13 svar på ”Hamas visar upp sig”
 1. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  NHL:
  De har erkänt Israel sedan slutet av 80-talet, alla på al-Jazeera vet detta. I större delen av världen (allt utom i väst) så vet alla detta redan, eftersom det inte finns samma Goebbels-tjat från extremhögern där.

  Jo jag känner till dem, gör du?

  Ja skrattretande, det är ju ett bra argument. Eller vänta nu, det är ju inte ens ett argument, som vanligt då från fanatikerna.

 2. Om de nu är beredda att erkänna Israel om bara media frågar efter det. Varför gör de inte det själva i al-jazeera och visar att de erkänner israel som stat? Eller har de gjort det sen 80-talet.. var isåfall har de sagt det?

  Utplånandet av judar ingår i Hamas stadgar. Hamas stadgar är mångt och mycket en våldets bibel. Men du kanske inte känner till dem?

  ……
  ”Israel bröt vapenvilan.
  Hamas erkänner Israel.
  Israel dödar medvetet civila (varför annars stänga gränserna?)
  och mycket mer.”

  Skrattretande om du tror att detta är en sammanfattning över mellanösternkonflikten. Men du drar ju till med en liten liknelse med nazisterna och förintelseläger som bekräftar att det antagligen fattas en del för att man ska ha förstått konflikten i det större perspektivet.

  Om du inte orkar läsa på så rekommenderar jag den lättförståeliga
  http://www.terrorismawareness.org/what-really-happened/

 3. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Pibb:
  De har gjort det sedan slutet av 80-talet, vad som står är att de är villiga att meddela det till vilken media som helst, men ingen bryr sig om det eftersom Goebbelstaktiken från diktaturkramarna varit så effektiv.

  Nazityskland kunde ha dödat alla i förintelselägren innan de befriades, men de gjorde inte det. Betyder det på samma sätt att nazisterna inte medvetet dödade folk i förintelselägren?

 4. Prof:

  ”Hamas erkänner Israel.” Eh, läs artikeln igen, de har inte erkänt Israel, det står att ”Hamas leaders explicitly announce their intention to do just that in the pages of the Los Angeles Times or to any international leader or journalist who will meet with them.” De har alltså inte gjort något sådant ännu, och kommer antagligen inte att göra det heller. De kan hur enkelt som helst säga det i någon av sina berömda videoinspelningar som de skickar ut titt som tätt.

  Om Israel hade dödat civila medvetet hade de dödat betydligt fler under dessa två veckor än 1000 personer. Ville de massakrera folk skulle de kunnat döda 1000 personer på en halvtimme med sin starka krigsmakt. De skulle heller inte varna folk med flygblad om kommande attacker.

 5. Lennart,
  It’s good that you dare question the present appeasement policy. I think this is what is needed, and in a democracy you have the right to be somewhat polemic, too. You made a stand that cost you your job, this is true courage! But how democratic is a state that lets this happen?

  We have seen where appeasement leads in 1938/39. It seems, too few learned the lesson. History never repeats itself, but you have to be able to see the analogies.

  50 million lives had to be sacrificed to defeat nazism.
  How many lives will have to be sacrificed to defeat this so-called religion that is no more than a violent totalitarian ideology?

  Those who are ignoring this fact will learn it the hard way. Just like 1939/45.
  No tolerance for intolerance. There is no other ”religion” that preaches and lives violence, nor one that encourages to kill unbelievers and rule the world. What moral is this? Where are 300 years of enlightenment, where are the basic ethics of human live? Definitely not in Islam at it is lived by so many. Where are the forces that fight this system from the inside? Where are the the muslims for who Islam is a way to worship God
  and human values rather than a totalitarian ideology of world conquest? These muslims ought to stand up, these, as all people who believe in the value of human live, should fight their brainwashed fellows.

  100% support for Israel and the values we fought for so long and we sacrificed for so much. And yes, sadly, there is people who exclusively understand the language of violence. Also the Nazis were not accessible for common sense, they had to be fought. So let’s fight this ideology before it has grown too strong. At least inside our own democracies.

 6. Lennart(?), funderar du inte över ditt ställningstagande när du ser vilka människor (Folke t.ex.) som håller med dig? Du hade ett skapligt jobb och läser uppenbarligen rätt mycket, så du måste ju vara en någorlunda intelligent och kritiskt tänkande människa…

 7. Du är ju stilig som tar alla dina argument från Youtube… Flytta till USA vet jag, där har de ungefär samma upplysta åsikter som du i frågan.

 8. Visst är det fint att se vad våra inhemska och importerade terroristkramare stöder i sitt vitglödgade antisemitiska hat. Med Mona i spetsen…

 9. Lol vemfan köper 911 argumentet.

  Statsterrorism i all asin prakt.

  Se filmen 911 chronicles truth raising.

  Vissa är ju tapapde och vaknar sent.

  911 är bara icensatt för att ge makteliten mera makt och kontrol i sitt icensatta krig.

  Rent mjöl i påsen var hitlers favorit argument.

  Känns mönstrena igen.?

  Därför sponsrade inte tyskarna invasionen i iraq.

  Man känner igen diktatur och statsterrorism när man upplevt den.

  Lol vilka nötter man garvar så man skiter på sig nästan.

 10. Ja jag hörde några Fatah-snubbar på radio om Hamas. De sa att oavsett hur mycket de hatat Hamas innan kunde de inte låta bli att inse att Hamas och Fatah i Gaza nu måste anses som en enad grupp, samt att Hamas genom den Israeliska massakern lyckats vinna över 90% av befolkningen istället för strax över 50% som innan.

  Så om man gillar Hamas (Videon visar ju på slående likheter i synen på människor mellan Hamas och Israel) så är det ju en välsignelse att Israel massakrerar civila i Gaza.
  Det går också väl ihop med Israels finansiella stöd till Hamas före valen i Gaza.

Kommentarer är stängda.