Det är JPost som återger terroristledarens ord: ”Hamas är en del av lösningen. Punkt.”

Jag vill inte vrida om kniven så mycket mera, men måste ändå påpeka att Mashaal här ordagrant upprepar det som socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin uttalade i riksdagen för några månader sedan: ”Hamas är en del av lösningen”. Såtillvida är socialdemokraterna och Hamas till synes helt överens. Men vad för lösning eftersträvar Hamas?

Ja, just nu verkar man enligt JPost-artikeln eftersträva en tioårig vapenvila; om det är fråga om en hudna eller en tahadiya, framgår dock ej. Men det är märk väl inte fråga om att erkänna Israel, inte om fred, bara vapenvila. Detta är helt enligt islamismens principer. Fred kan aldrig slutas med dar al-harb, krigets hus, dvs. alla icke-muslimska stater. Detta hus skall bekrigas intill underkastelse eller utplåning.

Sådan är Hamas’ lösning. Vilken lösning, där Hamas – och Israel! – är en del, eftersträvar socialdemokraterna?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,


5 svar på ”Khaled Mashaal: Hamas är en del av lösningen”

Kommentarer är stängda.