Detta är titeln på en film som berättar historien om hur nästan alla judar fördrivits eller känt sig tvingade att lämna arabstaterna och Iran.

Filmen är från år 2005 och kommer i fem delar med en speltid på sammanlagt nära 50 minuter. Men det är väl använda minuter! Bl. a. medverkar professor Raphael Israeli.

Läs mer om filmen här.

Om dessa judiska flyktingar talar ingen. Allt tal handlar i stället för det mesta om de palestinska arabiska flyktingarna. Varför?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 svar på ”De glömda flyktingarna: En miljon fördrivna judar”
 1. Matte, jag avsåg nog mest den svenska PK-elitens accepterande av de stackars ”palestiniernas” historieskrivning samt blinda tilltro till Pallywoods välregisserade filmer.Samt oförmåga att ta till sig allt det judehat som befolkningen indoktrineras i sedan spädbarnsåldern. Eller accepterar de allt detta pga antisemitism?

  Jag föredrar att tro att våra tidningar, TT och tyckarelit endast är aningslösa, men men andra slutsatser ligger i farans riktning.

  De förnekar ju alla fakta mmsom läggs fram ex.vis alla ton förnödenheter o bränsle som Israel sänder in i Gaza varje veckodag, att Israel tar emot gazanska patienter trots att Hamas beskjuter ambulanserna vid gränsövergångarna. Att Israel står för långt över 70% av Gazas elförsörjning o inte ens i kriget 2006 eller nu i vintras på minsta vis ströp denna elleverans osv…

 2. Vems verklighetsuppfattning pratar du om palistinernas eller Isralernas?
  Självklart ser man olika på situationen men historien visar varför det är som det är och den vill palestinerna eller arabländerna inte befatta sig med för att den visar att de har fel.

  Judar kallades för palestiner bara för att omgivningen buntade ihop alla som bodde där bara för att området efter att romarna bytt namn på det kallades för palestina.

 3. ””Och varför kan man inte nämna arabernas fördrivning, palestinerna kräver saker som judarna inte fick eller har fått. Och visst stämmer det med historiebeskrivningen, det är ju bara läsa en vettig historiebok.””

  Matte! Det är inte PK att läsa vettiga historieböcker, de stämmer inte med nuvarande verklighetsuppfattning.

  En rätt intressant sak är att under Mandattiden var det judarna som av omgivningen kallades ”palestinier”. De övriga kallade sig och kallades araber, vilket vad gäller de kristna ”araberna” nog var o är felaktigt ur härkomst hänseende.

 4. Så bara för att judarna som fördrevs togs hand om av Israel så är det okej?!
  Det är okej att skjuta 8000 tusen raketer på folk så länge inte allt för många dödas eller skadas?!

  Det är inte Israels fel att det finns palestinska flyktingar eller att arabländerna som skapade deras sitiuation inte tog hand om dem när de flydde från kriget(n) som araberna startade.

  Palestinerna flydde för att det var krig och sidan de höll på förlorade, inte för att Israel fördrev dem, Judarna i arabländerna blev bokstavligen utsparkade. Och vad är det som är fräkt av dem att bosätta i Israel?!

  Och varför kan man inte nämna arabernas fördrivning, palestinerna kräver saker som judarna inte fick eller har fått. Och visst stämmer det med historiebeskrivningen, det är ju bara läsa en vettig historiebok.

 5. De judiska flyktingarna, som ju faktiskt var fler än de arabiska, assimilerades ju rätt omgående.

  Dessutom är de ju numera i majoritet bland de israeliska judarna och dessutom talar de flesta äldre av dem arabiska. Det var fräckt av dem att fly till Israel och inte någon annan stans när de arabiska länderna körde ut dem. Nu håller förresten de sista Jemenitiska judarna på att fly det landet.

  Rätt stor skillnad på UNRWA:s flyktingläger och Israels brist på flyktingläger om man inte räknar de eländiga omständigheter, ofta tält, som majoriteten av de som ”evakuerades” från Gaza lever under ännu fyra år efter att Israels regering tvingade dem att lämna Gaza.

  Naturligtvis kan man inte nämna arabernas utdrivande av judar då 1948 det stämmer ju inte med den nuvarande världsbilden o historieskrivningen.

Kommentarer är stängda.