I dagens Svenska Dagbladet kan du läsa detta ledarstick, författat av Per Gudmundson. Han skriver, att det i demonstrationen i Malmö i lördags, för att ”Stoppa matchen” förekom öppen antisemitism. Och det tycks han ha rätt i, för det finns bevis i form av videofilmer (filmare: Ted Ekeroth). Jag återger dem båda härnedan. Lyssna noggrant på vad som skanderas.

Vad man bland annat ropar på Malmös gator är alltså följande: ”Khaybar, Khaybar, ya yahoud, jaish Muhammad saufa ya‘ud”. Detta betyder enligt Gudmundson följande: ”Khaybar, Khaybar, o judar, Muhammeds armé skall återvända”, detta samtidigt som Hamas-flaggan blåser.

Vad är då Khaybar? Jo, det är en ort i Arabien där ”Mohammeds armé” år 629 CE besegrade de judar som var bosatta där och tvingade dem till underkastelse varefter de som var kvar slutligen fördrevs. Läs om detta här.

Uppenbarligen finns folk i Malmö, som anser att Mohammeds armé ännu en gång borde bekämpa judarna, sannolikt för att besegra och fördriva dem, precis så som skedde i Khaybar. Observera att slagordet inte riktar sig mot Israel, utan just mot judarna.

Visst är detta antisemitism. Och visst är detta långt ifrån något fredligt budskap, någon giltig protest mot Israel, såsom företrädarna för ”Stoppa matchen”-kampanjen ville få sin demonstration att framstå som. Nej, det är en önskan om att med våld angripa judar. – Precis det som Hamas närmast dagligen ägnar sig åt, förresten …

Saken är anmäld till Justitiekanslern. Och de som ropade borde åtalas och dömas för hets mot folkgrupp.

Tillägg 2009-03-13: Här kan du läsa anmälan till Justitiekanslern.

Läs även FiM, Dick Erixon, MXp och Marie-Hèlène Boccara – m. fl.

Tillägg 2009-03-19: Här ett ganska sansat inlägg från ”oppositionen”, som försöker förklara vad Khaybar egentligen(?) betyder i islam. Läs även bloggarens länk (om du orkar för det är en lång text).

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,


2 svar på ”Antisemitismen i Malmö”
  1. BB,
    Att några muslimska gaphalsar skränar i Malmö ändrar inte faktum att Israel spöade arabiska arméer i 1948, 1956, 1967, och 1973 och terrorgrupper i 1982, 2006 och 2009. Det är ju just därför ”di gaobar”, på ren skånska. Let the donkeys bray!
    Det är säkert som amen i kyrkan att den israeliska staten kommunicerar med den svenska staten genom sina säkerhetstjänster.
    Bäst vore om judar i Sverige lämnade landet precis som judar i Holland uppmanades att göra. Ni kan helt enkelt inte handskas med era muslimer. De förstår inte det demokratiska språkets laglydiga och politiskt korrekta syntax.
    Det gör inte heller de som kallar sig för palestinier. Sist var det Abbas som sa att Israel skulle låta bli besvara Hamas raketbeskjutningar för att rädda freden. Folk som är så ologiska kommer aldrig att vinna över Israel! Deras gatuskrikande visar deras intellektuella nivå!

Kommentarer är stängda.