Ulf Bjereld skriver på Newsmill om Mona Sahlins resa till Betlehem. Han skriver också att Helle Klein tycker att man ska tala med Hamas.

Att ledaren för Sveriges största parti inte drar sig för att uppträda tillsammans med personer som vill bedriva krig för att utplåna Israel är ingenting mindre än en skandal. Det må finnas ”moderata” krafter inom Fatah (ordet betyder seger eller erövring), men flera tecken tyder på att den hårda kärnan inom de flesta palestinska politiska rörelser har och kommer att ha Israels utplåning på agendan så som alltid. Som en medarbetare till ”president” Mahmoud Abbas nyligen uttryckte saken: ”Fatah kommer aldrig att erkänna Israel och kommer aldrig upphöra med att uppmana till väpnad kamp mot Israel”. Läs här.

Klein – och Bjereld – vill dessutom tala med Hamas. Bjereld kallar det att ”bryta isoleringen av Hamas”. Men Hamas avvisar kategoriskt i sina stadgar allt tal om ”konferenser” som en metod att utplåna Israel. Det är den organisationens enda syfte, och det kommer vare sig Klein eller Bjereld att kunna snacka bort. Hamas är verkligen ingen särskilt isolerad rörelse. I verkligheten har de starka band med sådana islamistiska och antisionistiska rörelser och stater som Muslimska Brödraskapet, Hisbollah och Iran. Islamismen är en totalitär ideologi som i sista hand genom anfallskrig vill införa den islamiska lagen, shari’a, i hela världen.

Vad har ett västerländskt demokratiskt parti, som antagligen fortfarande anser att Israel har rätt att existera, att vinna på att vilja tala med sådana islamistiska extremister? Den tvivelaktiga fördelen av att vinna svenska islamistiska och extremistiska röster i nästa val? Det må gagna sossarnas önskan att vinna nästa val, men det gagnar inte Israels, demokratins och den västerländska rättsuppfattningens överlevnad.

Det gör inte heller socialdemokratiska besök hos Fatah – som Bjereld f.ö. kallar ”systerparti” och då just till socialdemokraterna!

Här ett exempel på vad som kanske utgör sossarnas extremistiska ”hårda kärna”.

Jag läser dessutom här att Carl Bildt är oroad, dock inte över att Mona Sahlin fraterniserar med Fatah, utan över bristen på fredsprocess. Men vems verkar skulden vara? Igår protesterade Bildt, dock inte mot att Fatah vill utplåna Israel i väpnad kamp, utan över att Israel avhyste illegala palestinska bosättare. Vi har ”kallat upp” Israels ambassadör, skriver han. Israel – syndabock tycks vara mantrat för dagen på UD, och därmed även i EU.

Länkar: Socialdemokraterna, Helle Klein i Aftonbladet, Dick Erixon.

Här och här ett referat av Sahlins tal. Hon tog, till skillnad från Mahmoud Abbas, avstånd från ”väpnat motstånd”. Undrar vem Fatah lyssnar mest på: Sahlin eller Abbas?

(Senast uppdaterad 2009-08-09 kl 21.00.)

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 svar på ”Mona Sahlin ska tala på Fatah-kongressen – Carl Bildt oroad”
 1. Hej ,,Här är mer fakta:-

  Fakta om Israel:s sionism och rasism ,USA.
  Läs det om vad Sveriges FN-ambassadör Anders Ferm sa Israel,bosättningar och Israels ockupation av Palestina:-

  (( Det kan inte finnas två folkrätter ,två uppsättningar internationell lag,en för Israel och en för resten av oss,sade Sveriges FN-ambassadör Anders Ferm i ett tal i FNs generalförsamling den 1 dec 1987, och han tillade:- Palestinierna lever som andra klassens medbordare på sin egen jord..Den svenska regeringen fördömer kategoriskt den illegala (judiska) bosättningen. Bosättningarna utgör ett brott riktat mot det palestinska folket,dess tillhörigheter och dess land.))

  Dr A Carlebach, Cheredaktör för den inflytelserika israeliska tidningen Maariv ,säger den 7 10 1955 1955 1955 i sin tidning följande:-

  (( Islam är fienden till all fruktbar tanke , alla verkliga initiativ och alla produktiva ideer.Islam har inte åstadkommit något gott i det förflutna , och kommer aldrig heller att göra det i framtiden. Islam representerar mörk reaktion för hundratals miljoner mänskliga varelser.))

  Presstalsmannen för den sionistiska fredsrörelsen OZ ve Shalom,Yehezkel Landau, har i en intervju sagt följande:-

  (( Vår sionistiska dröm kan bli en mardröm om vi inte förstår begränsningen i Israels vilja att dominera andra människor)).

  Dr Nahum Goldmann sa 1947,1947

  ((Det är Palestina judarna är intresserade av därför att det utgör själva knutpunkten mellan Europa, Asien och Afrika och därmed är centrum för politisk världsmakt. Kort sagt: ett militärstrategiskt centrum för att kuna behärska hela världen.))

  David Ben Gurion sa 1950 1950: Ni måste kämpa oryggligt och oupphörligt -genom invasion eller diplomati-för att förverkliga det israeliska imperiet som omfattar området mellan Nilen(Egypten) och Eufrat(Irak).

  Yeshayahu Ben Porat,knessetledamot,Israel 1972 sa : det är sant att det inte existerar någon sionism,ingen bosättning och ingen judisk stat ,utan fördrivning av araber och konfiskering av deras mark.

  David Ben Gurion erkänner i en bok, The jewish Paradox 1978 sidan 99 och sa: Vi har stulit deras(palestiniernas) land.Varför skulle palestinierna acceptera det??, frågar han….

  Det finns mer och mer ..Men vi tar resten sen.

 2. Fru Sahlin, följer ju enbart en socialdemokratisk tradition, de fjäskade för Hitle, Stalinr, Pol Pot med flera också-

  =ch vad är att förvänta sig efter hatmötet på Sergelstorg i vintras när hon och Eliasson stod ynder mördarflaggorna inklusive hahhorsprydda dylika?

  Det har alltid funnits en tät undervegetation av antisemitism i SAP, den enda i modern tid som stått upp mot den är Göran Persson och det skall han ha en eloge för.

  Antisemitismen är ju inbyggd i marxismen, via dess grundare.

Kommentarer är stängda.