En ny förening värvar medlemmar i ett upprop i tidningen Aktuellt i Politiken. De skriver bland annat att Israel är Mellanösterns enda demokrati, vilket de ju har helt rätt i.

Men vad tycker de om Hamas? Är Hamas, som socialdemokraternas utrikespolitiska talesman Urban Ahlin tycker, ”en del av lösningen”? Därom får vi inget veta.

Detta, och några andra förslag till samtalsämnen i den nya föreningen, finns här.

Det är hursomhelst glädjande att se att det finns socialdemokrater som är beredda att stå upp för Israel. Sådant har vi sett allt för lite av på vänsterkanten alltför länge. Så: Lycka till!

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

3 svar på ”Socialdemokratiska israelvänner – jo de finns!”
  1. Demokrati är mycket mer än fria val. Hamas lösning är denna: Israel ska utplånas. I en sådan lösning har Israel ingen del. Eftersom jag är för Israels fortsatta existens, väljer jag att i denna fråga tvärtom inte låta Hamas få någon som helst del. – Ett av demokratins mest grundläggande dilemman uppstår dessutom när man röstar fram partier som i likhet med Hamas i Gaza och nazisterna i Tyskland på 1930-talet har som syfte att just avskaffa demokratin. Hur mycket är ett demokratiskt val värt om resultatet blir att demokratin upphävs? Jag vet inte hur problemet ska undgås. Du kanske vet, Nicklas?

  2. Jag gillar inte Hamas, men om de nu är demokratiskt valda i ett val som hade ungefär lika mycket valfusk som ett val i Finland brukar ha, ska de då inte vara en del av lösningen?

    Eller är demokrati bara demokrati när det röstas som passar herr Sapere Aude?

Kommentarer är stängda.