Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vad händer om (när?) Al-Qaida får tag i pakistanska kärnvapen?

Pakistan är ett land som tycks gå mot sin upplösning. SvD har en artikel idag om det talibanska problemet i Pakistan. Pakistans regering har ju tillerkänt dem rätten att styra och att upprätta islamiska domstolar i Swat-dalen, ett område i gränstrakterna mot Afghanistan. Fritt fram för Al-Qaida där alltså. Man kan också notera, att uppgifter finns på att den pakistanska militära underrättelsetjänsten ISI är ganska starkt infiltrerad av islamistiska radikaler.

Det större problemet, som SvD inte nämner denna gång, men som man kunde läsa om i New York Times igår, är farhågor från USA att Al-Qaida ska komma över kärnvapen, antingen genom infiltration i kontroll-rummen eller genom att de helt enkelt stjäl ett vapen under transport. Vad händer då?

Pakistanska missiler (Shaheen III) har en maximal räckvidd på mer än 400 mil. Det är knappt 360 mil mellan Islamabad och Tel Aviv. Och enligt Al-Qaida får det ju inte förekomma några otrogna trupper på muslimskt land …

Al-Qaida lär inte vila på hanen, det har de visat förr. I det avseendet är de nog snäppet värre än Iran, som är ett land som i modern tid såvitt jag vet aldrig har startat ett angreppskrig.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.