Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Polisen har inte gjort fel säger Justitiekanslern

Läs här. Polisen hade påstått att vänsteraktivister kanske hjälpte till vid rymningar från Migrationsverkets förvar i Kållered, uttalanden som ”Migrationsverkets ledning” reagerade inför. Men JK säger att även poliser har meddelarfrihet.

När jag själv i denna blogg tog ställning för Israels rätt att existera reagerande Migrationsverkets ledning med så kraftig kritik att jag blev avskedad. Det var dessutom ”apart” att som jag vara medlem i Moderaterna. Nu tycks Migrationsverkets ledning finna det rätt att reagera kraftigt mot kritik av vänsteraktivister.

Vi får en alltmera klar bild av vad Migrationsverkets nuvarande ledning står för, nämligen den ”repressiva toleransen”. Den f. d. vänsterikonen Herbert Marcuse (avliden 1979) sade ju, att ”tolerans som innebär frigörelse” innebär ”intolerans gentemot rörelser från höger och tolerans gentemot rörelser från vänster” (Marcuse i Kritik av den rena toleransen, Stockholm : Aldus, 1969, s. 131.)

Hoppas denna nya attityd inte används i prövningen av asylärenden. Misstanken finns ju att frigörande tolerans dessutom passar i ett förvar som ”med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter” – och därför släpper de förvarstagna lösa. ”Öppenhet, tolerans, frigörelse”, bokstavligt talat. Men bara för vissa, alltså.

Läs även här och här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentar tillPolisen har inte gjort fel säger Justitiekanslern

  • Hm

    Upptäcker först nu att det finns en kommentarsmöjlighet. Håll igång det goda arbetet!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.