Om någon tvekar på att detta är deras uppfattning, kan han/hon till en början läsa denna DN-artikel, från ett Hamas-möte år 2007. Över talartribunen hängde en banderoll med texten: ”Vi erkänner aldrig Israel”.

Det går dessutom an att läsa Hamas’ stadgar från år 1988, som i huvudsak bygger på samma tema. Läs här.

Härifrån kan du dessutom ladda ned en kommenterad version av stadgarna på engelska (pdf-nedladdning startar omedelbart).

Jag citerar inledningen:

On January 25, 2006, the day Palestinian Legislative Council elections were held, Dr. Mahmoud al-Zahar, senior Hamas leader in the Gaza Strip and candidate for the post of foreign minister, stated that Hamas was committed to the ideology of its 1988 charter. He noted emphatically that “the movement [would] not change a single word in its charter,” which calls for the destruction of the State of Israel, and would not become a purely political movement, but quite the opposite, it would continue its policy of “resistance” (i.e., terrorist attacks) (Reuters, Gaza, January 25).

The Hamas charter referred to by Mahmoud al-Zahar was formulated during the first year of the previous round of the violent Israeli-Palestinian confrontations (1987-1993). It was edited and approved by Ahmad Yassin, the movement’s founder and leader (who died in a targeted killing in March 2004), and issued on August 18, 1988. It is Hamas’s most important ideological document and as of this writing, copies continue to be circulated in the Palestinian Authority-administered territories. It makes extensive use of Islamic sources (the Qur’an and hadith) to assure its religious Islamic basis.

Det talas idag om, att Iran, vars ”president” uttalat orden: ”Död åt Israel”, pressar på för att Hamas skall fortsätta striden, trots att man nu tycks vara mycket försvagade. Läs här. Hamas bröt dessutom idag löftet om eldupphör, skriver DN här.

Och snart lär de flesta Hamas-terroristerna vara martyrer, dessutom enligt egen önskan. ”Döden för Allahs sak” är nämligen den mest upphöjda av Hamas’ önskningar. Detta enligt stadgarna. Jag tror i och för sig att Hamas grovt misstolkat vad som är Allahs sak, men som sagt, de får nu som de vill.

Israel kommer alltså att överleva dem. Snopet, eller hur!

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ett svar på ”Hamashögkvarteret meddelar: Vi erkänner aldrig Israel”
  1. Goebbels fortsätter som att inget hade hänt.

    Konstigt att ingen Hamas-vänlig sida publicerar den texten som Hamas stadgar, utan enbart Israelkramare.

    Förövrigt är 900 dödade varav 300 barn, 300 civila och 300 hamasmän långt ifrån att de flesta motståndsmän skulle vara martyrer. Hamas väpnade gren hade 23 000 medlemmar, numera har de tydligen dessutom 4 000 000 rekryter enbart bland palestinierna.

Kommentarer är stängda.