Så lyder rubriken på en artikel i Svenska Dagbladet igår, detta apropå de så kallade fredssamtalen mellan ”Palestina” och Israel som just inletts.

Men om det är hans krav, så är Abbas – dvs. den förutvarande ”presidenten” i ”Palestina” Mahmoud Abbas – en klockren antisemit.

Om judar inte får bo i ”Palestina”, så borde rimligen inte heller araber få bo i den judiska staten Israel. Men det får de! Mer än en miljon araber är medborgare just där, just i den judiska staten Israel. Det har Israel inte haft något att invända emot.

Men Abbas vill ändå fördriva judarna från det arabiska ”Palestina”. Kanske på samma sätt som judarna fördrivits från och tvingats lämna många andra arabiska och muslimska länder. Titta på denna bild t.ex:

Sedan kan man fråga sig vad Abbas egentligen avser med ”Palestina”. Det parti som han är ordförande för, al-Fatah, vilket betyder ”erövringen”, nöjer sig nämligen inte med ett ”Palestina” vid sidan av Israel; det partiet vill utplåna Israel, och om så sker kommer det inte att finnas någon plats för judar ens i det som nu är Israel.

Då har inte bara de flesta arabstater i området blivit ”judenrein”, utan även såväl ”Palestina” som nuvarande Israel.

Det är konstigt att svenska gammelmedia rapporterar så okritiskt som de gör om det uppenbart antisemitiska i ”Abbas krav” på den etniska rensningen av ”Palestina”. – Beror det på att dessa media också är antisemitiska?

Jag hoppas att det inte är så, men vilken är annars orsaken?

Länkar: DN, Ekot, En min bloggning om de en miljon fördrivna judiska flyktingarna från arabstaterna.

Ett svar på ””Abbas krav: Inga bosättningar i Palestina””
 1. Vi behöver inte ta svenska media som rapporterar så okritiskt som de gör om det uppenbart antisemitiska i ”Abbas krav” på den etniska rensningen av ”Palestina”.

  Det räcker med besök på det kristna bloggen ”Dessa mina minsta bröder”, som har kommentars villkor i stil med ”§ 4. – Personer som visar sympati mot nazism, rasism, främlingsfientlighet, islamfobi, antisemitism, kommer att stängas av från bloggen.”, men självklart gäller reglerna inte blogg författaren….

  Bloggen har alldeles för många dolda antisemiter som gömmer sig bakom sådana formuleringar:
  Dessa mina minsta bröder 4 augusti 2013 07:37
  Jerry ”Alltså förklara varför du markerat så tydligt att Michel Warschawski är en JUDE?”
  Svar: Därför att han är en del av den Israeliska fredsrörelsen.

  På en kommentar från en flitigt besökare om ”Att ’olagliga bosättningar’ skulle inkludera platser i Östra Jerusalem är en utveckling jag tycker är tråkig. Det luktar bara juden ’raus från judarnas i särklass mest betydelsefulla område, varifrån de bortrensades för inte så länge sen. Sedan kan ni meningsmotståndare jiddra om urprsprungsbefolkning och skräna ockupation tills kossorna kommer hem. Det gör det inte rätt ändå. Ton och ord från palestinska ledare bekräftar det rasistiska. Från PGS-fronten intet nytt.”
  Kommer bland annat svar som; ”Sedan börjar mantrat om Jerusalem som Israels odelade huvudstad bli lite besvärande. Tycker inte du själv att det blir lite märkligt att påstå detta när ingen stat i hela världen (förutom Israel) godkänner denna ensidiga proklamation?! Bara för att man upprepar en lögn nog många gånger behöver den inte bli sann, det vet vi ju sedan förr.”

  Kan svaret bero på att dessa bloggare är inte enbart pro-arabiska men är också antisemitiska?

Kommentarer är stängda.