Så lyder en rubrik i Arutz7. Upprustningen pågår. Raketer smugglas in från Iran. Av allt att döma har Arutz7 hämtat sina uppgifter härifrån.

Samtidigt rapporterar Sveriges Radio om att FN anser det humanitära läget i Gaza vara alarmerande. Orsaken är enligt vad SR rapporterar enbart Israels vägran att föra in förnödenheter. Det har vi hört förr, det blir bara värre och värre hela tiden. Ändå hankar man sig fram, Israel till trots. Men man får i alla fall fler raketer från Iran. Det lindrar säkert nöden, eller?

Man skulle ju önska att Iran kunde leverera förnödenheter för att lindra nöden snarare än vapen. Och om Hamas bara slutade med sina krigshandlingar mot Israel, så skulle Israel inte ha någon anledning att hålla gränsen stängd.

Sedan är frågan om det verkligen är Israel som håller stängt. Det finns indikationer på att det ofta är Hamas som inte vill att varor skall föras in, just för att kunna kasta skulden för detta på Israel.

Hamas är alltså inte alls särskilt intresserade av att lindra nöden. Deras enda syfte är att utplåna Israel. Och Iran levererar vapnen.

Även DN och SvD skriver om nöden – men inte om vapnen …

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 svar på ”Hamas förbereder för nytt krig”
 1. Gud i Himmel! En obskyr ”militär” webbsida (www.strategypasge.com) med oklar bakgrund och en ytterst tendentiös beskrivning av Hamas anses mer trovärdiga än FN. Bättre kan du.

  Men varsågod: vill du framstå som en idiot är det ett fritt val. Jorden är ju platt, det vet vi ju alla.

 2. Israelerna lämnade Gaza till araberna för snart 4 år sedan, de fick 3000 väl lönande växthus, de fick löfte om återuppbyggd flygplats, utvidgad hamn. De kunde tjäna många sköna turistmiljoner på sin Medelhavsstrand, de har gasfyndigheter värda $4 miljarder, gränserna blir normala gränser när de släpper Shalit fri. De fick alla chanser i världen att visa hur de vill skapa en palestinsk stat.

  Nu har de visat det. Israel skulle inte längre drömma om att göra samma sak med Västbanken. Även om Carterkopian Obama fortfarande drömmer.

 3. #1,

  Du menar att ifrågasätta gaza’s import av terrorvapen i en tid då gazas befolkning behöver mat / infrastruktur mm. är samma sak som att försvara en hustrumisshandlare?

  Den logiken förstår jag inte. Jag anser tvärtom att du genom din kommentar är den som kan liknas vid den som försvarar en hustrumisshandlare.

  Israel vill ha fred med sina grannar. Det är därför dom ständigt deltar i fredsförhandlingar runt relationerna med den palestinska myndigheten. Gazas hamas däremot har en programförklaring där det tydligt deklareras att fred med Israel aldrig kommer ske, istället är målet att förinta Israel och dess befolkning.

  Nog är det väl du som är hustrumisshandlarens vän.

 4. Inser du att dit ursäktande av Israel är samma argumentation som hustrumisshandlare använder för att ”rättfärdiga” att de slår sina hustrur.

  fundera lite över moralen i det.

  /C

Kommentarer är stängda.