lida av.

  Nu står Israel för denna nyproduktion. Och du sida vid sida med den.
  Nåja, skam fäster aldrig på bödeln. Men historien har sin gång och en
  dag kommer även du att få din plats i skamvrån.

  BEFRIA PALESTINA FRÅN ISRAELS APARTHEID OCH KOLONIALISERING!!!

Kommentarer är stängda.