Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Regeringen Reinfeldt, EU och slaget vid Poltava

28 juni, 2009 (11:44) | Demokrati, Frihet, Israel, rättssäkerhet | By: Sapere Aude!

Idag är det trehundra år precis sedan det svenska nederlaget vid Poltava. Såväl detta som Sveriges kommande ordförandeskap i EU uppmärksammas i dagens SvD, läs här och här. Ordförandeskapet kallas ”Reinfeldts stora stund”, och utgör naturligtvis en utmaning, precis som ryssarna utmanade Karl XII.

Karl XII förlorade. Låt oss hoppas att Reinfeldt inte ska göra det.

Tyvärr finns dock risken att Konungariket Sverige under hösten kommer att anmälas till Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter i Strasbourg.

Som ni vet har jag ju avskedats från Migrationsverket därför att jag tagit ställning för Israels rätt att existera och uttalat att Hamas är en terrororganisation. Jag har alltså samma uppfattning som Reinfelts regering. Företrädare för Migrationsverket har tvärtom inför rätta uttalat, att en av grundarna av Hamas är att anse som en ”palestinsk frihetskämpe”. Jag har även av företrädare för Migrationsverket fått höra att det är apart att, som jag, tillhöra Moderata Samlingspartiet, dvs. samma parti som Sveriges statsminister.

Alla dessa uttalanden och åtgärder utgör ett brott mot artikel 10.1 i den europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna vilken lyder som följer: ”Var och en har rätt till yttrandefrihet. Denna rätt innefattar åsiktsfrihet samt frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser.”

Här har dock svenska staten genom Migrationsverket så till den grad blandat sig i denna min rätt till yttrande- och åsiktsfrihet, att jag alltså blivit avskedad. Dessa åtgärder utgör dessutom ett element i vad som betraktas som politisk förföljelse, dvs. något som svenska staten genom Migrationsverket åtagit sig att skydda utländska medborgare från att utsättas för. Men svenska staten tvekar alltså inte att använda samma myndighet till att utsätta en svensk medborgare för sådan förföljelse.

Om jag inte återfår min ursprungliga befattning som enhetschef vid Migrationsverket så kommer regeringen Reinfeldt tveklöst att på grund av denna förföljelse få stå till svars inför Europadomstolen.

Just nu pågår domstolsprocess i Sverige och JO har även frågan på sitt bord, och i det läget kan anmälan ännu inte ske. Om dessa svenska instanser avgör frågan till min nackdel, eller om inte andra nödvändiga åtgärder vidtas, så kommer alltså Sverige att riskera ett nytt Poltava, denna gång i Strasbourg.

Frågan som bör ställas till regeringen Reinfelt är: Är det värt det? Vill regeringen Reinfelt gå till historien som en regering som förföljer sina egna medborgare?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,


Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39